Új hozzászólás Aktív témák

  • maajsz

    senior tag

    válasz #74018560 #6380 üzenetére

    A coa a uniq corona, a df meg a death fathom sorc orb.

    Lower Kurastban van random 3-6 superchest ebből 1-2 dobhat nagyobbat, ezek a tűz körüli épületkékben vannak mindig. Nekem innen esett egyszer ber ladderen, azót se semmi :)
    HR-ekre nagyon külön taktika nincs, azokra nem vonatkozik az MF sem, szimplán minél több kill magasabb szintű helyeken, chaos, ws stb és persze minél több player növeli az esélyeket.

    A smiter-t említettem feljebb, persze vannak más buildek is, de azok inkább "fun" célból, mert sokkal kevéssé hatékonyak és nagyon drágák ahhoz képest (summon necro, frenzy barb, de láttam már bowzont is kiszedni).
    Smiter lényege CB (crushing blow) és leech. A CB %-osan sebzi a bosst, tök mindegy mellett mennyi a valós damod. Viszon egy uber bosst %osan megsebezve okozol sokezer damos sebzést amiből leechelve simán fullon tartod a hp-d. Amiért kifejezetten smite, mint írtam az megszakíthatatlan (tehát ha belekezdesz nem számít az fhr sem, mert nem tud megakasztani) és emelett always hit! tehát az AR-ed sem számít mert mindig betalálsz. Így mint látod az hp-d fenntartása biztosított. Amiért érdemesebb jobb gearbe fektetni az pedig a boss befejezése, mert minél kisebb az élete a CB-vel való sebzés annál jobban csökken, és ezt a damot a saját damod egy idő után meghaladja és az viszi előre az egészet. Emiatt használják a griefet, mert az adhat 400 damot tisztán ami nem csak a saját fegyverébe számít bele hanem a smiteba is! Emiatt a végén sokkal gyorsabban fejezed be a bosst.
    Magyarul a geareddel olyan 60-70% CB-t össze kéne szedni. Emelett elég magas resitet is fel kell halmozni, mert über mefinek vagy egy nagyon fájdalmas convi aurája, ami lvl20, tehát -125% (ebből láthatod ha tartani akarod a 75öt, akkor alapból 200-nak kell lennie hellben, ami azt jelenit hogy 300-nak alapból! persze ezt nem igen szokták kihozni, igazából a light resre kell legjobban figyelni mert mefi azzal lő meg (a palánál ha raksz a light resist aurába ha nem is használod 2 szintenként ad egy plusz pontot a max light resedhez! tehát 80 fölé is fel tod húzni - itt csak a hard pontok számítanak, a cuccok által adottak nem!)
    A smite attack speedje szintén a fegyveredtől függ, ezért szoktak phase blade griefet használni.
    A leechet is említettem, több féle képpen össze tudod hozni, szerzel egy wandot ami be van life tap, kicastolod jó időben a bossra és váltasz és mehet. Vagy draculs kesztyűvel, ott viszont lehet hogy ütni kell egy dbig mire beadja, addig viszont életbe kéne maradni, emiatt kéne alapból majd egy 2k-s life. Aki gazdag tolja exile-el ez jelentősen könnyít, ha nincs marad a zaka.

    Buieldeket találni a neten, olcsóbbakat drágábbakat, de sztem a fentebb leírtakból látod mi a lényege a szetteknek. Olcsóbb dolgok: black rw (runeword) flailba, duress vért, gobline toe/gore cipő, guill face sisak (ez kvázi kötelező), lehet TG öv vagy vmi rare nagy fhr, life+ resi. Kesztyű draculs ha nincs máshonnan tap, amunak highlord sztem szintén kötelező (ias + light res), gyűrű változó szokott lenni egy darab raven mindenképp a cannot be frozen miatt. De sok féle cucc van még csak egyre drágábbak.

    A játék sem egyszerű vele elsőre, chargolgatni kell tristam szélén oda vissza, úgy hogy ne spameljen mefi qwa sok miniont de diot meg baalt kicsald a szélére és kiüsd. Hárman egyszerre ne üssenek mert túl jó buli. Amint dio meg baalt kiütve, mehet mefi, őt mindenképp tapelni kell mert ha max damos lightingal eltalál könnyen elfekszel. Főleg ha nincs magas hp-d. Emiatt kéne kvázi valami BO, ezt vagy cta-ból nyomod vagy külön barb. Itt megemlíteném, hogy ezt inkább egy másod CD kulcs beszerzésével érdemes csinálni. Egyrészt ha nincs CTA be tudsz hozni egy BO barbot, másrészt ha uber kulcsokat veszel, előtte andit, durit meg izualt is ki kell ütni és oda sétálni sem egy életbiztosítás. Illetve lássuk be a smiter nem egy tömegsebző kari. Emiatt a sorcal szoktunk odatelézni ezekhez majd kapu haza és smiti be. Ha org szettet veszel, az drágább de akkor azonnal UT-ba tudsz menni. Másrészt a torchokat egy idő tovább kell dobálni kariknak, mert ha van a smitinél, akár a ládájába egy ugye az újat nem tudja felvenni.

    Megjegyezve egyébként amikor volt 200 fcr power light sorcom természetesen infy mercel, azzal ki tudtam lőni kb mindenkit, főleg ha bejött még valaki elterelésnek, tehát adni, duri, izu, dio meg baal fogható egy ilyennel is mefi viszont 200% light immu vagy mi nála így úgyis hozni kellett a smitit.
    Egyébként csomószor láttam már, hogy help uber és valaki csak úgy bemegy és kiüti neked, sokszor freebe. Persz itt lehet olyan egyén aki felveszi előled de nem gyakori, ill van a ki kér egy istet vagy vmit érte.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák