Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz mekker #3628 üzenetére

    Elitizmus az lenne, ha csak a top DnB-ket "tartatnám meg". Nem erről van szó.

    Én egy műfaj meggyalázásának tartom azt, ha felhígitják. Lehet persze populáris, de a nyárigyerekek (amúgy nem útálom) egy tökéletes példa erre. Ez tipikusan pop, bár amúgy annyira nem ismerem ez előadót, gyanítom, hogy nem csak ilyen stílusú számaik vannak.

    A pop műfajjal az szokott lenni a fő gond, hogy nem művészet-, hanem profitorientált. Sőt, a legtöbb esetben nem is maga az előadó szerzi a zenét, hanem egy soha nem látott ember, aki alkalmazott zeneszerzést tanult, s a cél a minél több ember megcélzása, nem pedig az, hogy önmagát adja. A tagok pedig csak kirakatbábok.

    A másik esetben meg egyszerűen jellemtelen az előadó. Nincs stílusa, mindenbe belekóstolgat. Ez szerintem nem jó. Ha mindeféle stílust tud játszani, az nem alkotás. Persze lehet sok embernek ez jön be (könnyen emészthető), de egy előadó előadó inkább válasszon valamit és mélyen merüljön el benne, legyen kreatív. Még ha szemét is az eredmén, legalább egyedi.

    Illetve, van még egy dolog, de ez már teljesen szubjektív. Nálam hangzásban van egy minimum szint, amit szeretek. Ha ez nincs meg, akkor az előadó kuka. Ezért hullik ki pl a Billain, mivel nagyon érzem rajta a kompressziót, nem ütnek a hangok. Ha ez nem lenne, lehet sokkal jobban tetszene. Persze ez csak az alapvető hangzás, a hangok designja is sokat számít. Nagyon sok előadó (főleg liquid esetén) csak összelegózza a számait előre legyártott hangmintákból. Szerintem ez nagyon-nagyon rossz irány. Pont az az eletronikus zene szépsége, hogy az előadó hozza létre a hangszert is, ezért összehasonlíthatatlan az akusztikus műfajokkal, ahol más szempontok alapján készül a zene.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák