Új hozzászólás Aktív témák

  • hdanesz

    senior tag

    válasz bobace #148766 üzenetére

    Én szeretek keresgélni. :D Bár több olyan váltás is volt...amikor nem volt szándékomban, de mégis kellett. (Rommá tört autó, menthetlenül sok pénzt felemésztő kocsi....stb. :DDD)

    Több kollégának, ismerősnek is néztem már autót...szerencsére elég sok tapasztalat összegyűlt az évek alatt. Persze messze vagyok egy profitól, műszereim sincsenek...de szemmel/füllel is sok mindent ki lehet szűrni amit egy laikus nem tud.

    A hirdetésből is sok mindent le lehet szűrni, főleg a képekből. Pár alkalommal mondtam ismerősöknek a hirdetés megnézése után, hogy ez az autó nagyon rég a kereskedőnél áll. Mire ők: Honnan tudod?

    Több eset is volt, íme a válaszok:

    1. januárban kerestek autót, a hirdetésben szereplő képeken a kocsi műszerén 9:34-es időpont volt olvasható (persze lehet nem volt jól beállítva) és a kinti hőmérséklet 33 fok volt. Az januárban elég esélytelen...fél 10-kor és délután kettőkor is. :D

    2. eset: Szintén téli nézelődés, a hirdetés képein egyrészt láthatóak a háttérben a zöldellő fák. Másrészt pedig a kocsi karosszériáján tükröződő rövidnadrágos alak is elég bizonyíték, hogy nem túl friss hirdetésről van szó.

    A környezetet mindig érdemes megnézni a képeken. Persze ez nem jelenti azt, hogy egy 4-5 hónapja ott álló autó szar lenne....de azért mindenképp még óvatosabban kell vele eljárni.

    Egyszer már írni fogok egy listát mit szoktam megnézni egy autón, akár hirdetésben, akár élőben.

Új hozzászólás Aktív témák