Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacerta

    aktív tag

    Tegnap megjöttek a 17mm-es TIR optikák a Skilhunt H04-eshez.
    Össze is raktam a lámpát gyorsan, hát, azért vannak benne dogok amiket a Skilhunttól nem vártam volna.

    - A vezetékek ugye nagy gubancban vannak gyárilag, azt itt-ott megrövidítettem, és ráragasztottam a lámpa falára belülről. Így is nagyon kevés a hely, nehéz a csillagot mozgatni, és hajlamos a vezetékelés nekifeszülni az optikának.

    - Az emittert nem pozicionálja semmi, oldalra mozog, forog. A gyári zsírral nem venni észre, mert az valami már újonnan is száraz cucc. De ha új pasztával rakom össze, akkor elmozog, és könnyen fel is válik a polcról. Mivel vettem egy 20x60 fokos strip lencsét is, ezért különösen lényeges, hogy az emitter irányban álljon, de amúgy se csúszkáljon ott bent a csillag. A megoldás az lett, hogy a csillag alá középre tettem hővezető pasztát, a pereméhez pedig néhány pötty hővezető szilikont. Így jól fixálni lehetett a csillag pozícióját, de ha kell, egyszerűen szétszedhető. Mondjuk meglehetősen macerás volt.

    - Korábban olvastam valahol, hogy egy csóka magyarázta, hogy piros és zöld visszajelző led van a kapcsoló alatt, éshát eléggé körberöhögték miatta, mert csak egy van. Most már tudom, mit nézett be. Ha TIR optikával van a lámpa szerelve, akkor a belül szóródó fény a lámpa kapcsoló NYÁKon keresztül látszik a kapcsolón. És a NYÁk türkiz színű. :Y
    Nyilván reflektornál nem jön elő, de TIR-nél nagyon.
    Azért ez így eléggé WTF hogy főleg magasabb fokozatokon nem kicsit zölden, folyamatosan világít a gomb. Alkoholos filccel vastagon, több rétegben le kellett festenem, hogy elmúljon.

    A TIR-ek érdekesek, még nem játszottam velük túl sokat, mert kötött a ragasztás a csillag alatt.
    A 20x60 fokos szép csíkot húz, a sima 20 fokos clear meg geometrikus Vasarely képet vetít. A mikrolencsések jobbak vetítésben, de még a legszűkebb, 20 fokos is durván széles.
    Ugyanez igaz a clear 20 fokosra, és az az érdekes, hogy a 20x60 fokosnak a 20 fokos tengelye sokkal szűkebb, a 60 fokos meg kb. pont olyan széles.
    Valószínűleg túl kicsik ezek a 17mm-es optikák az 5050-es emitterhez.

Új hozzászólás Aktív témák