Új hozzászólás Aktív témák

  • beginnerguy

    tag

    válasz FBLLMAG #50187 üzenetére

    (#50187) FBLLMAG

    Hm, akkor megesz a kíváncsiság miért nem adnak rá nagyobb IP fokozatot. Azért egy éjszaka vödörben (oké, hogy nem brutál nyomás alatt van), de mégis csak víz veszi körüli minden oldalról: mindenképp impresszív.

    Amit írtál a Led Lenser lámpákról, azt megemésztem + utána nézek, nem nagyon ismerem a márkát, bevallom -- ezért is jó a fórum. Köszi, hogy kitértél mindenre!

    (#50188) Wallach
    Tényleg rendes tőletek, hogy aggódtok emiatt értem, és teljesen igazatok van, normál körülmények között én is vinnék 1 fejlámpát + zseblámpát + nitecore tip-et. Van az a mondás, hogy mindenki a félelmeit cipeli a hátán ilyenkor. Ha belegondoltok egy utazásnál mit szoktatok vinni bőröndben/hátizsákban, és megnézitek mit mennyiszer használtatok, akkor nagyon szépen lehet ezt látni :) (Én 35 L-es hátizsákkal utazom mindenhova, akármennyi időre, ahova nem kell sátor, de így is soknak tartom, és mindig viszek felesleges dolgokat... :) Bár már nem szokott tele lenni, fejlődöm. ) 4300 km-en viszont nem cipelünk olyan dolgokat, amik a "mi van ha" kategóriába tartoznak, csak olyat, ami mindenképp szükséges vagy többfunkciós. Például 3 db zokninál senki nem szokott többett vinni. Ahogy max 3 pólót szoktak és stb... Pár sebtapaszt és szövet-/szigszalagot sem vinnék, ha nem lehetne vele több dolgot csinálni (elősátor, ruha, cipő foltozás, ziplock bag megerősítés stb.). Lehet vinni, csak tényleg nem érdemes.

    "Ami elromolhat, az el is romlik". Igen, ez így van, nem is akarok és nem is tudok vele vitatkozni :) Azzal sem, hogy ott kint a garanciával nettóban semmit nem érek. Baj esetén a következő (vagy azutáni) posta pontra tudok újat rendelni, és esetleg nem közlekedek éjszaka. Egyedül megyek, nem társakkal (az emberek 85%-a egyedül vág bele) attól jobban fogok félni, ha a sátrammal, a hálózsákommal vagy a vízszűrőmmel, netalán a lábammal lesz baj :D A telefonom nálam lesz, az a vésztartalék. Akkora fénye van, amennyi kell, és elég keveset fogyaszt. Kényelmetlen, de vésztartaléknak tökéletes. A legtöbben erre a túrára egyébként Nitcore NU lámpákkal mennek, ahogy láttam a "lighterpack" felszerelés linkeken/összeállításokon. Volt már egy közelebbi, de inkább pár távolabbi ismerősöm, akik végigmentek rajta kevésbé profi fejlámpával is, mint egy Nitecore NU30 (van, aki 100 lumenes gagyi lámpával, meg van, aki vmilyen kínai legalja 600 Ft-os fejlámpával, mondjuk ezt én sem merem)

    (#50191) Gargouille
    1. Igen, megértem és teljesen recionálisnak hangzik, de kb. 4300 km-en cipelni valamit, (akár +50-80 g-ot, és ezek nagyon gyorsan összeadódnak a sok kicsi sokra megy elven), ami nagyon szituáció függő, nem éri meg. Ez nem azt jelenti, hogy ne értékelném, hogy rászántad az időd, hogy leírd a véleményed! :)

    2. Dehogy titok. Pacific Crest Trail (PCT) a neve. A Mexikói határtól a Kanadai határig, gyalog, túrautvonalon. Gondolkozom még az Appalachian Trail-en (AT) is, de a PCT változatosabb. Aki elkezdi nézni, vigyázzon, nagyon időrabló dolog, annyi infó van fent neten (és azok a tájak...). Nem biztos, hogy jövőre bele fog nekem férni, de 2020-ra tervezem.

    3 - 4. Persze, ezek magától értetődnek. Ti veszitek a "fáradságot" arra, hogy segítsetek dönteni teljesen önzetlenül, akkor én is fogom, hogy beszámoljak a tapasztalataimról. Hátha a beszámolóm segít majd valakinek :)

    (#50193) -szabi-
    Teljesen megértem :)

    (#50196) ZozzV6
    Igazad van. H03 elég univerzális kis bestia. És könnyű. Fénye is bőven elég arra, amire kell. Pár dolog sajnos hiányzik belőle, ami a HC65-ben megvan extraként, de ezek szerint Te is erre szavazol. Lehet nekem sem kéne túlbonyolítanom, és akkor el sem kell adnom, és újat sem kell vennem... Hogyhogy nincs most ilyened? Nem jött be, vagy mindenfajta szituációra van jobbad? X1R is jó választásnak tűnik (eltekintve attól, hogy hiányzik belőle pár dolog, amit szeretnék), olvastam róla pár hónapja amikor kijött.

    (#50203) HardSanyeee
    Köszi, nem viszek majd pót lámpát, de megnézem, nem ismerem :)

    Szóval igen, csak egy lámpát fogok vinni, ami némelyek szemében felelőtlenség lehet, de igazából az egy ilyen túrán nagyobb felelőtlenség, ha túl nagy az alaptömeg "base weight" -- a lábam a legfontosabb itt. Ha elromlik, elromlik, belehalni semmiképp nem fogok, kicsit kellemetlenebb lesz a túra egy szakasza (legfeljebb nehezebb lesz sátrat állítani és nem megyek éjszaka/kora hajnalban semennyit, de enélkül is megcsinálható!), de ez legyen a legnagyobb gondom.

    (Plusz fényképezőt is tervezek vinni, ami alapból min. + 0.5 kg, ami más alap felszerelés tömegének a nyolcada is lehet :) Már 6 éve ez a hobbim (nem, a telefon nem ugyanaz a kategória), ez pl az, amit nem vagyok hajlandó otthon hagyni, a pót lámpa viszont az. Nem vagyunk egyformák :)

    Kérlek, ezt a pótlámpa részt engedjük el (akár 30, akár 50 g), de tényleg hálás vagyok a tanácsokért! :) Engem tényleg az érdekel, hogy melyik egy fejlámpával járok a legjobban (még ha a kettő jobb is). Mindenképpen átgondolom azért, jobb-e egy könnyű, nem tökéletes fejlámpa + pót lámpa (de akkor már inkább csak egy ultrakönnyűt viszek, remélem értitek azért a gondolatmenetet :) ) Azért még van időm dönteni.

    Bocs a wall of textért.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák