Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz sztyui2 #22353 üzenetére

    Így is 270-ből jöttem ki, és a(z egyébként is egy kicsivel nagyobb) zoomtartomány lefedéséhez nem kell kétszerezőket rámolgatni, plusz képstabi is van. (2.8L IS-el már nem jönne ki ennyiből gondolom).
    A tolózoommal nem az a bajom, hogy porszívó, ez parasztvakítás, ezek az L-esek nem szívják a port, én nem kímélem ezt az obit (sem), de nem ment még bele semmi oda nem való pedig az első héten megfürdettem véletlenül. Ha láttál már rólam werkfotókat a PH!otóstalis topicban, láthatod, hogy mikbe fekszem bele :) Az a bajom vele, hogy 1 év használat után is kényelmetlenebbnek érzem a tekerős zoomnál. Ha hirtelen kell nagyot zoomolni, és van rá helyed, akkor lehet, hogy ez a jobb. De nekem nem az kell, inkább a csendben, lassan, finoman állítgatni, és arra ez baromi rossz, akadozva indul el, ha finoman akarod tolni. Amúgy meg tényleg elég sok mocsoknak kell odabent összegyűlnie, hogy a képalkotást befolyásolja. A fix 50-esem közepében van egy 3-4 mm-es valami, és a képeken nem látszik. Az nem is zoom, mégis jobban szívja a port a fókuszálással, mint a 100-400 a zoomolással.

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Aktív témák