Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    válasz stigma #1123 üzenetére

    Mikrós netem van, sokszor vagyok NAT-olva. Azért hívom saját publikus IP-nek mert a szolgáltatók így árulják a fix dedikált IP szolgáltatást. Nyilván helytelen, de kb 200 emberrel osztozok egy publikus IP-n így nem tartom sajátomnak. 14 hop van köztem és a bix között, ebből 10 a saját szolgáltatómé és nagy része nem transzparens IP forgalom szempontjából hanem nat-olt.

    De ez mind lényegtelen igazából, mert csak LAN-on gondolkozok :)
    Heimdall van, az bejön csak IP címmel, be is állítottam, hogy start.local
    De nem használok start oldalakat megszokásból sok-sok éve, mindent gépelek ezért ha lenne mód elérni jó lenne persze nem a világvége. Plusz sokszor kell beállításoknál beírni más szolgáltatások IP-jét (pl plexre sok dolog épül, tautulli, overseer, scrobbler stb.) és tök jó lenne ha csak annyit kellene beírogatni, hogy plex.local

    Pedig a pihole dns szerver. Csak így tud reklámot blokkolni. Van DNS record és CNAME record kiszolgálása is egyedi értékeknek. Ráadásul ha már hasznod reklámblokkolóként és a routered dns címe rá van irányítva (már csak ezért is kell benne legyen egy dns szerver), kényelmes ezt használni házi dns-hez. Csak ugye a dns nem kezel portokat.
    De akkor marad a startoldal. Viszont heimdall nagyon fapad, nincs semmi beállítása szinte keresek mást.

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák