Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz soveny #2432 üzenetére

    A TSReader adatai alapján:

    UHF 55 csatorna (746MHz, A MUX, m1HD, m2HD, ATV, HTV). Ezt a Széchenyi hegyről (6.3 kW), vagy a Száva utcai adóról (0.6kW, tehát nem valószínű, hogy erről) fogod.

    Adásrendszer: ATSC (észak-amerikai szabvány). Nem valószínű, hogy Magyarországon ilyen rendszerű adást fogsz, maximum kísérleti jelleggel (európában nem használják). A TSReader már másoknak is jelzett ilyet: A DVB-T vevőkbe olyan demudulátor chipeket raknak, amelyek többnyire az ATSC / DVB-T szabvány szerinti jelekkel is megbírkoznak. Mivel a DVB-T vevő bementén nem elég nagy a jelszint, vagy túl torz a jelalak, ezért a demodulátor chip ATSC adásrendszernek azonosította a bejövő jelet. A BDA driver már ezt adja tovább a TSReadernek.

    Mivel az adásrendszer érzékelése rossz, ezért a demodulátor nem is tudja demodulálni és dekódolni az adótól jövő digitális bitfolyamot (transport stream). Ezért gyakorlatilag majd minden transport stream adatcsomagot hibásnak jelöl TEI (Transport Error Indicator) = 197677. Ha a DVB-T vevő demodulátora még a beépített hibajavítás ellenére sem képes hibátlan adatcsomagot előállítani, akkor az mpeg transport stream TEI counterébe ezt jelzi. A TSReader ennyi TEI-t számlált össze. Innentől kezdve a CRC continuty error is természtesen értékelhetetlen.

    Magyarul: A DVB-T vevő talán még az adóból jövő TPS vivőt sem volt képes teljesen demodulálni, mivel az adásrendszert ATSC-nek azonosította (ATSC a DVB-T helyett). Így a transport stream-ből sem képes demodulálni és kikódólni semmi hasznosat.

    Szerintem a DVB-T vevő bemenetén nincs elég nagy jelszint (például: kicsi a térerő), vagy "túl torz" a vivők jelalakja ( például: túl nagy erősítés miatt). Szerintem az antenna, erősítő, koax, csatlakozók környékén lehet a hiba.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák