Új hozzászólás Aktív témák

  • slashing

    senior tag

    válasz Mutt #18867 üzenetére

    Hú köszi hogy foglalkozol vele :R
    Felrakom az egészet nem titkos... [link]

    Kis magyarázat, hogy ne kelljen rajta agyalni, tudom hogy rájönnél de így könnyebb lesz átlátni:

    A segédtáblában van két referencia rész, így dolgoznak a műszakok, van egy 3 műszakos 8 órás munkarend és egy 4 műszakos 12 órás munkarend. SZERK.: amit felraktam abban nincs neveket tartalmazó segédtábla mivel nem jutottam egyről kettőre, a munkarend az csak két opciós 8 órás vagy 12 órás de ezzel kvázi nem is fog számolni semmi a táblázatban csak egy információ a könnyebb átláthatóság és értelmezhetőség kedvéért...

    Ezek mennek a dátumok alá amik egy sima ha függvénnyel átalakulnak idő intervallummá. Eredetileg csak annyit írt ki hogy DE/DU/ÉJ/P ez így megkönnyítené ugyan az összevont cellák dolgot de szeretném ha időt írna ki.

    =INDEX(Segédtáblák!$B$9:$M$12;HOL.VAN($A$4;Segédtáblák!$A$9:$A$12;0);HA(MARADÉK(E$2-Segédtáblák!$A$8+1;12)=0;12;MARADÉK(E$2-Segédtáblák!$A$8+1;12)))
    eredetileg ennyi a kód amikor a 12 órás munkarendet számolja ami 12 napos ciklusokban ismétlődik...

    Most késő van nem ásom bele magam de nagyon köszi az eddigieket is, van végre kiinduló pontom. Mindenféle kulcsszóval kerestem a google-ben csak hogy legyen valami amin el tudok indulni. De ezt az indirekt hivatkozást egyszerűen sose találtam meg. Utánna kell olvasnom a működésének mert így elsőre még nem fogtam fel de nagyon köszi!!!

    (ahogy elnézem sokkal egyszerűbben oldottad meg a hónap napjait mint én. Én belevettem az oszlopot amit még el is kellett tolni stb... :D)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák