Új hozzászólás Aktív témák

  • magedla

    tag

    Sziasztok Urak!

    Szeretném a segítségeteket kérni. Néhány száz hozzászólás elolvasása után érzem, hogy jó helyen járok, de a témában való jártasságon a nullához tart. Országúti biciklihez keresek olyan első lámpát, amivel látok is és nem csak látszódok. Elsősorban városi használatra lenne, de az éjszakai túrázás sem kizárt a közeljövőben, így az úthibákat, kátyúkat, kanyarokat jó lenne időben észlelni. Ehhez előfordulhat, hogy nem a pontszerű fénycsóva, hanem a szórt fény az előnyös.
    Több napja olvasom a teszteket a biciklis lámpákról, de a bringaboltok kínálatát nem igazán találom kielégítőnek. Magas áron kínálnak műanyag vackokat kevés fényerővel, kis látótávolsággal. Kipróbáltam többet is, de még 10-15 ezer forintos magasságban sem győztek meg a termékek.
    Több itt ajánlott elemlámpa viszont felkeltette az érdeklődésemet. Különösen tetszik, hogy többségükben alumínium házat kaptak. Számos fórumon olvastam, hogy ezeket az elemlámpákat be lehet fogni biciklin is egy megfelelő bilincs használatával. Jó minőségű termékre szívesen költenék, akár lámpa + bilincs + akkupakk + töltő formájában is.

    Sajnos affinitás, műszerek és szerszámok híján leginkább olyan megoldások érdekelnének, amiket nem kell babrálni, szerelni, fejleszteni.
    - A fém házat, a vízállóságot és a kompakt méretet nagyra értékelem.
    - A bilincsnél fontos lenne a stabil rögzítés.
    - A hosszú üzemidőt a megfelelő akkuk kiválasztásával szeretném elérni, bár nem tudom, hogy egy 2-3 akkut használó lámpánál hány órára számíthatok egy töltéssel?
    - A külföldről való rendelésben benne vagyok, jó lenne egy helyről rendelni mindent. Olvastam, hogy a következő források megbízhatóak, még ha kicsit lassúak is:
    http://www.dealextreme.com/
    http://www.manafont.com
    http://www.intl-outdoor.com/
    - A projektre szánt keret a fent említett 10-15 ezer forint, persze nem baj, ha a feléből megáll egy a fenti igényeknek megfelelő csomag.

    Köszönöm előre is, ha van ötletetek.

    True victory is victory over oneself

Új hozzászólás Aktív témák