-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz KaitouP #119697 üzenetére
Ha sikerül viccesre venni a figurát, még akár sikeres is lehet. Mint pl a Jumanji 2, ami véleményem szerint, szintén a humorral lett eladva.
Ha meg valami tini Indiana Jones lesz, szerintem a folytatást sem éri meg, és elsikkad, mint az uccsó Tomb Raider.
Én az előbbire voksolnék, bár sajna nem tőlem függ. -
Tibiajax
nagyúr
Zombieland
hd, hun
hát igen.. nem csoda, h népszerű a kategóriájában.. a legjobb zombis szórakozások közül való, vicces, bill murray-s, hangulatos.
8/10
állítólag jön a folytatás, jól láttam?#értékelés
[ Módosította: vond ]
-
KaitouP
nagyúr
Ó jaj... Sóhaj. Hol kezdjem. Adott egy "home invasion" horror, a békésen nyaraló családot megtámadja egy másik család, a dolog pikantérája az egyébként egyáltalán nem eredeti alapötlenben az az, hogy a ő saját kiköpött másuk azok, akik a fenyegetést jelentik. Őrület. WTF - legalábbis lenne, mert a feszültség hiányzik, a nyomasztó hangulatnak nyoma sincs ("Pedig bakker, ott állok magammal szemben egy vörös kezeslábásban!!"), félelmetesnek meg csak másodpercekre hat, egy-egy jelenetben.
Például amikor a , külön elismerés Elisabeth Moss -nak, mert amit ő leműveltfehér - akik egybént főhös családunk barátai - családra is rátámadnak vörösben az Ő "gonosz" énjeik, és egyben ekkor válik egyértelművé az hogy nem csak színes bőrű barátaink szembesülnek ezzel az elég kellemetlen szituációval. Na, ezek a jelenetek zseniálisak voltak a vásznon, az egyszerűen zseniális volt, jó értelemben futkosott rajtam a hideg, figyelve az arcjátékát.karaktere vörös ruhás énjeként
Mindenhol máshol ez a film horrorként véleményem szerint bukás, olyan vérszegény.Természetesen a "Mi" nem egy egyszerű horror, ezt mi sem bizonyíthatná jobban hogy Jordan Peele rendezte, az a Jordan Peele, akinek "Tűnj el!" című, súlyos jelentéstartalommal bíró filmjéről ódákat zengtek (én nem néztem még meg, csak olvastam róla, de megmondom őszintén annyira nem izgat egy, a feketék elnyomásáról szóló horror), ez után a film után az ember mindenképp azt várná, hogy valami elképesztően jó filmet kapunk újra tőle, de sem horrorként, sem társadalomkritikaként nem robbantott nálam. Lehet, hogy a "Tűnj el!" sikere helyzett olyan nyomást a vállára, ami miatt aztán görcsösen túl akarta szárnyalni előző művét.
Ugyanis ezt éreztem a film során. Egyszerűen tele van nyomva a film olyan motívumokkal, szimbólumokkal, mondanivalókkal amit egyrészt Közép-Európai emberként nagyon nehéz észrevenni, felfogni, hacsak az ember nem az USA történelmével, társadalmi problémáinak megfigyelésével van elfoglalva, persze utóbbi esetén nem minden volt csak Amerikára igaz.
Az viszont tisztán átjött, hogy az önmagunkkal való szembenézés elég félelmetes élmény, ahogy annak a tudata is, hogy önmagunk legnagyobb ellenségei sokszor MI magunk vagyunk.
Lupita Nyong'o kiemelkedő színészi teljesítményt nyújtott, ez az ő filmje volt. Mindenki mást tölteléknek éreztem mellette.
Közepes, 5/10.
#értékelés
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
devil-k
nagyúr
Instant család
Instant Family7/10
Nem az a tipikus vígjáték, de pont ezért volt élvezhető a film. Kissé a hangulat hasonlított a Wonder c. filmre. A poénok nem voltak rosszak, de azért nem röhögtem halálra magam a filmen.
