Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    válasz npera #13802 üzenetére

    Van egy ilyen értelmezése a jelenleginek:
    "A túlórát nem lehet előre tervezni, az teljes mértékben jogellenes, tehát így nem szervezheti a munkát a munkáltató, hogy így fedje le a megszaporodott munkaigényt. A túlmunka ugyanis csak olyan esetekben rendelhető el, amikor a munkáltató nem látta előre, hogy meg fog növekedni a munkavégzési szükséglet, mert hirtelen kapott a vállalkozás egy nagyobb megrendelést, és azt határidőre teljesíteni kell, így hát, muszáj, hogy a dolgozók tovább bent maradjanak. Egyszóval csak különösen indokolt eset lehet a miértje egy túlóráztatásnak és ami még fontos, hogy nem jelenthet aránytalan terhet a munkavállaló családi és egyéb körülményeire.

    Túlórák nem rendelhetők el nőknél, ha a terhességet nála megállapították, egészen addig, míg a gyerek az egy éves korát be nem töltötte. De ugyanígy azoknak sem, akik egészségügyi kockázat között dolgoznak, valamint a fiatal munkavállalóknak sem. Védelmet élvez még a gyerekét egyedül nevelő munkavállaló is a túlóra alól.

    A túlóráért bérpótlék jár. Ha a heti szabadnapunkon (pihenőnap) kell túlórázni, akkor 100 százalékos a bérpótlék, ha viszont helyette másik szabadnapot ad a főnök, akkor csak 50 százalék. "

    forrás

    Ez azt jelenti, hogy annyira el kellene vetni a kalapács nyelét a munkkadói oldalon, hogy az csak na, szerintem. Merthogy minden hétre jusson egy plusz nap, az nem okés, ott munkaszervezési bajok vannak. A másik, hogy a "fiatal munkavállalók" vállalnának túlórát, mert fiatalok, és kell a pénz, de nekik meg nem lehet.
    Ez mellett meg volt a zindexen egy sutka, kerestem, de nem találtam (biztos valami külső blogból volt), hogy Pirike melózik, mint az állat, mert ha dolgozik, van eredménye, ami után jutalék van, ha nincs meló (vagy nem annyi, amennyit tudna végezni) akkor meg van minimálbér. Melózik 3 évet, majd azt mondja a főnök, hogy akkor menj félév szabadságra. Minimálbérért. Mert akkor nincs jutalék, prémium, osztalék ésatöbbi extra. Kafetéria (ha van) se feltétlen, mert aki hosszú ideig szabadságon van, annak nem biztos, hogy jár, vagy ha jár is, hát nem biztos, hogy teljesértékű. Ilyenekből van sok.

    [ Szerkesztve ]

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák