Új hozzászólás Aktív témák

  • m.zmrzlina

    senior tag

    Adott 12 db nagyjából egységes munkafüzet. Vannak különbségek de van egy tartomány ami mindegyikben cakkra megegyezik. A tartomány maga (amolyan fejléc féle) nem túl nagy, A1:B135 de ezt a két oszlopot aztán további oszlopok követik, egyik munkafüzetben kevesebb másikban több. A munkafüzeteket több user használja értelemszerűen hálózati meghajtóról.

    Az a gond, hogy néha módosítani kell ezt a listát (törölni/beszúrni sorokat, vagy csak a A,B oszlopban módosítani az azonosítókat). Természetesen minden módosítást mindjárt mind a 12 fájlban végre kell hajtani.

    Mi a legcélszerűbb módja annak, hogy meg lehessen úszni a 12-szeri megnyitom>átírom>mentem műveletet. Oké hogy a fejléc tartomány minden celláját át lehet hivatkozni egy másik fájlból és akkor csak abban az egyben kell módosítani de mi a helyzet a sorok törlése/beszúrása művelettel?

    Természetesen a fájlokon valaki úgy dolgozik, hogy a hálózati meghajtóról nyitja meg és oda is ment, van aki a saját gépére másolja ott dolgozik rajta aztán másolja vissza, néha nem is ugyanabba a könyvtárba és nem is ugyanazon a néven mint amin levette.

    És persze minél bolondbiztosabb megoldás kellene (ha létezik egyáltalán).

    Előre is köszi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák