Új hozzászólás Aktív témák

  • beginnerguy

    tag

    Sziasztok!

    Milyen fejlámpát ajánlanátok a következő célra? Párat kinéztem már, ami szóba jöhet, de lehet valamire nem gondoltam.

    Tervezek egy kisebb túrát gyalog, hátizsákkal (~4300 km -- nem elírás, 4-6 hónap egyben), tehát a tömeg nagyon fontos, hogy minél könnyebb legyen, mert alkalmanként 6-10 napi kaját kell magammal cipelnem, nem beszélve a vízről, így tényleg minden gramm számít). Lesznek mostoha körülmények: sivatag, hó, meredek hegyek, egész napos esők, folyó és patak átkelés (néhol napi 10+ több napig), magas és alacsony páratartalom, tehát IPX8 alap (Klarus H1a kilőve, ld. lentebb), és elő fog fordulni, hogy mindez éjszaka, tehát a belerakom a fejlámpát egy "drybag"-be nem opció. Lesz olyan szakasz, ahol 6-10 napig nem lesz lehetőségem a powerbanken kívűl elektromosságot használni és tölteni akármit is, szóval USB-n való tölthetőség feltétel, mert powerbank lesz nálam. A beépített akksit nem annyira preferálom, mert ha éppen lemerül, akkor ott maradok fény nélkül (Nitecore NU széria), de elég könnyűek, még ha fényerőben kompromisszumos is -- úgysem használhatom sokáig maxon, mert akksik számát is limitálnom kell (max 2 db 18650 + power bank, ami előfordulhat, hogy TOMO M3 lesz, de nem biztos, ebbe eleve 18650 megy, van itthon, így a konverziós veszteséget is megúsznám, ha nem tölteni kell, hanem csak akksit cserélek, de ha nem ez lesz, akkor nem szeretnék magammal 1 slotos töltőt sem cipelni). Szeretnék vörös fényt asztrofotózáshoz (Skilhunt H03 kilőve, ld. lentebb) illetve egy közelre használható magas CRI-s flood fény is jó lenne (Klarus H1a-ban ezt imádom). Mindenképp fejlámpa kell, zseblámpát nem viszek (még a Nitecore TIP-et sem). Jó lenne, ha a holdfény, turbó, vörös fény illetve magas CRI módok azonnal elérhetőek lennének, nem kéne végigkattintgatni mindent. Lehessen lockolni. Ütésállóság kevésbé fontos, nem fogom leejteni és dobálni, vigyázok rá :)

    Az igényekből azért nem szeretnék lejjebb adni és kompromisszumot kötni, mert egyrészt céleszközt szeretnék venni, másrészt egyszer akarom megvenni A fejlámpát, egy darabot szeretnék, és nem többet (tudom, ez eretnekség :P), emiatt hajlandó vagyok eladni a lámpáimat (azért annyira nincs sok), hogy tudjam fedezni. Árkategóriát nem jelölnék ki, szívesen ráköltöm, amit kell -- egyszer, de reálisan ennek 50E Ft-ból megoldhatónak kellene lennie szerintem (az írt lámpák áraival tisztában vagyok, emiatt írom ezt).

    Amiket néztem (megfelelőségi sorrend egyelőre):

    Nitecore HC65
    Fenix HL60R
    Led Lenser MH10 (csak IPX4?)
    Nitecore NU25
    Nitecore NU05 (sajnos csak IP66)

    Ami van, de nem tökéletes:
    - Skilhunt H03 (nincs vörös fény és USB tölthetőség -- tudom, hogy az újabbakban van, de vörös fény még mindig nincs)
    - Klarus H1a (nem IPX 8, 14500 vagy AA akksi, egyébként ez valami brutál minőségi cucc, és eddig a legszebb fényű lámpa, amit valaha láttam, mind a nagy fényerejű LED, mind a magas CRI-s flood)

    Van esetleg olyan, amit a listából mindenképpen ajánlott/semmiképpen nem ajánlott? Illetve mi az, amit esetleg kihagytam és szóba jöhet?

    Előre is köszönöm, ha elolvastad. Ha valami nem tiszta, szívesen válaszolok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák