- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
kollégám laptopjába (Alienware P18G - M14x R1 tipusu, Chipset Intel HM67- ) megvásároltam az SSD-t - ADATA SU800 512GB.
Frissen telepitettem rá a Windows 10-et, és az ADATA Szoftverében a meghajtó sebességét csak 3Gbps-re irja. Honnan tudnék megfelelő chipset drivert letölteni ami Windows 10 alatt is jo? BIOS frissitessel merjek próbálkozni?
Jelenleg APU BIOS van rajta[ Szerkesztve ]
-
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Dell Latitude E7270 notihoz keresek BIOS-t, ha valakinek volna lementve, vagy tudna ebben segíteni, kérem jelezze. Nem lennék hálátlan érte. A gépen olvasható SERVICE TAG: 7JS6WF2. -
Zephy
csendes tag
Sziasztok!
Rögtön két problémával fordulnék hozzátok.
1: Adott egy 2019 végi Dell G5 5590.
A gép új kora óta csinálja azt, hogy ha lecsukom periodikusan felfut maxra a ventillátor, pár secig veszettül pörög, aztán mintha elvágnák az áramot instant leáll, ugyan ezt csinálta telepről működve idle módban, ha viszont aktív kijelzővel pihent akkor semmi.
Ez idővel tovább fejlődött és hálózatról működve is elkezdte csinálni idle módban, akkor is ha valami user folyamat ment aktívan (pl plex transcode) és akkor is ha semmi, hol sikerült (táp ki-be huzogatással pl) rávenni, hogy legalább hálózaton ne csinálja, hol nem, de ha sikerült is akkor is egy restart után legtöbb esetben újra elkezdte.
Érdekesség, hogy ha pl update miatt éjjel újra indult, hiába volt reggelig idle módban, amíg nem logoltam be és ment újra pihenni addig nem pörgette a ventillátort, csak utána.
Mára az egész ott tart, hogy 99%-ban nem tudom kitrükközni az eddigi módokon, hogy álljon le a pörgetéssel. Hwinfo alapján bár időnként rövid időre felmegy a cpu °C 90 fölé is (idle módban, ez sem ok de másik probléma), a venti pörgetés akkor is indul ha 50 körüli fokon van a cpu ami az átlagos hőmérséklete.
Találtam viszont egy új megoldást, ha a hwinfo sensor ablak rendes méretben fut, az meggátolja ezt a viselkedést viszont amint leteszem kicsibe, bár továbbra is figyel, már nem állítja meg ezt a viselkedést.
Bónusz tünet, hogy produkál egy kifagyást mikor sikerül elejét venni ennek a pörgésnek (hwinfo nélkül, ha a hwinfo fut akkor se pörgés se kifagyás). Általában este plex közben jelentkezik, változó gyakorisággal, a key világítás felkapcsol ha megnyomok valamit de a kijelző már nem, idővel elkezd fújni a ventillátor, nem sokkal később már egyetlen power gomb nyomásra újraindul. Logokban semmi vonatkozó hiba nem látszik.
Egyértelműen szoftveres hiba, elvileg a heat sensorban van valami el**va amitől időnként egy hibás kiugró értéket olvas a rendszer, ezért maxra tolja a hűtést, majd hamarosan a valós értéket látva le is lövi, viszont nem sikerült még tetten érni hwinfoval.
Idle üzemben egyértelműen nem lehet valós a magas hő érték, se a processzor használati adatok sem a gép hőmérséklete tapintásra nem támasztja alá hogy olyan meleg lett amint idióta módon kell hűteni.
Minden driver és bios friss, próbáltam a dell support driverekkel és közvetlenül az alkatrészek gyártói drivereivel is, biosban a turbo boost kikapcsolva (ez valamennyit segített ezen is és más hasonló anomálián is), c-state is (ez is segített de nem eleget, ritkábban és kevesebb mag ugrik 90 fok fölé).
Pasztázás már tervben volt de előtte gariztatni akarom még a billenytűzetet (kezd nem reagálni pár gomb), ami során úgyis újra kell pasztázzák, plusz új korában ez csak nem volt gond.
Valaki találkozott ezzel? Esetleg a megoldással is?2: A fent említett géphez keresek valami jobb thunderboltos dokkolót (valójában port replikátor elég), külön dokkolós topicot nem találtam.
Ténylegesen egyetlen +HDMI is elég lenne, mivel az egy meglévő portot foglalja a monitor amin nincs DP, viszont rá kellene kötnöm majd több méter hdmi-t a TV felé. Gondoltam nézelődök dokkoló téren de elkeserítő.
Ami kellene a thunderboltból az egy RJ45 és egy HDMI minimum 4K60Hz de inkább 4K120Hz a jövőre való tekintettel, LG C9 van mellé. Tudom, több méter 8K képes HDMI kábel rendesen a zsebbe nyúlós, le is tettem a szép elvezetésről, mindenen keresztben átlógatva 5m is elég 7 ezer körül de talán még 3m is kiszolgálna.
Power Delivery nem kell, nem elég amit ezek le tudnak adni.
Úgy 15 ezertől találtam már opciókat de ezek is 'csak' 4K60Hz-esek, ennél komolyabb 80 alatt nem jött szembe. Sima TypeC -> HDMI 4K60Hz van már 4 ezerért vagy 8 alatt van 8K60Hz is, ha nincs értelmes áron dokkoló akkor maradok ezeknél.
Ti mit használtok és/vagy ajánlanátok? -
Sly189
senior tag
Sziasztok, ismét én volnék a kollégám régi Alienware gépével kapcsolatban. (M14x)
Gyári 150W-os töltőjének kábele csere érett. Vettem helyben egy 130W-os gyári Dell-t, el is indul vele, de indulás után jelzi, hogy alacsonyabb teljesítményű, ezért csökkenti a rendszer teljesítményét. UserBenchmark teszteken érezhető volt a különbség, meg amúgy is. nem engedte a CPU-t megfelelően dolgozni.
Van rá lehetőség, hogy működjön teljesen úgy, mint a 150W-ossal? Nem hiszem, hogy ez a régi vas kihasználná ezzel a configgal : GT555M - i72760QM - RAM 2x4GB -SSD
-
-
nagyúr
-
ldave
félisten
Sziasztok! Adott egy lassan 4 éves Dell G15 5587 laptop, aminek a billentyűzete kezd tönkremenni, jelenleg a 2WSX sávban lévő gombokat és környezetüket alig-alig veszi be, de máshol is vannak néha gondok. Tapasztalt már valaki hasonlót? Víz vagy egyéb folyadék nem került a gépbe, legalábbis nem öntöttem ki rá semmit tudomásom szerint.
A Slime draws near! Command?
-
nagyúr
Régi gép? Ugyan már. Bőven akad hozzá alkatrész, de szinte kizártnak tartom, hogy javítható lenne, ezeket a gyártó "egyben" cseréli.
Mindenképp javaslom egy márkaszerviz vagy specializálódott szerviz felkeresését és árajánlat kérését billentyűzet cserére (és előtte egy esetleges bevizsgálásra, hogy tuti ez-e a baja).Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
brembo
aktív tag
Sajna úgy volt, ahogy gondoltam, számla nélkül csak a jelszó generáló oldal linkjét küldték, ami az én esetemben nem volt segítség. A mesterjelszót csak számla ellenében tudják kikérni a központtól. Viszont egy segítőkész fórumtárs talált egy fizetős megoldást, ahol aprópénzért megmondták 3 perc alatt.
-
luci@85
tag
Sziasztok !
Most vettem a gépebe (dell g15 5511) egy memoria kit -et .
A crucial support listáján támogatott de nekem nem indul vele a gépem !
Mit lehet ilyenkor tenni ? Leújjabb januári bios is fent van ! -
luci@85
tag
igen ! mind kettő 3200 -as csak a gamer ram cl16 -os késleltetésű .
Gondoltam dobok egy kicsit a teljesítményen a gamek alatt.
De egyenlőre még nem sikerült beizzítani ! Most már nem adom el a kitet ,
várok valami bios-t vagy valami beállítást ami megoldaná a dolgot .
Nagyon szép meg nagyon jó az új bios felület csak szinte semmibe nem lehet
belnyúlni . Úgymint a ram beállítások sem elérhetőek sajnos . -
hhgygy
senior tag
Dell latitude 5590-re megérkezett OTA a Windows 11. Az a kérdés, hogy érdemes-e telepíteni? Akárhol nézem, 50-50-nek tűnik az igen-nem aránya.
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
Lenne egy itt vásárolt laptopom, amit szervizbe kéne vinni. Garancia van rá. Melyik szervizbe tudom személyesen bevinni, mit javasoltok?
Üdv,
GergőNokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
-
Gergosz2
veterán
válasz Gergosz2 #71131 üzenetére
Szóval úgy néz ki nincs HW baja a gépnek. Reggel volt egy Intel management engine update. Kiszedtem az akksit meg a merevlemezt. Utána beugrott a Support Assist boot elött. Végigment, majd merevlemezzel és akksival is. Nincs semmi HW baj.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
féldekás
senior tag
Sziasztok!
Dell E5570-es gépen(Szervizcímke: FF68RF2) az alábbi frissítés nem akar feltelepülni: [kép]
Van hogy már az operációs rendszernél hibába ütközik a telepítés, de ha újraindul a gép a biost semmiképpen nem tudja frissíteni.
A gyorsindítást kikapcsoltam, és úgy sem frissíti a biost.
Próbáltam magát az exe fájllal feltenni, de úgysem megy.
Korábban a bios frissítések mentek automatikusan gond nélkül.
Mit érdemes tenni? -
-
somasz
Topikgazda
válasz luci@85 #71127 üzenetére
Kötve hiszem, hogy bármit számítana a ram időzítése. [link]
Esetleg high-end vgánál, ahol nem a gpu ereje korlátoz: https://www.quora.com/Is-there-a-noticeable-difference-between-Memory-DDR4-3600-CL16-and-CL19 [link]Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
féldekás
senior tag
válasz somasz #71141 üzenetére
Megpróbáltam, de így sem települt fel. BIOS flash update opció volt, sikerült a fájlt kiválasztani, és el is indította a folyamatot, de az újraindulást követően nem frissült, csak betöltött a rendszer.
Viszont utána csináltam egy BIOS factoryt(reset settings). És a windows nem tud bebootolni
INACCESIBLE_BOOT_DEVICE
(Windows StopCode).
Nem tudom miért gondoltam, hogy a gyári visszaállítása a biosnak megoldja ezt a problémát.
Ezen lehet valahogy segíteni? -
somasz
Topikgazda
válasz féldekás #71144 üzenetére
A reset settings a sata operation beállítást szokta elcseszni, ahci-ről átteszi raid on-ra, és máris nem tud indulni a win. Másik az uefiről átvált legacyra a boot options menüben.
Ha nem megy fel a bios frissítés, akkor hagyd szerintem. Főleg, ah jól működött addig a gép. Command Updateben le tudod tiltani, így nem fog galibát okozni minden restartnál.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest