Új hozzászólás Aktív témák

  • Jahno

    őstag

    Vigyázat, fotós témakör.

    Régóta szívunk fotós haverokkal, hogy ami igazán jó kép lenne ahhoz terepet kell keresni. Ezt ha térképen megtaláltuk és valami nem sablonosat csinálnánk, akkor két dologgal szívunk. Elsőnek azzal, hogy a kinézett hely mégsem adja ki, vagy késő ősszel kopár sziklákkal és lomb nélküli fával másképp mutat, mint most nyár közepén telibe zölden.

    Második opció, mikor már olyanokba rohanunk bele ami erősen függ a géptől, utómunkától és olyan helyi fényviszonyoktól amit sehol nem írnak le. Végig kell szopni, kitapasztalni mert kevésbé mérhető. Gyakorlás na. Gyakorlás dögivel, mikor elkészül és utólag ugyanúgy.

    Lassan 3 éve rámozdultunk a tejút fotózásra és a csillagos égboltra, csillagjárásra. Sajna mások nagyon magasra tettél a lécet, de majd mi is megoldjuk. Először is jó terep kell hozzá. Mint építkezésnél egy jó telek :-D Pár dara akad az országban...

    Utána másodiknak kb. felhőmentes éjszaka a követelmény, legalább 1.5 órán keresztül. És sok szakértés meg sör :C

    Havercsajjal kitaláltuk, hogy néha nézzünk meg pár helyet amit felmérünk, betájolunk. Pest környéken akár hétköznap is hamar megfordulunk, mert írtam egy listát és egyelőre Budafoknál az erdő, érdi Duna partja vagy Monor és környéke szerepel benne.

    Vagy éppen Bicske körül a gémeskutak. Asszony sem érti, nem is kell mindig mindent érteni, mert a csillagjárás sem mindenkinek jön be, a gémeskutat meg végképp nehéz hova tenni... Rábuktunk, evvan. Csinálni kell. Egyszer lehetne már jó és akkor kussolnék a seggemen.

    Szerda délután még sima menetnek indult, megnézzük Budafokon a víztornyot, mekkorák a fák, hány milliméter, milyen messze kell állni, hasonlók. Elindulás után már érződött, hogy nem lesznek felhők. Ilyen idén kb. kétszer volt a környéken, azt is utólag vagy nagyon szar időpontban tudtuk meg, szóval rögtön mentünk Felcsút/Bicske felé a gémesekhez. Onnan már nincs messze Csákvár, ahol a mezőn már van egy jól ismert, csak még semmilyen képre nem hasznosított kút.

    Ez meg igazából a Vértes alja, hagyjuk ki, mert ennyi időnk nem lesz, ismerjük inkább fele úton menjünk be a gazba, elhagyott bányába és próbáljuk meg ott a.... A Valamit :-D No, ilyenkor veszünk el +1.5 órára a tervezetthez képest.

    Én elsőre élveztem, hogy az új vassal nem kell szórakozni, mert bírja és késő sötét éjszaka nappali minőségű képeket lehet csinálni. Bár mögöttünk jött fel a hold, az segített megvilágítani a sziklafalat. Amúgy is teljesen jó ott a semmi közepén möhözni a jó levegőn. Itt csak egy róka bámult meg kétszer, hogy ki ez a két hülye, aztán ment is tovább:

    Ettől hamar vérszemet kaptunk, másnap már a Gellért-hegyen kötöttünk ki, mert ugyanezt a város felett is össze lehetne fotografálni és az mennyire menő lenne. Ez utóbbi gyakorlásával fél éjszakát elvertünk és még nem sikerült. Majd 2 hét múlva újra próba :-)

    Most szombaton meg úgy alakult, hogy szinte minden fotós haver egyszerre világosodott meg, hogy ha itt a környékemen tudok valamit (főleg gémeskutat) akkor nézzük meg. 2.5 hónapos a gyerek és nem akar aludni, kellene gyakorlás mert ilyet még nem fotóztam, csoportterápiára jönnék mert héten sok volt a céges termelői értekezletből (gyengébbek kedvéért: míting) és csináljunk már valami össznépit.

    Összekaptam magam, este 9kor tali. Utána úgy van, hogy 30-60 percet utazunk a helyre, némi gyaloglás, 1 órányi helyben topogós pöcsölés, aztán kész. Akinek egy gépe van, az benyomja és 1-2 órán keresztül teszi a dolgát, akinek két gépe állványa és minden vacka van annál egyik gép csinálja amit kell, többivel közben makettkedünk mást. Kb. így és akkor minden majdnem ugyanazt fotózzuk, mert az jó:

    Haver hozta magával a 2.5 hónapost is, had szokja. Egész jól bírta. Odafelé kicsit nyüszögött, aztán zabált és aludt. Funkcionális.

    Közben előkerültek a felhők, de így is elég érdekes lett. Jó terepet ugyan nem találtunk, én élveztem, hogy az új vassal előkerült a nappali világosság, havercsaj meg beszólt, mert nem életszerű és világos és különben is éjjel legyen éjszaka. De ettől szép az élet.

Új hozzászólás Aktív témák