Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    (#26724) pisti: egy üdítő színfolt a sok OFF után. Jó felé haladsz. Szép, tetszetős a szemnek.

    (#26712) j.bravo: akkor még 1x... ha a legjobb formádat, technikádat adod, ha látszik, hogy izzadtságszagú, van benne energia, senki nem harapja le az illető fejét. De...
    1. hogy valaki meglát valamit, felemeli a gépet, nem néz semmit csak megnyomja a gombot, majd beteszi ide, hogy véleményezzük... Szvsz minden fotó elkészítéséhez minimum 5 perc kell (tudom mire gondoltok, pl sportfotónál csak felemelik a gépet és katt... és a gép belövése miután elővette a táskából?). Az alatt kész szerencse, ha jó lesz.
    2. az amatőr fotós célja, hogy képeivel KIEMELKEDJEN a kamerás mobilok által készített tucatképek közül, ahol Hapli kutya nyalogatja tökeit. Ha nincs meg a szándék...
    3. ha valakinek írjuk, hogy ne így, hanem úgy csinálja, és a következő héten is berak egy olyan képet, ami ugyanazzal a hibával van megáldva, azzal megsérti azon fórumtársait, akik kommenteltek rá?
    Szvsz a te képeiddel lehet, hogy nem vagy elégedett, de van bennük bőven energia, és mindnek izzadtság szaga van...

    (#26702) Slowman: szerintem rosszul használjátok ezt a fórumot. Szvsz abból lehet tanulni, ha a legjobb képeidet rakod fel, aminél mindent megtettél azért, hogy az olyan legyen, amilyennek kell lennie, és arra kapsz kritikát... "ezt tedd még, meg azt, és akkor jobb lesz... stb.."
    Abból kevesebbet tanulsz, ha már eleve olyan képet raksz fel, amirő magad is tudod, hogy valami nem 100-as. Ilyet csak akkor érdemes felrakni, ha nem tudod, hogy mi az oka a "nem 100-as" kinézetnek.

    (#26692) total90: ez így túl sok kép. Így általába azt mondják meg, hogy melyikben van fantázia, viszont azt már nem írja le senki, hogy a többiben miért nincs. A tükröződő képeken (pocsolya) általában jól mutat, ha felnyomják a kontrasztot. Úgy az árnyékos helyeken átlátszik az alatta levő szín.
    Jó még a 11-es, de én kicsit hangsúlyoznám a felhőket az égen. Kék kiemelése + kontraszt, hogy drasztikusabbak legyenek...

    (#26688) sonar: ez bizony nem jó szögből van fényképezve. Ebben a topicban ez így nem humoros.

    (#26685) D4rkm4n Sztem nem elég éles. Még így leméretezve is összefolyik a haja, ami most vagy a magas ISO miatt, vagy a rendkívűl tág rekesz miatt van. (igen megnéztem, F1,8). Majd keresd meg azt a rekeszértéket, ahol már jól teljesít a cuccos.
    Túl intenzív fényt használtál. Nagy az állkapocs árnyéka. Kicsit szórtabb fényt kell használni. Nyomasd ki a nagylátószögű derítőt a vakun. Így kicsit olyan hatása van, mintha Britney Spearst látnám, mikor úgy nézett ki, mint egy lecsúszott drogos.

    [ Szerkesztve ]

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Aktív témák