Új hozzászólás Aktív témák

  • FunPro

    senior tag

    válasz i2k #141459 üzenetére

    Számomra két dolog merül fel:

    1) Soha nem fogom igazságosnak tartani, hogy a mérce mindig csak negatív irányba működik, ahogy azt sem, hogy olyanok alkotják a törvényeket, akik valószínűleg egy percig nem szenvedtek az életükben. Szóval beletörődtem abba, hogy az EU-n belüli egyenlőtlen bérezés és keresetekre soha nem fog sor kerülni, így ezt a vonulatot el is engedem.

    Ami viszont itt motoszkál bennem, az nem más, mint Németország. Emlékeim szerint náluk a cenzúra és termékbesorolás sokkal izmosabb, mint sok más EU-s országban. Például a horogkereszttől úgy félnek, mint a vámpírok a sima kereszttől, így több játék is megjelent német régiózárral emlékeim szerint, ahol ezek ki vannak vágva.

    Namost, ha árazásban nem lehet különbség, akkor elméletileg a tartalomban sem lehet különbség, mert az EU polgárnak mindenhez hozzáférés kell biztosítani, amihez a másik EU polgár hozzáférhet. Ehhez pedig már egységes törvények és szabályok kellenének az egész EU-n belül. Hogyha viszont létezhet játék német régióval, akkor simán létezhetne játék magyar régióval nyomott áron, hiszen azt a magyar piacra szánják. Simán módosítanak a kódban egy sort és máris más terméket kínálnak idehaza, mint mondjuk francia országban. Viszont erre is ugranának az EU-s okosok, bár nem látom, miért ne lehetne kijátszani egy ilyen kiskaput.

    2) Én gabenéknek adok igazat, és szerintem ez így egy nagyon súlyos ítélet.
    A rendszer csak tényleg lehetőséget ad. Bele van írva egy funkció, ami elérhető/használható. Azt már inkább a felhasználónak kéne néznie, hogy az a funkció az adott területen mennyire használható törvényesen.

    De rendben, mondjuk rá, hogy a fejlesztőnek kell gondoskodnia arról, hogy semmi funkció ne legyen használható, amivel kijátszható bármely kiskapu valamely országban. Így szerintem az összes VPN és Proxy szolgáltatás csípőből törvényt sért, mert nem gátolják, hogy a felhasználó elérjen olyan dolgokat, amit egy bizonyos országból nem érhet el. De biztos találunk még más példákat is.

    Az sem hangzik jó dolognak, hogy már egyből büntettek, mert gondolom ha a valve kap egy figyelmeztetést, korrigálják a dolgot. Viszont akkor az EU nem tud belőlük pénzt sajtolni, így már tényleg valami minidiktatúrának tűnik (valamelyest az is), hiszen közvetlenül visszaélnek a hatalmukkal.

    Végül az is ide tartozik, hogyha a felhasználó hülyesége miatt büntetik a programot, akkor mi fog megakadályozni bárkit abban, hogy mondjuk egy megrendelésben legyártott bankrendszert ne pereljenek be azért, mert az egyik azt használó alkalmazott kitörölte egy ügyfél számláját, amin volt 100 millió euró, ezzel okozva 100 milliós kárt.

    Tudom, biztonsági mentés, kutya füle, a valóságban ilyen nem lehet. Viszont, ha elméleti síkon mozgunk, akkor visszavezethető ez az egész oda, hogy a fejlesztő miért hagyott lehetőséget arra, hogy a kezelő ezt megtehesse? Neki kéne arról gondoskodnia, hogy a banki alkalmazott ne tudjon hibázni? És mi van akkor, ha az a 100 millió valami rendszerhiba, és tényleg csak törölni kéne a rendszerből? Ha nincs erre lehetőség, akkor a felhasználó dobja a programot és szidja az anyját a fejlesztőnek, hogy miért nem tudja teljes körűen használni a programot? Nonszen!

    I'll try my best, and that's the best anyone can do.

Új hozzászólás Aktív témák