Új hozzászólás Aktív témák

  • blountex

    senior tag

    Sziasztok!

    Nagyon réghasználtam már Excelt (igazából csak suli miatt, különösebben nem volt szükségem rá), és csak alapfüggvényeket ismerek. Kérnék egy kis kiindulási alapot a következő feladathoz. Van már egy meglévő tervezett excel tábla, amire ha van rá lehetőség szeretném még jobban kibővíteni. A kibővítés alatt azt értem, hogy sokszor kell manuálisan méretet megadni doboztól függően (mindegyik doboznak más-más magassága van). A raklapnak van egy fix mérete és magassága, ami 60x80x16cm vagy 120x80x16cm és utána jön még rá a doboznak a magassága. A kis raklapon 1 sorban 4 doboz fér el, a nagy raklapon 1 sorban 8 doboz. A példa így néz ki:

    Vegyünk egy nagy raklapot, és legyen 32 doboz rajta, ami 4 sorból áll, mert (4x8=32). Abból a 32 dobozból van 3db típus (legyen A-B-C) és mindegyik típusnak más és más a mérete, ami a következő: A 15cm - B 16cm – C 17cm. Az A dobozból van 5 darabunk a B dobozból 23 darabunk és a C dobozból 4 darabunk. Először a (B) 23 dobozt veszem alapul, ami 3 sor és a negyedik sorban megkeresem a következő legmagasabb dobozt, ami a C lesz 17 cm-rel. Így jön ki az, hogy: 3*15cm+17cm és a raklapmagasság, ami 120x80x78cm.

    Remélem valamennyire érthetően tudtam elmagyarázni, ettől ez még egy kicsit bonyolultabb szokott lenni. Valami ötlet a megvalósítására, hogy merre induljak el?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák