Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Mik76 #113921 üzenetére

    "de azert tobbnyire parosulnak valami enyhe fajdalom erzettel annyira eroltetettnek tunnek neha."

    Ez emberfüggő, mind általános beállítottságban (sok éves távlat) és pillanatnyi hangulatban (néhány nap - pár hónap).
    Emlékszem, hogy mikor a The Office tvsorozatot kezdtem nézni, még őszintén viccesnek találtam (nem szofisztikált, de működőképes humor volt számomra), a későbbi évadokat viszont csak a teljesség-függőség miatt fejeztem be, mert már elkezdtem görcsölni, őszinte nyomasztó empatikus fájdalmat érezni néhány rész pár jelenetében, leginkább mikor Michael Scott (a "főnök") hülyét csinált magából, de leginkább mikor a "karrierje" és "szerelmi élete" is süllyedt közben emiatt.

    Két tippem van, hogy esetleg miért:
    - vagy akkor alakult ki bennem az empátia képessége (még ma is antiszociális vagyok) és meg kellett tanulnom a helyén kezelni (elnyomni, mint ha egy süket hallani kezd és beleőrül a hirtelen sok zajba)
    ...és/vagy...
    talán akkor nem is tudtam magamról (és ma sem tudom megítélni emlékek alapján), de esetleg én magam is hasonlón mentem keresztül (lejárattam magam, vagy úgy éreztem süllyed a "hivatásos" életem rangja, ilyesmi), ezért erősödött ez az oldal

    Na, a tömegvígjáték célközönsége szerintem szimplán érzelmi/intelligencia miatt nem túl empatikus, legalább is nem egy képzeletbeli világ karaktereivel (nem éli magát bele ennyire a mesébe) és amúgy is elég "bunkó", hogy élvezze mások bukdácsolását is, főleg ha szigorúan fiktívnek tekinti. Márpedig a komédiák jó része ilyen, hülye helyzetekbe kerülnek a karakterek, amiből nem tudnak sértetlenül kimenekülni (ez a drámai konfliktus vígjáték megfelelője, az akció feszültségének a komédia párja, ez a motiváció hogy történjen valami).

    ----

    Fekete Párduc: Na, megvan mi vele a gáz (10 percig néztem és eljöttem szünetre): alig értem az akcentusos(?) "fekete angolt" (értsd ahogy mondom, ne ítélkezz), de nincs magyar hangsáv a HDR-es DB lemezen + a nagybetűs (gyári) angol felirat kiégeti a szemem HDR módban (majd babrálnom kell a betűtípust sötétszürkére húzni, de ha már leállítottam lehet hagyom is mára).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák