Új hozzászólás Aktív témák

  • blueboi69

    csendes tag

    válasz Phülöp #87134 üzenetére

    Igen, de egy macseknek leraksz almot, meg habitustól függően néha eljátszol vele, vagy simized aztán kb szobadíszlet. Egy kutya jóval több figyelmet igényel. Eleve nem a lakásban/házban ürít és sokkal nagyobb a mozgásigénye. A nagyobbik elég erős, hiába jól van nevelve, ha nincs lemozgatva (márpedig nagyon hamar kipiheni magát) akkor egy gyengébb embert simán megborít pórázostul ha valaki nem figyel.

    Macska, hozzá képest rendkívül tiszta állat. Nálunk a nagyobbik kutya gondolkodás nélkül átrohan, a csipkebokron is, sárban, akármi. Csak pórázon sétálva az életben nem mozgatod le, esetleg bringával.
    Macseknak kirakod a kaját, aztán eszeget belőle, kutyánál nincs így. Naponta 2x kap enni, ha nem mondom, hogy eheti, akkor ott fekszik a tálkája mellett a nyáltócsájában.

    Macsek mondjuk kikezdi a bútorokat, nagyobbik kutya meg ha nincs lemozgatva akkor szintén szétszed dolgokat. Pl játék kartondobozát, gyerek sípolós papucsát... Tehát ha el is megyünk otthonról, gondoskodni kell dolgokról, amiket rághat.
    Most pl az előszobában vannak elkerítve, így nem jöhetnek be a nappliba. Amilyen saras tud lenni a nagyobbik, az jobb ha így kívül marad. Minden egyes séta után lemosni, megszárítani... arra nincs opció.

Új hozzászólás Aktív témák