Új hozzászólás Aktív témák

  • Varga Csaba

    aktív tag

    válasz fattyu #1675 üzenetére

    "Gr érvényes MKHval gumizva esetén mehet a rugózás azon hogy most akkor mi is a fegyver de nem követtél el jogsértést lévén MKH fecni igazolja hogy gr."

    ameddig annak az MKH által bevizsgált működésébe nem avatkoztál bele
    (ennyi erővel a sportlövő SA-85-öt visszaalakítom, sorozatlövő AK-47-re, sem vagyok jogsértő, mert ott a certifikát, ugye, hogy sportfegyver)

    Ha intézkedésnél, komolyan akarnak foglalkozni veled, mert pl "jogismerő államplogár vagy" és felgumizva megtalálják nálad, és elkobozzák, akkor jegyzőkönyvezve lesz, hogy az milyen állapotban történt.
    Egyszerűbb esetben csak szabsért. bonyorultabb esetben vagy ha fellebbezel akkor vádemelés, bírósággal, ügyésszel, szakértővel...
    Aki pedig könnyen kihozza, hogy te kvázi "átalakítottad, módosítottad" a fegyvert ezzel annak megváltozott a törvényi besorolása, az érvényes viselésid nem erre a kategóriára szól, mert az nem is engedélyezhető stb. stb. A jogsértés pedig ilyenformán megáll...

    "Muzeális esetén már a közterületen birtoklás ( nem szállítás ) is illegál."
    (Olvasd még át a joszabályokat egy kicsit, hogy milyen fogalmak vannak a muzeális fegyverek esetében tiltással nevesítve, mert ha pongyolán fogalmaztál, akkor az igen könnyen félreérthető, megtévesztő lehet)

    A diszkriminációra meg csupán annyit, hogy számomra az elkövető személye indifferens, csupán a cselekmény számít (ahogy neked is), de nem tudok nem tudomásulvenni bizonyos statisztikákat és ez defenziv prevencióként a mindennapi életemre is kihatással van. Külső alapján ítélek és nehezen szavazok bizalmat ismeretlen embereknek.

    Viszont a hozzád hasonló szemléletű embereknek sikerült kiharcolnuk azt, hogy bizonyos dolgok a nevükön ne neveztethessenek... (ami egyáltalán nem helyes...)

    Ajánlanám szíves figyelmedbe Moldova György illetve Tonhauser László publikációit.
    Utóbbira aztán abszolute nem mondható, hogy szubjektiven foglalna állást...

    [ Szerkesztve ]

    ''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

Új hozzászólás Aktív témák