Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz janos666 #42455 üzenetére

    Igéretemhez híven (mármint amit magamnak tettem :DDD) megnéztem még két Conenberg filmet:

    Scanners (1981 ; Blu-Ray)

    Egyáltalán nem volt rossz. A maga korában pedig egész jó lehetett a kategóriájában, de nekem egy kezdetleges próbálkozásnak tűnik. Már ez is ugyan arról szól, mint a későbbi filmjei (amiket ő írt saját kútfőből, nem más regénye alapján), csak még sokkal felületesebb. A felszínen van a lényeg, nem finoman bontakozik ki a sorok közül, és nem igazán hordoz másodlagos tartalmakat. Nem oszt meg világképeket, nem fogalmaz (vagy fogalmaztat meg a nézővel) konklúziókat, "csak úgy van". Egy korabeli scy-fi thrillernek elmegy, és hasznos lehet látni, hogy honnan erednek a későbbi művek gyökerei, de ezen túl szerintem semmi több.

    Crash (1996 ; DVD)

    Kétség kívül nagyon beteg film. Viszont nálam ezzel ki is fújt. Ebben én nem találtam semmi mást azon túlmenően, hogy egy igen különös szekszuális perverziót tár elénk. Érzelmileg kicsit sokkoló, de nem mozgatta meg sem az agyam, sem a f¤szom, úgyhogy... majdnem kinyomtam az utolsó 15 percnél.

    Nem tudom, hogy a The Fly-ba még belevágjak-e ezután, mert az is csak könyvadaptáció, úgyhogy lehet hogy annyi vagy még annyi se lesz, mint a Crash. (Bár legalább kiadták Blu-Ray-en. :DDD)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák