Új hozzászólás Aktív témák

  • RPZ

    tag

    válasz atala #8227 üzenetére

    Köszönöm a válaszodat.
    A szervizben is ezt mondták, hogy színkorrekciót kell csinálni, és állítólag mindig minden egyes papírtipushoz be kell ezt állítani sok-sok kísérletezgetéssel :Y !

    Ilyet én még életemben nem hallottam!

    Azt mondja a szervizes, h. van 30k hufért olyan szolgáltatás, h. adott papírhoz beállítják nekem (nyilván ez profi területre lett kitatlálva) :Y .

    A kérdés az, h. ha az epson tudja a tintáinak és a 3 féle papírjának is a kémiai összetevőit, akkor miért nem tudja ezeket összekalibrálni.
    Van egy színköröm v. egy színenkénti csúszkás beállítási lehetőségem. Ezeken ha jól számolom kb 16 ezer, v. 125 ezer féle kombinációt lehet beállítani. Bármit is állítok be, ha végül jó lenne, az csak annyi, h. 2 vagy három koordinátát belerakok a szoftverbe. Ezt a 2 v. 3 számot miért nem tudják ők a használt anyagaik és tesztjeik alapján kialakult precíz eredményeik szerint jól beállítani a szoftverben?

    Sztem nem életszeű, és groteszk elvárás, h. mari néni hosszas tesztelésekkel és próbálgatásokkal találja meg azokat a beállításokat magának, amivel HASZNÁLHATÓVÁ válik a printer.
    Egyébként kb. 15 féle beállítást próbáltam meg (cián, bíbor és sárga ill. telítettség és kontraszt csúszkák állítgatása), és bár az alap esküvői tesztképem így jobb lett (feketeszerűbb, de még így is kékes maradt a fekete zakó), de ez a kikísérletezett "legjobb" beállítás ennél a feketét tartarmazó képnél jól mutatja, h. még mindig lila a fekete. Egy idilli budapesti várat, folyót, villamost ábrázoló kép meg túl sárgás árnyalatú lett így. Tehát sehová sem jutottam, nem lett általánosan használható eredmény.

    Ergo ez nem megoldás. PLÁNE, h. ezáltal a wifin keresztüli nyomtatás lehetőségét teljesen elveszteném, hiszen ott egyáltalán nincs ilyen állítási lehetőség (ezért kellene gyárilag értelmesen kalibrált állapot). Ez a pont már önmagában elfogadhatatlan.

    Ez a moslék eredmény szerintem NEM LEHET ÜZEMSZERŰ.

    Már száznál is több órám ment el az egészre.

    És még mindig ott a lehetősége annak amit felvetettem és amit te is írtál, h. egyszerűen a pigmentes fekete miatt van ez az egész - ezt a matt beállításom igazolná. Akkor valsz a 3070-es akár még jó is lehet, kivéve, h. az nem tud kétoldalas nyomtatást, elavult a tintatöltő rendszere, eldugott oldalsó helyen van, illetve rusnya a készülék.

    Viszont ez azt jelentené, h az epson azt vállalja a pigmentes fekete nemhasználatával, hogy MOSLÉK végeredményt produkál fotókon. És erre nem jajdulnának fel a fogyasztók? Ezt egyszerűen nem tudom elhinni. Nem lehet, h. mégiscsak ez a szerencsétlen készülék a hibás?

    Még teszek pár kört, annak akarok utánajárni, h ez így üzemszerű-e. Ha igen, akkor fel kell robbantani az összes epson és canon nyomtató gyárat, és menekülni a brotherhez.

Új hozzászólás Aktív témák