Új hozzászólás Aktív témák

  • snipr

    aktív tag

    Sziasztok!

    Hétvégén nekiveselkedtem első moddolási kísérletemnek... az alany egy C8, ami az "újabb" vöröses színű FX12 kódjelű két módcsoportos 2.8A (8x7135) driverrel érkezett. Olvasgattam előtte jócskán itt, és BLF-on is, beszereztem flash-ert, stb, de azért volt, amire nem lehetett felkészülni :DDD Először is arra, hogy milyen pici helyen kell mahinálni... :Y

    Első lépés a pin5 "felszabadítása" :) ugyebár ennél a drivernél leföldelték a MOSI lábat, ami miatt a flasher nem tudott megfelelően kommunikálni vele... le kellett hát választani a mikrokontroller jobb felső lábát a regulátor földjéről... hát nem mondom, hogy szép munka lett, de a célnak megfelelt:

    Gyors multiméterrel kipittyegés után rácsatlakoztattam a flashert és felküldtem rá a Biscottit:

    Kapott még egy spring bypass-t is, eddig mondhatni minden simán ment...

    Na de arra aztán végképp nem tudtam felkészülni szinte zéró forrasztási tapasztalat mellett, hogy ezt a két extra regulátort mekkora szopás lesz nekem applikálni :DDD

    Vagy kétszer majdnem feladtam, ráment vagy másfél órám... az egymás mellett három lábból csak a két szélsőt forrasztottam le "elöl", a harmadikat már csak "hátul", így talán kezelhető volt a helyzet, de akkora kókány kinézete lett, hogy arról már képet nem is lőttem :D tulajdonképpen el sem hittem, hogy semmit nem zártam rövidre a multiméter pittyegője szerint.

    Aztán összeraktam, nagy izgalommal benyomom a gombot... nem történik semmi :O katt-katt semmi... elkezdem félig nyomogatni, és lőn megjelent a fény :D (aztán rájöttem, hogy a biscotti első módcsopi első módja valami 0.1% fényt produkál azért nem láttam semmit).

    Úgyhogy elsőre végülis siker :) a forrasztás szépségét hagyjuk, még van mit gyakorolni :) a 2.8A vs 3.5A közti különbség is észrevehető. A következő project egy réz csillagos xp-l hi lesz FET + 1 driverrel (valószínűleg C8 hostba) (apropó GB flash sale van éppen $13.99 az xm-l2-es c8)

    Köszönöm a sok hasznos hozzászólást ebben a topikban sokat segítettek (illetve privát ZozzV6 fórumtárs nyakára is jártam tippekért, neki külön köszönet!)

Új hozzászólás Aktív témák