Új hozzászólás Aktív témák

  • rokefeller

    senior tag

    válasz Vladi #2145 üzenetére

    A régi yumex jó volt, az új szerintem nem jó kvázi semmire.
    Indoklás:
    1. Az új elképesztően lassú, a packagekit is gyorsabban befrissíti a metát mint a yumex
    a packagekitet elsőre nem tudtam mérni, de olyan 40 másopercre saccolom, ami mondjuk totál szégyen, a yumex viszont kemény 67 másodpercig indul, onnan hogy beírtam a root jelszót. A packagekit másodikra azonnal működik, a yumexnek másodszor elég kb 25 másodperc
    2. nem lehet egyszerre filterezni és szűrni
    3. nem lehet sorrendezni semmilyen listát
    4. a filter random kifagy

    Namost innentől kezdve a yumex funkcionalitása egyetlen dologgal tud többet, éspedig hogy lehet vele a tranzakciókat piszkálni, ami köszi, hurrá, de szerintem az egész új gui egy bazinagy regresszió az előzőhöz képest. Ha csak csomagnév alapján akarok telepíteni, vagy eltávolítani, arra jó a PackageKit-gui is, meg a yum pláne.

    Amit szerettem a yumex-ben, az az hogy az elszemetelődött rendszert lehetett vele kipucolni. Le tudott az ember szűrni úgy hogy telepített csomagok, és azokon belül ha nem is rendes sorrendezés méret szerint, de legalább kategóriák.

    De tényleg, a mostani yumexet a tranzakció menedzsmenten kívül mire lehet használni? Még a yum plugineket sem tudja ki/be kapcsolni.

    Namindegy, a yumex miatt baromi mérges vagyok, ahelyett hogy követte volna a gui a yum fejlődését (sebesség, downgrade-ek, history, pluginek), ehelyett egy buta, de legalább még lassú is izé lett. Jó dolog újraírni valamit, de szerintem ez még bivalyf0s, nem package manager

    A télapó nem a régi már...

Új hozzászólás Aktív témák