Új hozzászólás Aktív témák

  • NewTiger

    csendes tag

    válasz e.vid #1532 üzenetére

    Én nem a folyamatos költségekről beszéltem, hanem arról hogy mennyi energia és pénz amivel el tudod kezdeni.
    Én nagyjából a fegyverek árában nem látok különbséget, úgyhogy itt egál.
    Az általad leírtak szerint egy tanfolyammal és két vizsgával már többe van a vadászat. A megtanulandó információk (vadfajok jellemző, vadászati módszerek, jog, stb.) is több rétűek mint abban az esetben amikor kimegyek a lőtérre lövöldözni. És akkor még olyan dolgokról nem beszéltem, hogy aki komolyabban gondolja az területes vadásztársasági tag akar lenni. Ehhez nem kell más csak föld a társaság területén, pár millió forint beugró összeg, hogy felvegyenek és a tagdíj (évi 50-100k) és persze az éves vadászjegy (évi 15k).
    Ehhez képest mennyi lehet a sportlövészeti klubtagság? Évi 20 ezer? Töltényből biztos több fogy de még akkor sem ugyanannyi.
    Valóban gyilkoltak már vadászfegyverrel csak azt nem arra találták ki. Az egyik vadászatra való a másik pedig önvédelemre, rendfentartásra vagy harcászatra. Talán nem kell különösebben ecsetelni, hogy emberélet kioltására melyik az alkalmasabb.
    Szóval szerintem te is nézz utána egy-két dolognak...
    Egyébként nem célom, hogy bizonygassam, hogy az egyik mennyivel királyabb a másiknál. Az egyik alma a másik körte, mindenki csinálja azt ami neki tetszik! Viszont az olyan jellegű kijelentések, hogy bezzeg a vadászok így meg úgy nagyon fel tud háborítani.
    Ennyi, részemről befejeztem!

Új hozzászólás Aktív témák