Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Jaj de jó. Reggel beraktam a mosást, 2 napnyi adag. Éppen befér a mosógépbe. Elindul a program, közben veszem a bringás ruhámat fel, hogy menjünk a lányommal suliba. Erre a gép túl sok vizet tölt be, majd elkezd sípolni veszettül és ürítési fázisba megy. Villog a lámpa, hogy kontrolláld a be- és kifolyót.

    Kiürült, kikapcsoltam, elmentem a lányommal suliba. Hazaértem, megnéztem újra. F10-es hiba, ez egy ősrégi Miele W3000 gép amit a házzal együtt kaptunk.

    Neten megnéztem, lehet befolyó mágnesszelep, befolyó filter és szintjelző. Mivel a víz akadálytalanul folyik bele, ezért a filter vélhetően oké. A mágnesszelep is oké, mert el tudja zárni és ki tudja nyitni magának a vizet. Szóval a szintjelző. Ez logikus, mert túl sok vizet töltött be, amikor bepánikolt. Alighanem van egy timer a töltésre, hogy ne nyomja magát tökig tele.

    Újra elindítottam, mert a gyerekek ruháit ki kell mosni. Lement a program majdnem teljesen, de a végén az öblítésnél újra F10-es hiba és sípolás.

    Felhívtam egy szerelőt, szerinte is a szintjelző. Javítható hiba, vélhetően nem is túl drága, kábé 7-800 SEK a szenzor és 900 SEK a kiszállás. Holnap jön. Ha bármi drasztikusabb hiba van, akkor pattintok új gépet, mert az már gazdasági totálkár lenne.

    Asszony még nem kapott fix munkát, így örülnék ha nem kellene új gépet venni. Másnaponta muszáj mosnunk, de igazából naponta mosással nem kell teljesen tökig tömködni a dobot ruhával. Szóval a mosógépnek futnia kell.

Új hozzászólás Aktív témák