Új hozzászólás Aktív témák

  • zolikaDB

    veterán

    Sziasztok!
    Sötétedés után futok, és kellene egy fejlámpa, ami szélesen terít. Nagyrészt rossz úton/erdőben, emiatt ez a kérés. (van, ahol van közvilágítás, de nem szűrődik be az útra elég fény, van ahol nincs...)
    Van egy Sofirn HS05-ösöm, 2700K-s verzióban, amit szeretek, ezt szögezzük le. 14500-al használom, ha lemerül, akkor még az AA opció. Túlzottan sokat nem bír, de futás közben van hűtés, nem melegszik, de ezzel a LED-del maxon sem terít olyan hatalmasat.
    Nem is kell mondanom, hogy ágak, gödrök, kátyúk tudnak gondot okozni, jó az, ha jó a lámpád.
    Namost, azt én sem tudom, hogy a valóságban hány lument tud a 2700K-s LED-del... Meg mennyit tud 20 perc után mid fokozaton 14500-al/AA-val. Súlyra 92g akkuval, kényelmes, a lenti lámpák is 100g körül vannak.
    Szóval nem cél egy 21700 akkus full alu Wurkkos :DDD

    10-15k HUF lenne a célösszeg, pár lámpáról olvastam jókat, meg hogy más is fut velük, de kíváncsi lennék az itteniekre, tudom, hogy van köztetek nagy fejlámpás :DD

    1, Decathlon: Forclaz HL500 V2 - USB-s, piros fény is van (félhomályban jó lenne nagyon), a max 200 lument sokáig tartja, jó áron van, pánt levehető, mosható, de pl akku nem cserélhető, viszont papíron 1800mAh, a mid 80 lumen

    2, Decathlon: Forclaz HL900 V2 - töltéshez az akkut ki kell venni, így fixen vízálló, piros is van, viszont ez is max 200 lumen sokáig, mert a 400 lumen csak arra elég, hogy 10mp-re felvillantsd - DE: az akku kivehető, és adnak mellé egy olyan "keretet", amibe 3db AA elemet/akksit tehetek és azzal megy tovább (valszeg azokkal is tudja a 200 lument)

    3, Nitecore NU25B: mit is jelent a B? (egy webshopban így szerepel) Itt erősebb a piros (nem tudom, mennyire fontos amúgy), akksi beépített és 600mAh, 360 lumen turbó, 30 percet ír rá, de nyilván sose lesz annyi, itt a mid 38 lumen, szerintem ez kb semmire nem elég...

    Szóval, ki ismeri ezeket, mire használja, akinek van, mennyire terít használat közben, van-e ezeknél jobb vétel, és ezek a 200 lumenek mennyire elegendőek futni? :)

Új hozzászólás Aktív témák