#értékelés
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Mi
Us7.5/10
Zseniálisan jó film. Aki tipikus horrot vár, az csalódni fog, hiszen ez nem is horror, inkább thriller, de attól jóval több. Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem voltak benne klisés jelenetek, ötletek... mert volt benne egy-kettő... de mégis valamitől más volt ez a mozi, mint az átlag. Tetszett, hogy nem hagyja a néző agyát légüres térként a film után, hanem gondolkozásra készteti, hogy rágja át magát egyszer-kétszer, vagy százszor az ötleten. Tény, hogy a tűnj el c. film erősebb volt, de azért erre sem lehet panasz. Kiváló az alapötlet, a megvalósítás, a színészi játék (no, nem mindenkinél!). Viszont valami hiányzott még nekem. Egy kisebbfajta áttörés, egy kisebb szürke ködöt fedeztem fel a történetszálban. Ha azt kitöltötték volna úgy, ahogyan kellene, akkor bátran kijelentném, hogy az évtized egy legzseniálisabb alkotásával állunk szemben. Talán a poénokból visszább vettem volna... az jobban mutatott volna egy-két helyzetben.
Csillag születik
A Star Is Born
8/10Amikor Lady Gaga és Bradley Cooper számát hallottam mindenhol a rádióban... maráhra nem tetszett. Gondoltam is magamban, hogy mi ez a trágya zene... akkor milyen lehet a film?! Aztán úgy hozta a sors, hogy megnéztem ezt a filmet a feleségemmel itthon... és borzasztóan magával ragadott az egész. Nagyon nagyon hangulatos és erős érzelmi impulzust sugároz az alkotás. Amikor néztük és jöttek a számok... jött a Shallow, akkor értettem meg az egészet és az eddigi utálatom brutálisan átfordult. Döbbenetes hangulat, még a kezemen is állt a szőr, annyira ütött az egész úgy, ahogy volt.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy tökéletes a film, mert nem az. Pl. a film eleje számomra nagyon nagyon sietett és rohant. Az a vágta nem tett jótt a storynak, nagyon nem... Viszont az jó döntés volt, hogy azt a vén róka Sam Elliottot beszervezték ebbe az egészbe. Sokat tett hozzá és nagyon jól állt neki amit játszott... Sajnálom, hogy nem kapott több szerepet, hangsúlyosabb jeleneteket.Nagyon "tetszett", hogy a film nem kapott happy end befejezést. Valószínűleg akkor nem is tetszett voln annyira... mert az ilyen fajta cukormáz nem a való életben hangsúlyos... #értékelés
- mozi bolondéria -
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tibiajax #119706 üzenetére
hehe, ne szivass már, pont tegnap néztem meg én is újra (épp felkerült a Flixre ). az első megtekintés óta eltelt pár év, most arra kellett rájönnöm, hogy ez bizony még jobb, mint emlékeztem. ez egy jó film
ui.:
most értem be a topicot, látom volt itt némi flix-háború, szegény V-nek alig maradt már vére :d
ennek örömére:
a napokban került fel egy Love, Death, Robots címmel megáldott sorozat, ami egy évadból áll. az első előzetes megtekintése nem igazán fogott meg, aztán egy kollégám spontán mesélte a héten, hogy milyen király, így rászántam magam. csak azért írok róla, mert:
az eredmény kifejezetten jó. ez nem is egy sorozat. különböző műfajú és stílusú rövidfilmek gyűjteménye. horror, scifi, dráma, humor a főbb irányvonalak, 10-20p között vannak a részek. ajánlom mindenkinek, aki szereti a rövidfilmeket. személyes lista szerint a top nekem talán a következő hármas (bár a Sonnie's Edge épp csak, hogy lecsúszott)- Three Robots (könnyed, bájos, kellemesen vicces scifi féleség)
- The Witness (na ez odaver, komoly scifi loop)
- Beyond The Aquila Rift (látványos, átlagosnál talán jobb scifi short)közönségdíjasom a Good Hunting és a Fish Night. a következő csokor kb. 6-8 rész, már nüansznyiak a különbségek szerintem. összességében jó a legtöbb, talán 2-3 van a teljes szettben, ami gyengébb a többihez képest.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Komplikato
veterán
válasz oriic #119713 üzenetére
Elvileg eredetileg Heavy Metal antológiát akartak forgatni a készítők, csak nem tehették ... szerintem ha az lett volna belőle se lenne rossz. De én ezt a sci-fi vonalat jobban viselem.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Gigi01
őstag
-
hhenry
őstag
bad times at the el royale
Kinek,hogy tetszett?
-
rjg
őstag
válasz hhenry #119726 üzenetére
Tarantino "light version" ;-) Jó karakterek, jó kezdés, de túl hosszú lére eresztve, sok kihagyott ziccerrel. Pl: az államhatáron lévő szálloda baromi jó ötlet. Az első öt percen kívül később volt bármilyen szerepe? Naná, hogy nem. Félórával rövidebbre vágva szerintem jobb lett volna.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
Viszlát
addikt
Két film a kenguruk földjéről:
A rövid leírás alapján ha ez egy amerikai film lenne, akkor nagy valószínűséggel lapozok, de mivel ausztrál, gondoltam adok neki egy esélyt, ők jellemzően karcosabbak és sokkal kevesebb a szirup. És milyen jól tettem!
A helyszín Sydney, az 50-es évek vége, és néhány üdítően hétköznapi "főhős" életébe kapunk bepillantást. Hétköznapi a szó legpozitívabb értelmében, nem zsenik, de nem is buták, nem gyönyörűek és nem is randák, szó sincs metoo-s mellékzöngéről, egyszerű nők és lányok. Éppen ezért rettentő könnyű velük azonosulni, nem csak a személyükkel, hanem az őket érő benyomásokkal, eseményekkel is, amik szintén nem mesterségesen felpumpált történések, csak szimplán az élet. A film varázsa számomra abban rejlik, hogy mindezek ellenére, egy olyan mesterien megkomponált és komplex korképet kapunk, ami nagyon-nagyon ritkán adatik meg. Ráadásul egy olyan helyszín és kor ez, amiről viszonylag keveset tudunk, kevésszer hallunk, valahol Jászapáti nullája és New York milliószor feldolgozott témája között félúton.
Persze azért kell valami cselekményt előrevivő mozgatórugó, amit ebben az esetben néhány európai (többek között '56-os magyar emigráns is) biztosít. Adott tehát egyik oldalról az angol uralom nyomait levetkőzni próbáló, börtönszigetből országgá válni akaró identitáskeresés, míg a másik oldalon az Európában összeszedett sebeket még frissen magában hordozó, de új életet kezdeni akaró, gyökereihez mégis ragaszkodó helykeresés. Ebben az alaphelyzetben aztán az élet legsúlyosabb fejtörőit dolgozza fel a film, úgy mint felnőtté válás, szerelem, rasszizmus, generációs szakadék, karrier, házasság, hűség, bizalom, hit és még sorolhatnám. Teszi mindezt úgy, hogy nyoma sincs az ámerikánusoktól megszokott propagandának, ideológiai nyomásnak, képmutatásnak vagy görcsös megmondani akarásnak. Úgy mély és elgondolkodató, hogy közben könnyeden gyengéd, magával ragadóan szórakoztató.
Az összképhez sokat hozzátesz a kifogástalan fényképezés, az igazán egyedi hangulata a filmnek és a -meglehetősen ritka, pozitív zöngéjű - magyar vonatkozás is. Engem levett a lábamról, pedig nem egy világmegváltó darab, "csak" egy remekül elmesélt történet.
9/10
Ez is gondolkodós kategória, de egészen másféleképpen. A történet egy fiatal nő életének a dramatizációja, aki a 70-es években négy tevével és egy kutyussal nekivágott az ausztrál vadonnak, hogy átszelve a kontinenst elérje az Indiai-óceánt. Alapvetően a vándorút jelleg miatt ültem neki, de ennél sokkal többet kaptam.
Persze nem volt hiány lélegzetellálító képekben és tájakban, emellett azonban a jó ütemű történetvezetés, karakterépítés komoly drámai alapot adott a filmnek, amit csak tovább színesítettek a zord körülményekből fakadó kihívások és nehézségek. A hab a tortán azonban az ezekre építő lelki és spirituális szál volt számomra. Az előző filmmel ellentétben egyáltalán nem volt könnyű azonosulni a főszereplővel, mégis fenntartotta az érdeklődésem, míg egyszercsak azon kaptam magam, hogy vele mosolygok, izgulok érte és át tudom érezni az őt érő bajt, fájdalmat. Igaz, olyan dolgok hajtják amik nagyon távol állnak tőlem, de rendkívül sokat számított az, hogy esendő és emberi marad végig, nem csinálnak belőle szuperhőst, szenved, vért izzad, bénázik és végül egyáltalán nem "oda" érkezik meg, ahova eredetileg tervezte.
Remek utazásban volt tehát részem, jó színészekkel, nem csak a főbb, hanem a mellékszerepekben is. Filmről lévén szó, biztos, hogy torzult valamennyire a valóság, de mivel egy jól dokumentált történet, túlságosan nem nagyon térhettek el attól. Akit érdekel, a National Geographic oldalán megtalálja angol nyelven az eredeti cikket 1977-ből.
8/10
#értékelés
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
vond
MODERÁTOR
válasz Viszlát #119729 üzenetére
Köszi, az elsőt eltettem későbbre.
A Dragged Across Concrete-et is napolom, kell nekem hozzá magyar felirat.
Viszont láttam ma egy nagyon jó, és egy kiemelkedően jó filmet. És persze mindkettő rendesen le van pontozva az IMDB-n, meg máshol is, amit most sem értek. Na mindegy. Megpróbálok majd valamit írni is róluk, de már most látom, hogy megint nem tudom majd a felét sem megfogalmazni annak, amit érzek, meg gondolok. Adjatok tanácsot, mivel tudnám fejleszteni az ilyen irányú kifejező készségem? Amihez nem kell napi több óra szabadidő, mert az nem nagyon van.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
KaitouP
nagyúr
válasz abridabri #119732 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, én mondjuk javulás érzek az olvasásaim során. De alapjában véve kicsit jobb a fogalmazási készségem, ezzel irodalom és nyelvtan órákon szinte mindig taroltam. Szókincs, amit fejlesztenem kell folyamatosan.
De nyilván az se mindegy, hogy milyen irodalmat olvasol.
[ Szerkesztve ]
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
Cs1csó
félisten
válasz KaitouP #119733 üzenetére
Volt idő, mikor sokat olvastam, de a fogalmazás sosem volt az erősségem, "komolyabb" könyveket is pl. Updike-ót a Nyúl-sorozatot, Merle-től a Francia históriát, Auster, Coelho, Eco, Dumas, Uris, Herman Wouk-tól a Hajszát, Asimov-tól az Alapítvány sorozatot, Herbert-től a Dűnét, Philip K. Dick-et stb. persze javul a szókincs de ha nincs érzéke az embernek hozzá úgy nehéz.
-
Viszlát
addikt
Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás.
Alapvetően három fő tévhit van az írással kapcsolatban. Az egyik, hogy a jó szókincsből és olvasottságból egyenesen következik a jó fogalmazókészség, de ez ebben a formában nem igaz. Nyilván segít(het), alapnak jó, de attól ez még egy önálló készség, amit tréningezni kell. A nyelvtudáshoz tudnám hasonlítani, egy dolog érteni és egy másik megszólalni...
A másik, hogy az a jó író, aki leül és az írás csak úgy "jön". Elenyésző azok száma, akiknél ez tényleg így működik és elsőre klasszikust írnak, túlnyomórészt azonban az ilyen irományokon rengeteget kell még dolgozni mire valami normális összeáll belőlük.
A harmadik pedig a másodikból fakad, mégpedig, hogy az a jó írás, ami könnyen megy. Ha melós, szenvedős, akkor az erőltetett és rossz. Persze van ilyen, de hacsak nem születik az ember írói zsenivel, akkor eleinte nagyon is kínlódós lesz, ami idővel aztán javul. Nem árt a fegyelmezettség és az egészséges önkritika sem.
Sokat segíthet ha keresel valakit akiről úgy gondolod, hogy előrébb jár nálad és megkéred, hogy nézze át neked/veled és véleményezzen. Nem egyszerű, mert sokan mindent a maguk elképzelésére akarnak formálni, de azért nem lehetetlen.
Szerk: az egyik legalapvetőbb mankó a vázlat, pontokban összeírod, hogy mit szeretnél leírni, majd ezeket fogalmazod szöveggé.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
KaitouP
nagyúr
válasz Cs1csó #119734 üzenetére
Érzék nyilván kell, illetve önmagadat tréningezni is, ha kevésbé megy, de ez valóban sok gyakorlás kérdése. Törekedj a választékos írásra/beszédre, használj szinonímákat, építsd fel tudatosan a mondandód, és még lehetne sorolni. Biztosan vannak egyébként szakemberektől tréningek Budapesten, amiken érdemes résztvenni, ha érdekel az ezen a területen való önfejlesztés.
-
törölt tag
Az Avatar óta nem nyitott olyan jól eredeti forgatókönyvből készült film mint az Us. Uhh... Ez azért gáz
-
aelod
veterán
A kedvenc
Hú b+. Elég elme roggyant egy film volt. Emma Stone-t végre láttam játszani rendesen. Jó alakítás volt éppen úgy mint Rachel Weisz-é. Jól hozta a film a korhű életstílust az udvarból. Tetszett a vágás is, hogy nem a snitt következő kép metódus volt benne hanem a kamera forgott egy félkört a következő képre. BTW, hogy kaphatta meg a fekete párduc a legjobb jelmezt?! Látva ezt a filmet...
#értékelés
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
vond
MODERÁTOR
Köszi az ötleteket. Igyekszem majd valahogyan fejlődni. Bár az igyekezet eddig is megvolt. Tudatmódosító szerekkel köszönöm, nem élek, max. egy kis hazai csurog le néha esténként. Mondjuk azt már észrevettem, hogy 2-3 kövér feles után jobban jönnek a gondolatok. De azért nem fogok/tudok minden filmkritika előtt bevágni 2 deci házipáleszt.
-
aelod
veterán
válasz #42308056 #119742 üzenetére
Nem tudom mi az nem is érdekel. Nem adok a mostani filmkritikákra. Magam kritizálok
Biztos azért húzták le mert nem volt benne semmi CGI és comic content.Bár volt benne szexuális ferdülés ami de lehet nem volt elég néger (#119706) Tibiajax
Legjobb jelenet amikor siránkozik, hogy megültem Bill M.-t Na meg a bohóc [ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
emiki6
veterán
Én akkor vagyok kreatívabb, ha már le kellett volna feküdnöm aludni, de nem tettem. Olyankor csak úgy jönnek a gondolatok, melyek valóban érdekesek és olyankor indíttatáson is van, hogy ezeket szépen fogalmazva le is írjak. Az a baj, hogy a szép fogalmazás sok időt igényel, at kell gondolni, párazor újraolvasni, kivenni a felesleges részeket stb. Az a baj, hogy ha akkor nem fejezem be, abban az esetben már másnap reggel vagy napközben nem is tudom, mert nincs meg hozzá a megfelelő elmeállapot (mindset).
Itt még kötelező megemlíteni azt a Mark Twain gondolatot:
“I didn’t have time to write a short letter, so I wrote a long one instead.”
Én nem szeretek hosszút írni, mert utálok hosszú hsz-t olvasni, főleg, ha meglehetősen kevés benne a tartalom, így képmutatás lenne túl hosszúakat írni. + igyekszem mellőzni az üres mondatokat, céltalan gondolatokat."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Bad Pritt
félisten
Én is ömlesztek, de csak röviden.
Triple Frontier
Egyetemi éveim alatt felületesen foglalkoztam a témával (leszerelés utáni katonasorsok, PMC-k, black ops), így ebből a szempontból azt mondhatom, számomra ez a 2 óra remek élmény volt.
Nagyon kevés a felesleges expozíció, nagy vonalakban ismerjük meg az öt szereplő hátterét, egymáshoz fűződő viszonyát, ami sokak szerint hiba, viszont szerintem zseniális húzás: hány remek film szól arról a bajtársiasságról, hősiességről, aminek a folytatását látjuk itt? Platoon, Saving Private Ryan, Black Hawk Down, vagy ebből az évtizedből a Fury vagy a Lone Survivor, de a Netflixnek is volt két éve ilyen filmje a Sand Castle személyében.
Nem dobtak ki értékes perceket ennek bemutatására, helyette pár szóban elhelyezték a karaktereket a térképen, majd beindult a történet maga. Egyszerűen érezni lehetett, ahogy a profizmus fokozatosan lefoszlik a veteránokról a rengeteg pénz láttán, egyre többet hibáznak, rossz döntéseket hoznak, teljesen kivetkőznek önmagukból és ez, ilyen környezetben áldozatokkal jár... remek film, egyszerű szerkezettel, tökös zenékkel, visszafogott színészi játékkal és számomra elgondolkodtató végkifejlettel. Én ajánlom.Fighting with My Family
szintén remek film, tökéletesen egyensúlyoz a szokásos családi vígjátékok és drámák határán. Kicsit hasonlít a Család kicsi kincsére, itt is bemutatják tök jól, ahogy mindenkire hatással van a lányuk kiválasztása.
A humora nagyon amerikai, főleg szóviccek, de egy-kettő rendesen üt, a családi drámát átélhető módon tálalja, ehhez kellettek a jó színészek is. Dwayne Johnson régóta meg akarta csinálni ezt a filmet, jobban nem is lehetett volna szerintem, pont annyira vicces, drámai, pátoszos, amennyit az ember még be tud fogadni. Ajánlom mindenkinek, aki egy jó vígjátékra vágyik, illetve azért van benne egy-két érdekesebb gondolat is életről, sorsról, nagy kérdésekről, amit az ember nem várna egy ilyen filmtől.#értékelés
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
LendvaiFeri1
addikt
hey, if you dont like it, i'll have it, and say I wrote it.
-
törölt tag
válasz LendvaiFeri1 #119747 üzenetére
Erről már volt szó korábban. Önmagában ez egy jó ötlet, viszont ha elterjed, tulajdonképpen teret, és lehetőséget biztosít majd a tartalmak utólagos megváltoztatásához, melyek nem biztos hogy valóban indokoltak lesznek, mint pl a Végjáték esetében.
Én azt gondolom, hogy módjával alkalmazva a módszert, fogyasztható marad a termék, de abban is biztos vagyok, hogy a gyengébb produkciókat is így próbálják majd eladni. Amennyiben persze elterjed ez a módszer. -
vond
MODERÁTOR
Nem akarok nagy szavakkal dobálózni, de komolyan mondom, nem sok ilyen erős filmet láttam életemben. Tegnap este néztem, de még mindig a hatása alatt vagyok. A stáblista után is még jó negyed óráig csak bámultam ki a fejemből.
Egy kőkemény dráma, egy szívbemarkoló, letaglózó megváltástörténet, az elejétől fogva belekódolt, végig a fejünk felett lebegő tragédiával, brutálisan jól eltalált hangulattal, mocskos, kilátástalan, de egyben gyönyörű vidéki amerikai helyszínekkel és életképekkel, megnyomorított emberi sorsokkal, rövidsége ellenére remekül felépített karakterekkel, valamint két zseniális színészi alakítással. Elle Fanning is lenyűgöző volt, de amit Ben Foster művelt, arra már szinte nincsenek is szavak. Az eddigi munkáit ismerve mondhatjuk, hogy feküdt neki a szerep, de hát akkor is, na...
Bravúros, hogy szűk 90 percbe sikerült ekkora érzelmi töltetet belepakolni. Az egész film végig nagyon erős atmoszférával és képekkel operál, de van pár annyira komoly, vagy épp megható jelenet benne, ami szerintem örökre beleégett az elmémbe és a szívembe.
Valamikor tavaly év közben véstem fel magamnak. Még itt is írtam róla, meg linkeltem az előzetest. Már maga az a tény is elég lett volna, hogy a forgatókönyv a True Detective-et is jegyző Nic Pizzolato első regényéből készült, de az előzetes, és Ben Foster személye csak tovább fokozta a várakozásaimat. A minap meglepődve tapasztaltam, hogy már egy ideje nézhető is, és szerencsére minőségi magyar felirat is van hozzá. Így hát aztán gyorsan meg is néztem, és bizony egy nagyszerű filmélménnyel gazdagodtam. Amit viszont nem tudok hova tenni, az a botrányosan alacsony 6.2-es IMDB pontszám, és a bemutatók, kritikák teljes hiánya a magyar filmes oldalakon.
Kerestem, de nem igazán tudtam komoly hibát találni benne. Mások majd biztos fognak. Nálam ez 10/10. Meg is kínáltam ennyivel. Remélem, az algoritmus nem golyózza ki az értékelésemet, és talán segít is egy kicsit feljebb nyomni a pontszámot.
#értékelés
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest