Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    válasz benfolds #49799 üzenetére

    Gyere el. Lehet, hogy az órára nem emlékszem 100 % -osan, de az biztos, hogy 8 -kor volt az indulás, 60, 120, 180 km távokon, és délre - fél 1 -re az utolsó is befutott. Azt a 40 km / h tempót, öcskös haverjaival is nyomja. Mondjuk azok is őrültek, mikor derékig érő vízben gyakorolnak, vagy Beszterce Bányáról letekernek hozzánk. Kanyarokat nyesték, mentek mint az őrültek. Itthon is van valami okos szobabicaj, hogy nehogy 1 nap is kiesen a tekerésből.
    De nem ez a lényeg. Bicajok árába, sújába, sebességébe köttök bele, amivel csak jelezni akartam, hogy igen a profik drága, profi bicajt használ, az akki komolyabb hobbira használja szervezeten belül - kívül, szintén költ rá.

    A lényeg > LÁTNI, LÁTSZANI, és TILOS VAKÍTANI.

    - Látni, látszani - bármilyen lámpával megoldható, mindenki magának be tudja állítani, hogy jól lásson.
    - Nem szabad vakítani > itt az a lényeg, hogy a szemből érkező ne lássa a világító ledet közvetlen, miközben a led megvilágítja az utat. A visszaverődő fény már nem vakít. A Nitecore BR35 esetében a lámpa maga is előre van kissé döntve, és az alatta lévő szórt fényű led - tükör még jobban le van döntve. A szemből érkező nem lát rá a ledre közvetlen. A Fenix esetében, döntött TIR optika van használva, ami megvilágít a szélek fele is, de nem vakít.
    Városban használva a BR35 esetében a szórt fényű led fényerejét állítod, és ha kell, 1000 lm -ra, 3 mp -re bekapcsolható a szűkebben hordó másik led az M nyomógombbal, ami szintén ki van világítva. Letelik a 3 mp, és kikapcsol. Kátyú pl meg volt világítva.
    Közútra, lakóterületen kívül - Az M nyomógombbal váltani a 2 led között, hogy távolabbra, vagy közelebbre világítson. Megint nem lesz a szemből érkező megvakítva, ha szórt fényű alsó led üzemel csak. Nem lehet a ledre rálátni közvetlen.

    Ezt a megoldást olcsón le lehet másolni. Kell hozzá pl Convoy S2+/ S3 / M1 /M2 ízlés szerint, valamint közelre, jobban ledöntve pl. Skillhunt H03, Mi fölé fehér műnyag lapot kellene rögzíteni, ill. a TIR lencsés változatnál, annyira ledönteni, hogy szemből, 1,2 - 1,4 m magasságban már ne vakítson. Ha a rövidebb távra lámpát használnátok, ajánlott a lapka hozzágumizása, a lámpa ledöntése mellett, hogy ne lássanak rá a ledre közvetlen. Hányan játszadoztatok el így a lámpáitokkal?
    Nemcsak az számít, hogy ti láttok a közúton, ha a szembejövő nem lát, mert elvakítottad TE lehetsz az áldozat. Ha a szambejövő fénye végett, TE nem látod az útestet, és véletlen van rajta valami, kátyú, fadarabb, megintcsak TE húzod a rövidebbet. Így is drágák ezek a lámpák?

Új hozzászólás Aktív témák