Új hozzászólás Aktív témák

  • blueboi69

    csendes tag

    uhh pár napig nem néztem ide, volt mit visszaolvasni...

    Namost nekem van tapasztalatom grilles pizzasütésben. Azt kell mondjam, hogy ilyen nyitott grillen ez kb esélytelen kategória. Azt tudom javasolni, hogy ne legyen 400fokos a pizzakő semmiféleképpen sem, mert azonnal ráég az alja, a tetején pedig a sajt sem olvad meg. Simán berakod a kezed a pizza fölé.... az meg olyankor nem sütés.

    Fém lapátot vennék, azt jobb tiszán tartani és laposabb is, könnyebben alá tudod tolni. Hol találtál jót?

    Amit tudok javasolni (Gluténmentes pizzánál vált be, tökéletes lett), hogy ha grillen sütöd a pizzát, akkor a tésztát, mindenféle cucc nélkül tedd be sülni 2-3percre, és a szélét kend meg pici olajjal. Utána kiveszed, rárakod amit szeretnél és visszarakod sülni.
    Ahogy mondták, a pizzakövet azt még az elején tedd be, kerülendő a nagy hőfök. Ez nem kemence. Ha van infrás hőmérő akkor azzal nézzed, de ilyen 250f°C fölé nem mennék.

    Azért jó így elősütni a tésztát, mert nem ázik fel a feltéttől és egyenletesen sül át. Próbáld ki, nekem nagyon bevált, a szélére kent olajtól meg ropogós lesz a széle.

    Ja és paradicsomból ez a legtutibbb:

    Valamint mozzarella sajtot tegyél rá. Nem azt a kerek fajtát ami vízben úszik kis zacskókban, hanem lehet kapni mozzarella sajtot tömbben. Azt ráreszeled és amikor a sajt kész, akkor veheted is ki.

    De mindezek tudatában is én inkább a sütőben sütöm a pizzakővel a pizzát, 250°C-on, grillen marha nehéz eltalálni a hőfokot. Ráadásul nekem zárható grillem van, tehát benn tud maradni a meleg. Nyitott grillen nem tudom elképzelni, hogy jó legyen...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák