- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekegsm
őstag
válasz Padisha #7746 üzenetére
Az XPre fel kell telepiteni eloszor a drivereket (Asszem Matrix Storage driver tartozik hozz, de legegyszerubb, ha mar az osszes, chipset, stb drivert is feltelepited), es utanna, amikor mar mindennel kesz vagy, allitod vissza SATA-ra. (AHCI-re)
A laptopvideo2go honlaprol csak a drivert toltotted le, vagy az .inf fajlt is?
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
kekegsm
őstag
válasz rumos14 #7747 üzenetére
Na szoval:
-Az nlite-val bele lehet nyulni a telepito image-be, beleintegralhatsz dolgokat.
-Mindenkeppen erdemes az SP2-es XP-t hasznalni, ez jobban is ismeri a hardvereket alapbol, meg kulonben is, mindenben jobb.
-Az AHCI az a sata, az ATA pedig a pata beallitas.
-Maradhat ATA-n is, teszteltem, kb 1%-al lassabb csak, de legalabb csuklobol kompatibilis. De: Ha feltelepited az XP-t ATA modban, aztan szepen feltelepitesz minden drivert, ugy ahogy kell, es csak azutan allitod vissza AHCI modra, akkor mukodni fog tapasztalataim szerint.
-Az AHCI mod igazabol akkor kell, ha hasznalsz Intel Flash Cache Drive-ot, masneven Intel TurboMemory-t, masneven Robson-t. Az csak AHCI-vel egyutt mukodik.Nvidia driver:
a laptopvideo2go -rol le kell tolteni a drivert magat, es mellette ott egy link, ami a "modded INF" fajlra mutat. Azt is le kell tolteni. Azutan elinditod a driver fajlt (onkicsomagolo exe), kicsomagolja magat (nezd, hogy hova teszi ezt), majd probal elindulni, de kiirja, hogy o nem tamogatja a hardveredet. ekkor kilepsz belole, es a letoltott inf fajlt bemasolod a mar kicsomagolt driverbe, felulirva vele a regit. Ezutan onnan, a kicsomagolt driverbol inditod el a telepitest (setup.exe?), es ha minden szep es jo, akkor mukodni fog.Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
kekegsm
őstag
válasz AnDriis0 #7749 üzenetére
Nagyon szep gep, nagyon okos megoldasok vannak benne. A problema vele az, hogy a legolcsobb modellje is 2200$, ezt szorozd meg 1.3x, mire Magyarorszagon a kezedbe veheted. Garanciad nem lesz ra semmi se.
(Kb 1500-1700 dollarert tudsz venni Vostro-t, ugyanilyen teljesitmenyu, mondjuk a vilagitos billentyuzet es a szep kulso hianyzik belole, de legalabb birja a strapat)A csucsmodell pedig 5200$,(tudod, szorozd 1.3x) es keresgeles kozben futottam a mar megsult m15x tulajok forumaban, kulso segedhutes nelkul a 8800GTX es a negymagos Extreme sorozatu X9000 proci hojet keptelen a noti elvezetni.
Szoval biztos egyedi cuccosod lenne, de csak akkor vagj bele, ha te egy alneven szereplo gazdasagi miniszter vagy.
Egyebkent ezt a vilagitos billentyuzetet nem ertem, miert csak a Mac es az egyedi gepekben talalhato, miert nem rendelheto mindenhol, hiszen nem egy nagy problema megoldani. Ezeknel az idegeneknel is csak 50 dolcsi felar
vasarolni legjobb tudomasom szerint csak internetes rendelesre, az USA-bol, UKbol, Nemetorszagbol, Franciaorszagbol, stb, de itthon nemigen. Az angol oldalon, ha kivalasztod az orszaglistat, van jopar
fwgoze: azert itt kerdezte, mert a Dell a tulaja az Alienware-nak.
[ Szerkesztve ]
-
-
AnDriis0
csendes tag
XPS M1530 ez is tetszik... Ezt a gépet, hol lehet a legolcsóbban beszerezni? (bocs, ha olyat kérdezek amiről már sokszor volt szó
-
SzaboZE
addikt
válasz Padisha #7746 üzenetére
AHCI-n kell hagyni, csinálni egy driverlemezt és telepítéskor F6-tal be kell adni a SATA drivert a telepítőnek (első pár másodpercebn kéri a telepítő a thirdy party drivert). A dell leírása alapján írtam, nem próbáltam ki. XP-hez mindenesetre ajánlott ATA beállítást használni, mivel gyorsulás nem tapasztalható és az FCM-et se támogatja az XP.
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
kekegsm
őstag
válasz AnDriis0 #7756 üzenetére
Nem tudom merre volt, mer tegyik forumrol a masikrol mentem, de ha rakeresel a tipusra, meg a "heat" vagy "temperature" szavakra, talalsz.
Meghalni egyik gep sem halt meg, de pl az alaplap alatti szigetelo muanyag folia megolvadt, wifi antennakebelenek szigetelese megolvadt, megpuposodott a gep aljan a burkolat, es valamelyik irta, hogy a gep altalaban 5-6 perc jatek utan rebootol. Mondjuk amikor hutopadot hasznalt hozza, vagy huvosebb helyen hasznalta, akkor nem volt reboot, de akkor is 88-95 fok volt a homerseglet.
-
Padisha
tag
válasz rumos14 #7747 üzenetére
mint előttem írták a többiek is többféle megoldás van
1. bios--> onboard devices --> sata operation AHCI-t átállít ATA-ra, majd telepít
2. AHCI-n hagyod a bioskapcsolót, floppyra kimásolod a sata drivert majd a telepítés kezdetekor F6 bill. lenyomása után usb-s floppyról beolvastatod
De olyan nagy különbség szerintem se lehet, főleg, hogy 5400 rpm-es a vinyó, elméletileg nagyobb sávszélességet biztosít a sata (Pata max. 133 MB/s, SATA1 150 MB/s - de ez is csak elméleti sebesség)
Egy szó mint száz nem fogom halálra idegesíteni magam, hogy csak ATA módban megy most; és mint írtam, telepítés után visszaállítottam a kapcsolót AHCI-re, de akkor nem bootolt be!
A dvd minden drivert tartalmazott, mindenből a legutolsó verziót.
a laptopvideós drivernél vmit bűvészkedni kell az inf-fel, keke gondolom vágja a témát.
Ebbe nem merültem bele, lehet ezért nem sikerült nekem ezt feltenni.
Mikor megy a venti semmivel sem hangosabb, mint mikor nem, csak onnan lehet észrevenni, hogy a bal oldalon okádja ki a meleget
most fut 3dmark
see u later -
atosz
őstag
válasz #16820480 #7765 üzenetére
Ja, mert szarok a szoftverek. Ettől még a Dellre haragszom, nem másra. Napi szinten idegbajt kapok pl a WLANtól, pedig ugye van Delles menedzselő is, csak kár hogy nem látta senki sem. Normálisan fel van telepítve a rendszer. Tauchpadra 5let? Már a kezelőjét sem találom...
-
wwhy
veterán
A monitornak nincs vmi drivere mert nalam PnP illetve a színeket sem tudom külön állítani, csak a gamma/kontraszt/fényerő alkalmazható külön/vagy egyben a színekre; így pedig nem vagyok kibékülve a színekkel
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
wwhy
veterán
válasz kekegsm #7770 üzenetére
ott keresgéltem, de csak a fényerőt/kontrasztot/gammát lehet állítani, a színek "számát" nem. Mindegy, egyelőre elég tűrhetőre sikerült belőni, nagyon-nagyon kék a gyári beállítás.
ki melyik drivert használja az x3100-hoz
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
kekegsm
őstag
En is szoftveres problemara gyanakszom... Ez is a kollegad gepen van?
Azert furcsa ez az egesz dolog, mert a Vista wlan-managementje igazabol mindent nyujt, amire szukseg van, nekem is mukodik az elso pillanattol, csont nelkul. En specire elvezem, hogy milyen gyorsan kapcsolodik. Touchpad pedig meg kulon driver nelkul is szokott mukodni, legalabbis a Synoptic fajta. Csak akkor nincsenek beallitasi lehetosegek.
Nezz korul az Event Viewerben, nem lehet hogy valaki azt eltavolitotta?
Virus? Virusolo? (Kaspersky-nek volt szokasa, hogy kiirtotta a MovieMaker-t, mert szerinte az egy virus, hiaba tettem a kivetelek koze...)Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
atosz
őstag
válasz kekegsm #7772 üzenetére
Nem ez a sajátomon van.
Újabb példa:
Itt fekszem betegen, letettem pár órája a gépet, elment persze alvóba, most ölbe vettem és nem tudott visszakapcsolódni! Percekig vártam, ki-be kapcsolgattam, semmi. Aztán erre bele is fagyott, de úgy, hogy semmire sem reagált, csak az áramtalanítás... Természetesen ha lett volna valami nyitva, akkor annak annyi. Nem is szoktam soha menteni, és halom minden jellemzően nyitva van. Szerencsére most nem volt. Most őszintén, hol itt a BC?Működik a TP, csak épp a scroll nem! Még ha Synaptics lenne, de ebben sajna Alps van.
Nod32 van a masinán jogtisztán. Nincs is igazán semmi ezen a gépen...
-
wwhy
veterán
én kb. 1 órája tettem fel a tapi driverét, és beszarás milyen jól megy eddig még sose volt dolgom ilyen tapiscrollal, de nagyon bejön
az mit jelent, h a töltőn van a noti,és a töltő kb. 3s-ként felvillan (zöld, 93% van telve) talán h vegyem le a töltőről
[ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
If the computer is connected to an electrical outlet, the light operates as follows:
Solid green: The battery is charging.
Flashing green: The battery is almost fully charged.
Off: The battery is adequately charged (or external power is not available to charge the battery).If the computer is running on a battery, the light operates as follows:
Off: The battery is adequately charged (or the computer is turned off).
Flashing orange: The battery charge is low.
Solid orange: The battery charge is critically low.ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
kekegsm
őstag
Te most oszinten elhiszed, hogy mindez a Dell hibaja, es a Dell forgalomba hozz ugy egy uzleti celu laptopot, hogy sem a wifi, sem a tapipad sem az sleep nem mukodik rajta?
Szerintem teljesen fel van mar borulva a windowsod, valami nem oke vele.
-
McLaca
őstag
válasz Sir Riccio #7672 üzenetére
Ártani tényleg nem árt, csak nem is használ, meg felelsleges. A Nikkel-metálhidrid idők letűntek már... Tessék végre megtanulni, hogy a Li-ion akkuknál értelmezhetetlenek a memóriaeffektus, a csepptöltés és a formázás fogalmak.
Mindenhova#7693: groteszk, de a számozott HSZ-edben épp úgy "viselkedsz", mint azok, akikről az eleje szól... Én kekegsm helyében nem eresztettem volna ennyire bő lére. Szerintem szimplán béna vagy, és ezért igyekszel mást (egy gyártót) hibáztatni. Ennyi. Vannak ezzel még így páran a világon...
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
válasz #19103744 #7742 üzenetére
Nincs ám ez minden szolgáltatónál így. Én szabadon járok-kelek 2,5 millió lakossági ügyfél adatai között. Egyedül az követhető le, ha módosítok valamit. Az adatok betöltése nem.
Padisha#7746: hagyd ATA-n, semmivel nem rosszabb, mint az AHCI. Sebességben 0 különbség van. Legközelebb mehet az XP az integrált driverrel, de most nem érdemes vacakolni a SATA driverrel. A DOS az freeDOS, minden op' rendszer nélkül rendelt géphez adják.
atosz#7773: ez az esetek 99%-ában az op' rendszer hibája. A scroll impotenciája meg a szar driveré.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
kekegsm
őstag
Na, azert ez nem eppen igaz. Ezt onnan tudom, hogy egyik lakotarsam Gateway markaju laptopja nem elokeszitett akkuval jott. 0 toltes, amikor megvette. Ratette a toltore, 3 ora mulva levette, mert 100%-ot irt neki. Aztan az akku utanna sehogy sem birta tovabb 30-35 percnel. Vissza a boltban, ott kapott egy gyari vadiuj akksit. Ugyanigy jart. Harmadszorra mondtam neki, hogy hagyja rajta a tolton a kovetkezo 24 orara, ugyis hosszumuszakozott. Namarmost az akku jelenleg birja 2:30-at.
memoriaeffektus: ha csontig lemerul az akksi, es nem toltod fel jo ideig (par het), akkor utanna nagy valoszinuseg szerint nem is fog tobbet mukodni. Jo a memoriaja...
Csepptoltes: belecseppen a sor/bor, aztan elmegy a toltes... :-)
-
McLaca
őstag
válasz kekegsm #7781 üzenetére
Amit írsz, az akkor fordulhat elő, ha az akku baromi sokáig állt a polcon használat nélkül. Ha egy bizonyos szint alá merül, még feltölthető, de az eredeti kémiai szerkezet már nem fog visszaállni. Egy mélykisütés után meg az életben többet nem lesz feltölthető, de ez nem memóriaeffektus, vagyis nem ez a memóriaeffektus (és 2-3 teljes töltés (nem 16 óra)-merítés (nem 1%-ra) ciklussal helyrerakható). Ellustulni valóban tudnak a Li-ion akkuk, de az se memóriaeffektus. Ha első használatkor 0 a töltése, akkor egyébként is érdemes cseréltetni, mivel a Li-ionok a gyárból feltöltve jönnek ki. Az önkisülésük bőven havi 10% alatti, tehát egy 0-s akku vagy eleve rossz, vagy 1,5 éve a polcon állt és jó eséllyel kisült, kémiai stabilitását elvesztette.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
továbbra is fenntartom, mint lehető legjobb megoldás, hogy telepítsd újra a rendszert, és állítsd be rendesen. megvan 1 nap alatt, miközben már itt kínlódsz vele hetek óta...
egyébként annak, hogy betegen fekszel (bár sajnálatos, és ezúton is jobbulást kívánok), az égvilágon semmi köze a géped üzemkészségéhez. ha nem mentessz, abból két dologra tudnék következtetni: vagy nem dolgozol fontos adatokkal, vagy felelőtlen vagy. még ha egy félmillós TP notit használ az ember, akkor is elmondható, hogy az az adata, amit csak a RAM-ban van, az "nem létezik". (még apám csinála azt régebben a munkahelyén, hogy amikor XY kiment a szobából, akkor elmentette az illető munkáját, majd kikapcsolta a gépét. aztán volt is utána mindig pánikhangulat a képzelt adatvesztés miatt, de leglaább megszokták, hogy menteni kell) és ez sem a Dell hibája, ugyanis az IBM gépeiben sem őrzi meg a RAM az adatokat, ha nem adsz neki áramot.
ezek emellett nekem ugyanilyen gépen sosem fagyott még a Vista (igaz Ultimate) sleep módban /-ból visszatéréskor), sőt úgy igazán máskor sem. simán elképzelhető, hogy valamelyik wupdate okozza a hibát, vagy esetleg vírust kaptál (mármint nem csak te, hanem a géped is), de azt is el tudom képzelni, hogy a sokféle driver verzió próbálgatásánál össze vissaz lettek kavarva a rendszerfájlok, és ettől kattant be most a windows (sajnos ha egyszer felteszel valamit, akkor azt nehéz korrektül eltávolítani nagyon. ez a windows felépítésén múlik, és nem a Dell, vagy a BC cuccok hibája).és végül abszolút OFF, de nekem meg pont ellentétes tapasztalatom van a wifi kezeléssel, meg a gépek stabilitásával: eddig két TP notival volt tapasztalatom. az egyiknél olyan instabil volt a rendszer, hogy csak na, még sleep sem keleltt a fagyáshoz, egyszer csak magától újraindult. egyszerűen semmivel nem lehetett rajta segíteni, még az újratelepítés is csak részlegesen oldotta meg a gondot (X31). a másik egy T41 (vagy T42, most nem emlékszem) volt, ahol sem a windows (XP) wifi menedzsere, sem az IBM szoftvere egyszerűen nem volt képes érzékelni sem, hogy lenne a közelben hálózat, miközben ugyanazon az asztalon levő Asus barebone meg 90+%-os jelerősséget látva vígan csatlakozot... most akkor szarok a TP notik? ettől még nem, sőt, valósznűleg csak én bénáztam vele.
bocs, ha hosszú lett, és/vagy bántónak érezted, nem annak szántam, csak szeretném, ha objektíven próbálnád kezelni a helyzetet.
-
gombavadasz
tag
Sziasztok!
Ismerősöm vett egy Dell 1520 N inspiron notebookot.
Benne Intel GMA X3100 videokárya van, és a hozzá adott dvd-n nincs hozzá driver, de neten se nagyon lehet hozzá találni semmit.
Ilyenkor mi a teendő?
Itt már néztem[link]
ezek szerint elvileg nem lehetne hozzá ilyen videokari.Valakinek esetleg pont ez a típus? És meg tudta oldani a problémát??
Előre is kössz
-
wwhy
veterán
válasz gombavadasz #7785 üzenetére
nincs külön vga driver az intel oldaláról le kell tölteni a Mobile 965 Chipset drivert (Intel Graphics Media Acceletaror Driver) abban van a vga driver is "elrejtve"
[ Szerkesztve ]
-
kekegsm
őstag
válasz gombavadasz #7785 üzenetére
Ott van az, Video almenuben az elso...
-
wwhy
veterán
Az Fn gombok funkcióját meg lehet vhogy változtatni? vagy a többi Fxx gombot kiegészíteni Fn funkcióval
-
atosz
őstag
válasz #16820480 #7784 üzenetére
Nincs rá egy napom és nem vagyok hajlandó újratelepíteni. Ugyanúgy lenne feltelepítve, mint egy hónappal ezelőtt. És nem lettek kavarva a driverek.
Dolgozok fontos adatokkal, de ha nem is annyira fontos, akkor is igaz, hogy az idő pénz... Korábban nem hagyott cserben a TP, erre meg nem merek rábízni már nagyon semmit sem.
Amúgy a vassal nincs különösebb bajom, azon kívül, hogy hamar lemerül (de ez tényleg nem a Dell hibája), sőt szeretném is szeretni!Igazából lehet hogy az XPre való visszatérés lenne az igazi megoldás...
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, van egy problémám.
Ha lecsukom a fedelet, és később felnyitom, a felbontást átállitja 1024x768-ra.
Feltettem a legújabb bios-t, az sem oldotta meg.
Mi lehet a megoldás?® visions created with passion
-
törölt tag
-Így van, és ha nem akarok, vagy nincs kedvem, vagy nem értek egyet, vagy akár sértve érzem magam, nem válaszolok. De semmi képp sem sértegetek senkit. Ha valaki hülye, úgy is meghal, de nem tisztességes előtte még egyet belerúgni. -Lehet, h. béna is, de inkább türelmetlen. Túl sok időd energiát kell befektetni, és ebből nekem kevés van. De mint láthatod, a hiúság, mint mindig, most is győzött, és egy kis keresgéléssel, utánnajárással, megoldottam, mert nem én vagyok a világban az egyetlen küzdő. Persze hozzáértő segítséggel nem tartott volna egy hétig. Mielőtt a kérdést feltettem volna, számoltam ezzel az eshetőséggel is, mégis optimista lévén megtettem ezt az ostoba lépést.
[ Szerkesztve ]
-
vscotina
aktív tag
Szervusztok!
Végigcsináltam ma a dell tesztjeit, és egy számomra ismeretlen üzenetet küldött. Tud e valaki segíteni, hogy mi ez???
Systemboard RTC Accuracy test = failed
The scan failed with the following error:
szRTCAccuracy Test Failed - system failed RTC Accuracy
test.. Rerun the scan, and if it fails again, use the button to contact Dell.Én ebből egy kukkot sem értek, csak azt, hogy a Dell oldalára irányít.
Minden segítségnek nagyon tudok örülni.
[ Szerkesztve ]
Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>>Panasonic G
-
Borg76
tag
Üdv.
Mai naptól én is gyarapitanám a Dell-t birtokló emberek népes táborát.Még ki se bontottam, de már lenne egy kérdésem
Ha jól tudom, 3* kell teljesen lemeriteni, illetve feltölteni az aksit.Szabad e töltés közben használni a gépet, vagy inkább becsukott, kikapcsolt állapotban töltsem.Szeretném az aksit rendesen megformázni, hogy késöbb ne legyen vele gondom. -
Uzmany
őstag
Idézni tudok egy hsz-ből:
"Ártani tényleg nem árt, csak nem is használ, meg felelsleges. A Nikkel-metálhidrid idők letűntek már... Tessék végre megtanulni, hogy a Li-ion akkuknál értelmezhetetlenek a memóriaeffektus, a csepptöltés és a formázás fogalmak."
[ Szerkesztve ]
® visions created with passion
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest