Új hozzászólás Aktív témák

  • Bujdy81

    csendes tag

    válasz Samott #96262 üzenetére

    Is-is.

    Nekünk pl. írni kell, hogy mire-mennyit fordítunk. És akkor ha nincsen meg a napi 8 óra, akkor ugye nem teljes a nap, amit számláznánk. Amennyiben T&M (time & material) alapon dolgozunk, akkor az van, hogy ügyfél fizet, hogy x napig dolgozzunk neki. Ebben az esetben nem illik 2 óra munkára azt mondani, hogy az 3 volt, szóval ilyen esetben figyelni kell az órát, tényleg.

    Ellenben a fix áras munkáknál, vagy amikor valaki pl. támogat egy rendszert y időkeretben, akkor pontosan az van, amit írtok, hogy nem kell nézni az időt. Szerencsére nálunk a főnökök ilyenkor nem is nézik. Sajnos viszont volt egy olyan projektvezető, akinél nem lehetett sumákolni, mert értett annyira a területhez, hogy amikor ment a tervezés és mondtuk, hogy három óra, akkor megkérdezte, hogy biztos? :D

    (amúgy 1-10-es skálán mennyire vagyok autista, hogy ha a fenti hozzászólásban az idő helyére először mindkét helyre x-et írtam, majd utólah javítottam a másodikat y-ra, mert x<>y. És közben a változó értéke sem volt frissíve... :DDD )

Új hozzászólás Aktív témák