Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Salò, or the 120 Days of Sodom (720p, angol szinkron, magyar felirat)
    5/10

    Ez eredetileg olasz és részben francia, valamint német nyelvű lett volna, de ezeket a nyelveket alig, vagy egyáltalán nem értem, és mivel nagyon hiányos volt a magyar felirat, így inkább áttettem az angol hangsávra, ami egy nagyon béna, átélés nélkül felolvasott szinkron, de legalább korrekt fordításnak tűnt, így ki tudtam belőle pótolni a magyar feliratot. (Az angolban pl. voltak lefordított viccek is, ami a magyarban csak összefüggéstelen szövegelés.)

    Szerintem egyáltalán nem szolgált rá a toplistás helyezésére.
    Pozitív, hogy rögtön a stáblistával kezdenek, mondván: úgysem bírod végignézni.
    Viszont én gond nélkül végignéztem. Még rá is kontráztam, hogy ettem, ittam közben. De mielőtt még valaki rosszra gondolna, én csak sütit és teát fogyasztottam. :DDD És nem, még véletlenül sem építettem sátrat a nadrágomba, vagy ilyesmi. Inkább egyszerűen csak hidegen hagyott.
    Nekem ez kissé egysíkúnak, és erőltetettnek tűnt. Valami olyasmi jött át a filmből, hogy az alkotók primitív képzelőereje még a közelébe sem tudott érni egy valódi, elborult perverz személyiség lelkivilágához. Inkább csak összeturmixoltak mindenfélét a témában, amiről azt remélték, hogy sérti majd a néző erkölcsét, vagy valami módon megbotránkoztatja, esetleg összezavarja.
    Elhiszem, ha sok "birkánál" bevált, főleg még '75-ben, de nálam csak egy lenémított telefont csörgetnek vele unásig. A "Vége." felirat is olyan "na, csak ennyire futotta?" hatású volt.

    Párszor viszont elröhögtem magam közben. (De nem a felolvasott vicceken. Azok bénák voltak. :P)

    Szerintem ettől még a fűrész filmek is "szórakoztatóbbak". Bár abból csak egy részt láttam, azt se végig. (Nem azért, mert nem bírtam volna végignézni, egyszerűen csak nem érdekelt annyira ez a stílus, hogy nekiüljek itthon, mikor annyi jó film van...)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák