Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz Samott #1848 üzenetére

    Van egy kerékpárom, amivel melóba járok. És húzom az utánfutót az oviba. Az utánfutó alkalmas bevásárlásra is 42 kg tömegig bezárólag.

    Van egy országúti kerékpárom, amivel edzek.

    Van egy buszmegálló a háztól kábé 50 méterre légvonalban, gyalog talán 100 méter is a domb és a lépcsők miatt. A busz csúcsidőben 7 percenként jár. Gyakorlatilag nehéz úgy lemenni a buszmegállóhoz, hogy nincsen egy várakozó busz a megállóban vagy éppen fordul be a busz a főútról a megállóba (ez 2 vonal végállomása).

    Asszony nem igazán mestere a személygépkocsik vezetésének. Van B-kategóriás jogsija és elvileg tud vezetni, de igazából nulla rutinnal rendelkezik. A garázsba sem tudna beállni, mivel túl szűk az egész, túl trükkös helyen állunk (a sarokban) és túl nagy az autó neki. Ha busszal utazik, akkor átszállás nélkül kábé 25 perc alatt beér a város középpontjába és akár az egyetemre, akár a nyelviskolába eljut seperc alatt.

    A kocsiba 2015. novembere óta beleraktunk nem egészen 23k km-t. Még van kábé 600 km, mire átfordul a 23k.

    Nem szeretem (gyűlölöm) a pocsékolást. Az, hogy én a seggemet egy 1,5 tonnás belsőégésű motoros személygépkocsival furikázzam a kábé 5 km-re levő bevásárlóközpontba nem egyszerűen csak felesleges, hanem felháborítóan dekadens és mérhetetlenül felesleges. Ha melóba járnék autóval, akkor kábé 7 km (!!!) az út egy irányban, ami éppen arra elég, hogy a hűtőfolyadék és a kenőanyagok felmelegedjenek, aztán leállítja az ember a motort és kábé 9 órát mókázik különféle meetingszobák között. Aztán újra 7 km hidegüzem.

    A gyerekeket hétvégén visszük úszni, de ezen kívül pár kirándulást leszámítva csak tároljuk az autót. Amikor a tavasszal (nektek az már nyár) a sárga pollen durván szállt, akkor kábé fél centi vastagon állt a pollen a kocsin, mire kihoztam a garázsból és elmentünk vásárolni,

    Ennek semmi értelme. Fizetem a kocsi, az adót, a biztosítást, a behajtási adót, a szervizt és cserélgetem rajta a kerekeket évszakonként. És majdnem 3 év alatt megtettem 22k km-t. Ja, tankolom is.

    A céges kocsi nem érdekel. A térdemet minden aktuális modellben beleverem a középkonzolba, egyszerűen nem férek el kényelmesen/biztonságosan. Annyira tökéletes NVH van minden új modellben, hogy gyakorlatilag érdektelenné váltak számomra, nincs motorhang, nincs semmiféle inger, egyszerűen elvesztettem az érdeklődésemet.

    A városban gyakorlatilag ellehetetlenítik az autósokat. Egyfolytában fekvőrendőr van, vagy körforgalom, amit a keresztező gyalogosok gombnyomásra tudnak bénítani. Lámpa és körforgalom együtt, ami ördöglakat. Mindenhol 40-es tábla, a buszmegállókat behúzzák egy sávba, tehát ha a busz megáll, akkor blokkolja a teljes forgalmat. Igen, ha mentő áll szirénázva mögötte, akkor is. Láttam már ilyet. A rullátoros nyugger 30 másodperc alatt leszáll, aztán a busz komótosan kihajt a szűkítőből és utána a szirénázó mentő tud haladni tovább. Őrület? Igen.

    Szerintem ebben az országban többet nem akarok autót.

    Lehet bérelni. Van a SunFleet szolgáltatás, majd bérelek hétvégén autót, aztán akkor egyben letudjuk az úszóiskolát és a vásárlást. Olcsóbb és nem kell fenntartani egy saját gépkocsit. Még verni is tudom magamat, hogy környezettudatos vagyok és aggódom a Föld miatt.... :C

Új hozzászólás Aktív témák