Új hozzászólás Aktív témák

  • redwhite78

    aktív tag

    válasz Tompie #34384 üzenetére

    Attól is függ mit írsz az xx helyére. :)

    Épp itt van mellettem egy e5520-as és egy e6520-as is, így ezekről tudok szubjektív véleményt mondani.

    Mindkettő jó anyaghasználatú gép, érződik látszik, érződik rajtuk, hogy ezek nem fognak recsegni, ropogni.
    Persze a 6-os még rátesz egy lapáttal, ott minden él, minden ív tökéletes és az anyagok még profibbak.
    Amiben talán az 5520-as jobb, az a zsanérok. Bár szebb a 6520-as megoldása e téren, de az 5-ös kicsit stabilabbnak tűnik, a holtjátéka is kisebb. Persze valószínű egyik zsanérjával sem lesz olyan gondom, mint a korábbi két asus-al, amelyek törtek mint a ropi.

    A billentyűzetek szinte azonosak, háttérvilágítás, jó elrendezés, kellemes nyomáspont. Talán egy enyhe különbség van a 6520-as javára, mivel picit lágyabb a nyomáspontja a billentyűknek, de ez szubjektív és igazából addig nem is vettem észre, amíg most egymás mellett nem próbálgattam őket. De mindkettő 10/10-es.

    Ami még különbség a két gépnél az a szerelhetőség. Az 6520-asé könnyebb is meg nem is.
    Ha csak merevlemezt/ssd kell cserélni, akkor a 6-osnál 4 csavar és már ki is vehető a hátlap megbontása nélkül, még egyszerűbb az optibay megoldása, mert az gyorsrögzítős. (55-ös nem az) Pikk-pakk cserélhető dvd/hdd/ssd az optibayek cserélgetésével. Ez a része szuper.
    Ha memória csere van, az viszont az 5520-nál könnyebb, mert ott 5 csavar és a hátlap egy része lepattintható, míg a 6-osnál a teljes hátlapot el kell távolítani. Mondjuk azért ez nem mindennapos művelet. :D
    A takarítás, pasztázás szempontjából nem tudom a különbséget.

    Viszont 15'6 '' esetén a FHD-t mindenképp javaslom, mert nagy különbség. Az 5520-asban nekem sima HD van és ocsmány a FHD-hoz képest. Ha a melóban nem külső monitorral használnám, piszkosul idegesítene a különbség köztük.

    never go full retard

Új hozzászólás Aktív témák