Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz bobalazs #129538 üzenetére

    Ez nem egy "rendes bolt", hanem egy piactér, ahol lehetőséget adnak másoknak, hogy eladják a kacatjaikat. Az ilyen helyekre (az összesre!) jellemző, hogy nem a feltüntetett árat árat fizeted a pénztárnál (nettó árak vannak), hanem vannak rejtett költségek is. Ezekre egy része egyszeri költség, másik részük havi díjas előfizetés, ami az első 1-2 hónapban ingyenes, utána meg nem.

    Amik nálad megdobták a díjat:
    * 27% ÁFA kiválasztva
    Ezt ugye a normál boltokban kötelező fizetni. Itt teljesen felesleges, közel 100% a valószínűsége, hogy ez a pénz soha nem jut majd el a magyar költségvetésbe. Neked viszont irreálisan megnöveli bárminek az árát. Érdemes elgondolkoznod inkább az Outside EU | VAT 0% használatán.

    * Customer Protection Program kiválasztva
    Ez most nálad 0 Ft, de ez csak valami akció vagy hiba lehet, mert egyébként minden tételnél komoly összeget vonnak le rá. Elvileg arra van, hogy ezért a pénzért igénybe veheted az ügyfélszolgálatot, ha gondod van a termékkel. Gyakorlatban viszont pénzkidobás, mert akkor is foglalkoznak veled, ha nem fizettél ilyen díjat.

    * Ft
    Eleve rossz ötlet erre beállítani, mert biztosan egy számodra baromira kedvezőtlen díjjal váltanak. Az összes normális bankkártya USD vagy EUR elszámolású. Ha a számlád forintban van, akkor majd a magyar bankod egy viszonylag korrekt áron átváltja majd az USD/EUR összeget. Alap. hogy magának a PayPal-nak sem engedjük meg, hogy a nem HUF alapú költéseinket HUF-á konvertálja. Horror összegért dolgoznak.

    * PayPal
    A PayPal költséget is te fizeted. Kb. 45 cent/vásárlás minimális alapdíja van. Érdemes úgy vásárolnod, hogy a kis összegű (<5 EUR) vásárlásaidnál egyszerre több terméket teszel a kosárba. Így ezekre csak egyszer kell megfizetned ezt az összeget. Ha külön-külön veszed akkor meg minden egyes tételnél külön kifizeted.

    * Smart ON
    Ahol a PayPal fizetést kiválasztod, ott az oldal alján rád tukmál egy úgynevezett Smart szolgáltatást. Ez havonta 1,99 EUR. Nincs rá szükséged, kapcsold ki! Smart OFF

    Ha résen vagy, és odafigyelsz ezekre a rejtett költségekre, akkor ez egy jó oldal. Én már többször vásároltam itt ilyen filléres kacatokat, eddig nem volt gondom. Drágább dolgokat vagy aminél <20%-nál kisebb az árkülönbség egy "rendes bolthoz" képest, azokat nem itt vásárolnám.

    Ui.: Ma is vásároltam itt egy fórumtárstól! :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák