Új hozzászólás Aktív témák

  • atike

    nagyúr

    Majmok bolygója - Háború

    Vegyes érzelmek vannak a film kapcsán. Az egyik oldalról túlságosan amerikai - pátosz, zászló, hős, dráma, sírás, happy end - a másik oldalról meg egy igen látványos, fordulatos, elejétől végéig figyelmet fenntartó film. Igen, vannak benne klisék, vannak benne túlzások... De valami félelmetes, hogy milyen képi világot sikerült megteremteni. Nagyon bejön a film hangulata - tetszik a kép és a zene egysége, jók a hanghatások is, minden a helyén van. Nem semmi, hogy hol tart a már a technika - a majmok megvalósítása, megjelenése nem hagy kivetni valót maga után.

    Az egyik alapszál az Ezredes vonal - hát nem is tudom. Részben e köré épült a film, de olyan semmilyen karakter volt ennek ellenére. Súlytalan. Jobban ki lehetett volna emelni a majmok gyűlöletét esetleg akcióban is lehetett volna... A kislány jelenetei voltak talán a legtúlzóbbak, leglogikátlanabbak. Simán besétál a táborba, simán megeteti Cézárt anélkül, hogy bárki észrevenné. Na ja. Meg persze az összes majom megszökik úgy, hogy nem tűnik fel senkinek. Jaja.

    ...és értem már azt, hogy miért boncolgatták és boncolgatják azt a kérdést, hogy a mocap színészeknek hogyan lehetne Oszkárt adni... Andy Serkis - és általa Cézár - félelmetesen jó a filmben. Nyilván itt a technika is benne van, de nagyon átjön az ő színészi játéka is. Mert bármilyen hihetetlen kimondani de igenis van neki... :)

    A túlzások, a "túl amerikai" mivolta miatt nem adok több pontot a filmnek, de simán többször nézős, és nagyon ajánlott. A látvány, a hangulat, a történet (a klisék ellenére is) nagyon rendben van.

    8/10

    #értékelés

    [ Módosította: Viszlát ]

Új hozzászólás Aktív témák