-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arti1121
senior tag
Sziasztok
Valakinek tapasztalata nitecore E4K lámpával?Sunwayman C20C, C22C, C23C, V60C, OLIGTH SR52UT, Nitecore HC65, MH20GT, HC65, TIP, TUP....TIP2
-
G@ben
addikt
Ilyen jellegű power bank tokot nem tudtok egy akksisban 21700-as méretben?
[link]
21700-as akksit vinnék magammal tartaléknak, de nem árt, ha tudom power bank-nek is használni. Nem kell csilivili kijelző meg semmi, ha rádugom a telefont, töltse értékelhető mértékben és ha a lámpába lenne szükségem az akksira, akkor ki tudjam szedni belőle.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz MittuDomain_ #62555 üzenetére
Nem töltőt keresek, hanem egy zárt dobozt, amiből rázkódásra sem akar kiesni az akksi.
És hivatalosan nem támogatja a 21700-at, nem hivatalosan nem tudom, hogy belefér-e.[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz Gargouille #62557 üzenetére
Igen, mivel ezt linkeltem.
Csak egy akksis verzióban.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
vince
őstag
Írtam tegnap a Lumintop Aliexpress webshopnak, ma hajnalban kaptam is választ a február 16-i e-mailemre
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
G@ben
addikt
válasz MittuDomain_ #62561 üzenetére
Jó lenne low-cost, de még a nagyon olcsó tokok között sem találtam 21700-ast, csak 18650-est, amilyenem van is.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
ZozzV6
senior tag
Beszélj Lacival a haverommal akivel a lámpás talin dumáltál. Tud 3D nyomtatni és ott lakik ahol te. Max terveztek egy dobozt elektronika van filléres tétel aliexpresszen.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Szirtimorc
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék nincs-e valakinek 60mm-es üvege fölöslegben, az enyémet sikeresen eltörtem
Köszönöm!
M -
JHMEG
csendes újonc
válasz WestBam #62537 üzenetére
Mivel összhasonlítási alapom a fenix hl 55,ezt szeretném erősebbre cserélni.Így az csak max 116m-t tud.A perunra turbo módban írnak 120-at.
Armytek Wizárdból melyik,mert több félét kidob nekem a kereső?
A hc 35,azt már azt hiszem korábban néztem és annka valami kacifántos menüje van elsőr,de lehet keverem valamelyikkel.
Viszont a kereső feldobt a hc 33-at,arról valami infó,vagy az inkább távolba világít?
Ami még szempont lenne,hogy a fokozatok között ne legyen olyan nagyok a lépcsők.
A lumintopnál tetszik,hogy nem 1000-ről lép 240-re,hasraütés szerűen mondtam a két számot,vissza. -
ZozzV6
senior tag
HC33 nekem nem jött be. HC30-nak több értelme van. 33 azonnal elkezd visszalépni és 20 másodperc alatt ott találod magad amit a 30 tud.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Lacerta
aktív tag
válasz MittuDomain_ #62571 üzenetére
Nem tudom, szabad-e?
Manker E03H a keresőbe, és a Mankerlight Official store-nál hozza a hatodik pozícióban. -
Lacerta
aktív tag
válasz MittuDomain_ #62573 üzenetére
Én is elmentettem, bár egyet vettem már belőle ( és azóta beleépült egy Osram P8 ).
Ha lenne még újra a 10 dolláros E02-ből, vennék egy harmadikat, és tennék bele vörös ledet. Pont jó lenne biztonsági fénynek hátizsákra vagy fejlámpa pánt hátuljára. -
chrlee
lelkes újonc
válasz MittuDomain_ #62573 üzenetére
Azért csak óvatosan, mert ez a nevével ellentétben nem a Manker hivatalos Aliexpress store-ja. Ezt 2 hónapja, gyakorlatilag a járvány közepén hozták létre, ami azért furcsa lépés az épp akkor nyitó gyártósorok mellett. A 2 hónapos store azt is jelenti, hogy még egy vásárlónál sem járt le az idő, ami után asztalt csapkodhat a meg nem érkezett termék miatt.
-
WestBam
Topikgazda
Wizardból a Pro változat a nyerő, bár van aki vett az új Nichia LED-es verzióból és imádja, azt mondta baromi jó a fénye. Ha melóba kell a kezed köré világítani akkor az is elég lehet. Bár a méterek is számítanak mint írtad. Szemmel nem fogsz észrevenni olyan különbséget, hogy az egyik papíron 155m a másik meg 170m, ugyan azt fogod látni nagyjából. Olyan viszont egy optikával nincs, hogy közelre terít, jól tudsz vele dolgozni, de ha szeretnéd akkor meg elvilágít 200 méterre is. Vagyis van, Ledlenser tudhat ilyet de zsebbe nyúlós mutatvány lesz és nem is biztos, hogy bejönne. Náluk elég hideg színhőmérsékletű LED-ek vannak, a CRI modellek pedig harmatos fényárammal rendelkeznek (ipari széria tagjai). A HC30 pontlövő és a HC33 is olyan. Nem azokat keresed. Én több tippet hirtelen nem is tudok adni, én sem ismerek mindent, de a többiek még lehet 1-2 modellt tudnak írni ami megfelelhet, de szerintem kicsit sokat szeretnél. Olyan kis és könnyő lámpában nincs emberi árban, hogy erős is legyen, szórja is a fényt, ne is lépjen vissza, valamint ha kell távolra is elláss vele.
Már nem lehet kapni, de 30e-ért volt régebben Olight H27e és H37 wave, de már nincs. Még ilyet ajánlottam volna, talán valami skandináv webshopból beszerezhető, mert elvileg arra a piacra készültek. Lamnia és varusteleka nem árulja, többet meg nem igazán ismerek arról a környékről.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
papucsiga
csendes tag
válasz Lacerta #62551 üzenetére
Bocs a kései válaszért. Infokukacmankerlightpontcom
A problémám az az, hogy vettem itthon egy T01-et. Második szériás, már nem levehető alu, hanem préselt acél bezellel. Ezen elvileg lennie kellene a tailcapen zsinór furatnak. Mindenhol látom, még a dobozán is. Egy ilyen apró lámpán jól jött volna ha tudok rá tenni valami kis apróságot a biztosabb fogás érdekében. Itthon azt mondták a gyártó sara, nem vertem tovább az asztalt, nem volt kedvem. Ekkor felkerestem a fent említett címet, rövid időn belül jön a válasz, hogy az eset lehetetlen mert a generációk között menet váltás is volt és nem passzol az egyik a másikra. Erre írtam nekik hogy nekem ennek ellenére mégis így van. Innentől ejtették a témát. Küldtem nekik képet is pedig, gondolom azt hitték palira akarom venni őket. Valahova szívesen írtam volna egy negatív kritikát, csak nem tudom hova. -
Vlah
tag
válasz papucsiga #62578 üzenetére
Szerintem a Mankerlight Store a saját.boltjuk Alin. Annak együtt mozogtak az árai.a honlapjukon látottakkal, talán oda próbáljatok írni.
Más:
Akinek vannak tapasztalatai, személyes benyomásai a Zoomos Tir, illetve a Zoomos reflektoros lámpákkal legyen kedves ossza meg!
Köszi! -
A214
aktív tag
Két éve a gearbest kínálatában volt Skilhunt H03 és a NEW Skilhunt H03 között van valami különbség? [link]
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
Néha előjön a töltő kérdés, a mostani hírlevélben láttam Liitokala töltőket olcsón. A klasszikus 500-as pl. szivargyújtós és hálózati táppal 10.23 $ free shippinggel.
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Vlah
tag
válasz FBLLMAG #62581 üzenetére
Hát mindenre, ha jól tudom a Tir az LL reszortja a reflektorra meg még csak a fenixtől hallottam megoldást. Nem tudom ezek pl mennyire vízbiztosak, kompaktak, milyen hátrányaik vannak. Van e olcsó klónjuk.
Leginkább maga a fény érdekel, Tir nekem kicsit túl spotosnak tűnik, a spot körül elég-e a fénye, vagy így pont jól belátni a környezetét?
Reflektornál meg nem tűnik teljesen ideálisnak, ahogy szórod a fényt szinte semmi kontroll nincs a fény felett. Nekem úgy tűnik, mintha a kettő közt lenne valahol az ideális megoldás.
-
Cyborg
őstag
válasz gyapo11 #62582 üzenetére
Köszi a tippet, érdekes, ugyanott én drágábban találtam ezeket pont az előbb
Épp ma jött meg a Convoy 12, és a 21700-as cella. Öröm boldogság, csak épp nem fér be a cella a lii-202-esbe, és a Lii 500-ba se. Akkor gondoltam nézek töltőt hozzá.
Li500s, vagy Li PD4.
Ezt olvasom pirossal az oldalon:
"Note: Lii-PD4 can't detect battery capacity."
Itt vajon mire gondolt a költő? Leírás szerint számolja a betöltött kapacitást, azon kívül mire lehet szükség?A Lii500s-nél meg nem egyértelműen van mindenhol feltüntetve a 21700, a reklámok írják, de magán a töltőn nem látom , de fizikailag nagyobbnak tűnik a sima 500-asnál, így elvileg bele kell férjen.
Valaki meg tudná erősíteni, hogy belemegy a Lii 500s-be a 21700 cella, mert akkor azt vennék, mert az tudja a 4x1A-t, meg tuti rendesen mér kapacitást, meg az elődje már bizonyított több helyen.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
Kezdem a reflektoros fókuszálható lámpákkal. Nem csak a Fenix gyárt ilyeneket. Ott van a jó öreg Maglite is. Ráadásul egyszerűbb a megoldása.
Reflektoros fókuszálható lámpák:
1., Maglite - Az egész tükör mozog a led körül, a led lényegében mélyebbre kerül a tükör belsejében, szórt fény esetén.
Fénye - A szórt fény átmérője alig változik, mivel minimális a tükör mozgása a tükör hosszához viszonyítva. A spot átmérője viszont változik, ahogy a fényereje is.
2., Fenix - Ebben az esetben a tükör osztott, és a felső fele mozog, rövidítve - hosszabbítva a tükör hosszát.
Fénye - Szórt fényre állítva, 1 m távolságból 1.8 m az átmérője a szórt fénynek. Szélesebb mint a BLF A6 lámpámé. A hot spot, ebben az esetben, szintén szét van húzva, és csak kicsit fényesebb mint a szórt fény. Fókuszálva, a szórt fény is szűkebb lesz (olyan 1.2 m), de fényesebb is (kb 2x). A hot spot szintén beszűkül, 13 cm átmérőre, 1 m távolságból.
TIR lencsés fókuszálható lámpák:
A COAST, Led Lenser, Fenix is gyárt ilyen lámpákat. A Fenix, hivatalosan, IPX8 besorolású. Az egyes gyártók lámpái, megoldásai, itt is különböznek. Mivel minden esetben a TIR lencse mozog a led körül, ezért csak a fényüket írom le.
1., Fenix - Szórt fényre állítva, széles, egyenletes szórt fényt látni. Ez a FD45 esetében, 2 m átmérőjű szórt fényt jelent 1 m távolságból. Fókuszra állítva, szűkebb hot spot (6°) mellett szűkebb (40°) szórt fényt is látni. Mindegyik fókuszálható tir lencsés Fenix lámpa fénye hasonló.
2., Led Lenser - A szórt fényre állítva, szintén egyenletes, a Fenix lámpáitól szűkebb, fényesebb fénykört kapunk. Viszont még ezen kívül is van halovány szórt fény. Fókuszra állítva, szélesebben világítanak mint a Fenix FD sorozata (10° körül), és ez mellett, halovány szórt fényt is látok, szinte a cipőm orrától.
A COAST ezek keveréke.
Az olcsó ZOOM -os lámpák szórt fénye egyenletes fénykört biztosít, fókuszra állítva, eléggé szűken világítanak, 0 szórt fénnyel. Ezeknél a fényáram veszteség is elég sok. Szokják emlegetni, hogy az a fénykör szét is húzható. De, szórt fény ilyenkor sincs, és a hatótáv a töredékére csökken. Vannak melyek csörögnek, zörögnek, fejük mozog jobbra, balra, stb.
-
FBLLMAG
senior tag
Szia Zozz! Hogyan tetszik az Olight SEEKER2 PRO?
-
JHMEG
csendes újonc
válasz WestBam #62576 üzenetére
Rendben!Köszi a segítséget!
Még nézelődök,hogy mik vannak... Alaposan körbe szoktam járni alámpa témát és eddig mindíg sikerült itteni tanácsok alapján jól döntenem!
Még szembe jött velem a klaruss ha2c nevű valami,de még nem hallottam erről a márkáról,igaz az armytekről is csak itt olvastam nem rég.
A videókon amit találtam nem tűnik rossznak,bár ami van ról az elégg homolyás,nem zoomolt felvétel,szóval sz@r minőségű.Egy másik meg a búzatáblát vagy mit világít meg vele heremagasságból.... -
WestBam
Topikgazda
Klarust én nem javaslom megvételre. Nem olyan rossz a termék, de a hővédelem "pattogósan" működik, néha villan egy pillanatra a fénye mikor emeli-csökkenti, illetve nekem volt velük garis problémám is egy 2 percet futott lámpával, amit csak azért cseréltek, mert megírtam, hogy cikk készül róla, és a füst is elég látványos tud lenni, ha már nem cserélik ki. Egyéb esetben szerintem szimplán elhajtottak volna egy "így jártál"-lal, a forgalmazót pl. lekoptatták, hogy nem hivatalos reseller, nem jár gari, ennyi.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
ZozzV6
senior tag
válasz WestBam #62597 üzenetére
A HA2C nagyon jól viselkedik amikor működik.... Szép a fénye. Jó vetítési kép. 2980 lument tud nálam és 1000 lumennel is jó hatásfokkal megy. Nem fűt brutálisan és stabilan képes tartani 1000 lument. De itt jön a de. Volt dolgom egyel és az akku fölött van egy panel amibe derékszögben beleforrasztva egy másik ami hátul a töltőt is kiadja, majd ebbe a lámpa tetején derékszögben még egy panel és a led csillag sem vezetékekkel hanem szintén derékszögben élével beleforrasztva. Szóval a led csillag és a 3 panel oldalról nézve kiad egy téglalapot. Az akku pozitív nem rugó hanem fix rézpogácsa. Ez azért nem jó mert ha fejre ejted úgy megüti a panelkombót, hogy simán repednek a forrasztások. plusz a gombbal nyomkodva is két forrasztási kapcsolatot feszegetsz. Tehát szép a fénye és jól kezelhető meg erős is. Nagyon jó lámpa lenne ha nem baffák el ezt a belső tervezést. A döglöttet csak faragással tudtam szétszedni. Most már csúnya így de működött miután megforrasztottam kb 3-4 hónapig aztán megint elrepedtek a forrasztások.
Röviden nem javaslom én se főleg az emlegetett komplikált garis ügyintézés miatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest