Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Először is: köszi a Dark és Punisher tippeket, csekkolom őket!

    Mi folytattuk robogásunkat a nosztalgiavonaton.

    Beverly Hills-i zsaru 1-2, a klasszikus piszkos-mocskos-velős magyar szinkronnal. Könnyesre röhögtük magunkat. 8/10 és 7/10, Eddie Murphy zseniális.
    Az első rész különösen annak tükrében zseniális, hogy a jelenetek döntő többségében improvizált a három rendőr (főleg persze EM).
    Azt épp most olvastam - és jócskán meglepődtem -, hogy eredetileg Sly (majd Mickey Rourke) játszotta volna Foley-t!

    A második részben elhangzó "Hülye Rambo!" után elég egyértelmű volt, hogy a "Rambo? Az egy b.zi" lesz a következő áldozatunk :)

    A harmadik részre nem emlékszem, de elég rosszakat olvastam róla, nem akartam elrontani vele az első kettő élményét, így az kimaradt.

    A Tango és Cash abszolút gyerekkorom egyik legszebb emléke, nálam egy polcon van a T2-vel és a DH3-mal. Mégis nagyon rég néztem meg utoljára - az pedig általános szégyen, hogy az Asszony eddig soha nem látta.
    Olvasom a vonatkozó érdekességeket, gyakorlatilag három rendező dolgozott a filmen, pocsék forgatókönyvből, a színészeket lehúzták és pocsék volt a kritikai fogadtatása a filmnek (ahogyan, ha jól emlékszem, a Sly-féle Oscar-nak is) és eredetileg sokkal komorabbra tervezték a mozit (ebből is lettek az összekülönbözések). Summa summarum, lehet hogy ezt is az édes nosztalgiázás számlájára kell írom (mint az elmúlt hónapokban oly sok mindent), de ez a film nálam vastagon 9/10-es, már-már alapmű kategória. Eddig is így éreztem és ezen a tegnapi újrázás sem változtatott.
    Ha a vége icipicivel erősebb, akkor 10/10-es.

    Felkészül: 24 óra, Nagy zűr Kis-Kínában :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák