Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz Zola007 #53837 üzenetére

    csak szeretném ha nem vágnám tönkre az akkut azzal, ha mondjuk bekapcsolva hagyom

    Ez itt a kulcsmondat. Ha a lámpa nem figyeli az akku feszültségét és nem kapcsol ki, akkor egy darabig a led világít egyre gyengébben majd elalszik, de ez nem jelenti azt, hogy a driver ne szipákolna továbbra is áramot, ami elég ahhoz, hogy napok-hetek alatt mélykisütésbe vigye az akkut. Vagyis ha ilyen lámpád van, akkor védett akku kell. Le kell mérni a dolgokat, egy tápegységből fokozatosan csökkentve a feszültséget, és mérni a lámpa áramfelvételét. Itt írta valaki, hogy a Boruit RJ02 kikapcsolva fölvett 6 mA-t, nekem is van lámpám, ami kikapcsolva 8 mA-t fogyaszt, ezek ellen csak a védett akku véd meg. Vagy az, hogy megy az elfekvő dobozba a lámpa, mint nálam. A Boruit esetében még azt se mondhatjuk, hogy ez a típus ilyen, mert számtalan másik meg μA-eket vesz föl, az enyém is.
    Sok helyen lehet olvasni, hogy a LiIon akku mélykisütése ártalmas, visszafordíthatatlan kémiai folyamatok zajlanak le ami csökkenti a kapacitást. Az elfelejtést nem lehet kizárni, tehát vagy a lámpa legyen olyan, hogy kikapcsol és utána nagyon keveset fogyaszt, vagy az akku legyen védett.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák