Új hozzászólás Aktív témák

  • BullZeye

    veterán

    válasz föccer #36381 üzenetére

    Nem az összeadással van a baj, hanem hogy ha valami nincs a listában, akkor nem tudom hogy oldjam meg, hogy ignorálja :\ Mert ezzel most szépen megcsináltam, hogy kiírja az összes üzletnek az adott termékekre vonatkozó össz árát, viszont a 30 üzletből még nem látom melyik a legolcsóbb, mert ahol hiányzik a termék, ott 0 értékként szerepel, ahol egyik termék sincs, ott 0 a végösszeg, és így borul az egész.

    Erre esetleg van valami ötletetek? Egész pontosan azt szeretném elérni, hogy itt, ha van üres cella (nincs termék az üzletben), akkor az essen ki a versenyből, hisz ott pl nem kapható alma, oda már nem tudok menni.

    Ami nehezíti, hogy ne kelljen folyton képleteket huzigálni (erőforrásigényes művelet, i7es procit is megakasztja), lehúztam most 20 cellát, de ha csak 4 termék van, akkor az első 4 sorban vannak, utána pedig üres cellák, azokat ignorálni kellene, viszont az első 4 cellában ha hiányzik valami, akkor azt jelölje pirosan, és a végén ne legyen SZUM, és ne használja legalacsonyabb árként.

    Ebben a táblában szeretném pl, ha a Media Markt, Euronics, Piac üzletekkel ahol nincs valamely termék ne is foglalkozzon a végén a képlet, és jelezze zölden, hogy pl a legolcsóbb a Tesco, mert ott minden van, és végösszeg a legalacsonyabb érték.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!

Új hozzászólás Aktív témák