Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz Kickass #117146 üzenetére
Jozsan csinaltattam a Peugeot bontos gyereknel.
Na, azota magamtol csinalom, mert az eredmeny ugyanaz....
Amugy a Forum parkoloban is van kozmetikas, ok is ilyesmi aron poliroznak.(#117142) aryes: nem. Ehhez picit ismerni kell ezt a mufajt A 2000-es papir az még nem polir. Mas feluletet alakit ki. Fenyezett elemek eseteben azert lesz szebb a kocsi, ha mosas utan waxolod, mert kitoltod a karcokat egy attetszo anyaggal, ami csillog feny hatasara. Tehat a lakkhibat javitod kvazi. De neked az kell, h atlasson az izzo a buran, tehat optikailag tiszta feluletre kell torekedni, amit az fog adni, ha homogen, es minel kisebb feluleti erdessegu lesz a fenyszorod anyaga.
Hidd el, a fizikat nem lehet megb.ni, es sokan sokfelekepp probalkoznak a lampapolirral, de nagyjabol egy ut jarhato, allapot fuggvenyeben.
Az enyhen opalos burat ha lemosod, szep attetszo, aztan ha felszarad, ujra opalos Ne jatszd ezt el a lakkal.
Egy 2000-essel leapolt feluletet bekensz vele, a vetitesi kepeden latszani fog a hiba.
De a te dolgod. Nyilvan ha gatya allapotban van, akar mukodhet is az elmeleted, de mind a vegeredmeny (tisztasag), mind a tartossag kerdeses.
Bocs, latom, nem te akarsz polirozni, hanem ThermaltakeDe ki mondta neked, h a Suzuki fos? A Suzuki eleg jo autokat gyart.
Semmi csiszolopapir, csak egy kis kasztnira valo polirpaszta es egy aliexpresses korong.
Nem is tokeletes, de ha alaposan csinalja vki, sztem az lesz.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz Laraxior #117145 üzenetére
VPN kellett hozzá, de az M4 nézhető
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
dewil666
őstag
válasz Laraxior #117155 üzenetére
Mondtam én
Ha gép előtt ülök és m4-et akarok nézni/hallgatni nem kapcsolom be a tv-tKLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
Van itt olyan aki rendelkezik Lidl-is PARKSIDE PWS 125 A1 sarokcsiszolóval?
ilyenKLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
nagyúr
válasz zolikaDB #117154 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy pl. a homokfúvott üveg is, ha bevizezed, átlátszó lesz, és a lakk is ugyanígy segíthet.
Persze, ha egy homályos lakkozást waxolok, akkor a felülete csillogni fog, a lámpánál viszont a két anyag különböző törésmutatója miatt lehet torz a vetített kép, de szerintem nincs akkora különbség a polikarbonát és a lakk sűrűsége/törésmutatója közt.
Nyilván nem akarok senkit kioktatni, hogy hogy kell ezt csinálni, csak hangosan gondolkodtam.A suzuki tudom, hogy jó autókat gyárt, mégis mindenki leszólja, lenézi... Úgy tűnik sok ember szemében csak az az autó, amire költeni kell.
[ Szerkesztve ]
-
tsyl
aktív tag
Sziasztok!
Hátha valakit érdekel.
Lakásfelújításból visszamaradtak és eladóvá váltak a következő új kapcsolók:
10 db barna színű Kontállux keresztkapcsoló elölről hátulról
9 db fehér színű Legrand két pólusú
3 db fehér színű Legrand egy pólusú
2 db fehér színű Legrand csillár valamint
10 db dupla szerelésű barna színű vízmentes Legrand csatlakozó aljzat.600ft/db
[ Szerkesztve ]
18 éve a PH-n....
-
tsyl
aktív tag
válasz dewil666 #117157 üzenetére
Most sikerült csak megnéznem a PARKSIDE sarokcsiszolómat és igen nekem van ilyenem. Nagyon sokat használom látszik is rajta rendesen.
A gyári cimkéjét nézve viszont az enyém PWS 125 B2.
De nem hiszem, hogy valami sokat jelenthetne felépítésileg.18 éve a PH-n....
-
Salex1
őstag
Feleségemnek szeretnék egy műbőr hátizsákot venni. Nem tudjátok hol tartanak olyat, aminek a vállpántja nem egy vékony izé?
-
törölt tag
válasz zolikaDB #117154 üzenetére
Miért ne lenne polír? Az, hogy egy adott csiszolóanyaggal milyen felületminőséget tudsz kialakítani, függ a megmunkált anyag fajtájától és keménységétől, illetve a vágósebességtől. Ha azt a 2000-es papírt 30 m/s vágósebességgel pörgeted, akkor tükörfényes felületet fog eredményezni, mindenféle utómunka nélkül. A műanyagok esetén azzal lehet a legkomolyabban szívni, hogy már aránylag kicsi (<10 m/s) vágósebesség esetén is olyan mennyiségű hő keletkezhet, hogy kilágyul, elkenődik az anyag. Jobb hőtűrésű, keményebb anyagok esetén 35-40 m/s-os vágósebesség alkalmazásával akár 120-as csiszolóanyaggal is tükrös felületet lehet előállítani (Ra <=0,1 μ). Szintén fontos a megmunkálás során alkalmazott nyomás is. Túl nagy nyomás ront a felületen, és növeli a hőtermelést is.
Szóval de, a 2000-es polírpapír nemhogy polír, de akár szuperfinis szerszám is lehet. Műanyagot is lehet vele tükörfényesre polírozni.
Átlátszó műanyagok fényességét pedig mindenféle hókuszpókusz nélkül, egynémelyik padlófénnyel is elég komoly mértékben lehet javítani. 2-3 réteg igencsak fényessé teszi a plexi, polisztirol vagy polikarbonát alkatrészeket. De elég sokan magasfényű lakk gyanánt is használják őket. (Persze nem mindegyik jó ezekre a célokra.)
-
zolikaDB
veterán
válasz #65675776 #117162 üzenetére
Tudod mit? Nyiss egy jó kis autókozmetikát, és polírozz lámpákat
2000-es papírt vett a fórumtárs: ergo kézzel düröli/dürgölné le a búrát, ha jól értelmeztem: tehát se az egyenletes nyomás, se a vágósebesség nem lesz optimális a polírozott felülethez, és ha néha sprickolja vízzel, akkor a hűtés se.
Ezért kell géppel/pasztával befejezni, mert ott inkább optimális és állandó a fordulatszám.Ja: biztos hülye vagyok, de -> egy Xmm * Ymm nagyságú csiszolópapíron/vásznon hogy a jó francba tudsz vágósebességet meghatározni? Tudod, eleve a köszörűkorong is (ami ide a legközelebbi rokon) egy szabálytalan elhelyezésű, majdhogynem végtelen vágóéllel rendelkező forgácsoló szerszám
Szerinted, ha padlófénnyel lehetne lámpát polírozni, nem azzal tenné minden kozmetikás?
Node: kicsi vágónál kilágyul az anyag, mondod te. Igaz. Nagynál pedig elég, mondom én!
Jelzem: például tükörpolírozott minőségű fröccsöntő szerszámokat NEM szoktunk 120-as vászonnal készremunkálni. 2-3 mikronos szemcsenagyságú pasztával inkább... A durva megmunkálás hibáit hozza ki mindig az egyel finomabb csiszolás, és így haladunk a polír minőségig.
Nem akartam beleugatni, de az elmélet ellenében a gyakorlat sokszor tud cifrát mutatni...
-
arpeen2
senior tag
Automata (darálós) kávéfőzőkkel kinek milyen tapasztalata van megbízhatóság szempontjából ? Mi jött be, mi ment tönkre hamar, ilyenek érdekelnének !
-
zolko74
tag
-
schulc99
aktív tag
Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
Avela40
csendes tag
Battlefield 4 nick: Caprin05
-
kovacs65
senior tag
Helló!
Fenyőbútor eladó Nyíregyházán!
[link]Ryzen 9 3900-as noti, RTX-2070, 32 GB, 250 GB+ 1 TB SSD, Gyártó Schenker Technologies, Németo.-ból rendelt. Érdekel valakit?
-
Sanki
addikt
Eladó:
Opel kiegészítők:
- Opel szelepsapka
- Opel Astra G kulcsházSanDisk és Cruzer pen drive / micro SD
Huawei HUA-AP81 Type C töltőIlletve eladó még 1 liter 5W-40-es motorolaj (castrol magnatec c3), bontatlan.
-
atike
nagyúr
Eladó dolgok:
Tp-Link WR840N router (új, bontatlan, kaptam egy szolgáltatáshoz a meglévő mellé pluszba, nincs rá szükség) -
3 000 Ftilyen (új ára kb 4 500 Ft)
2 000 Ft---
Díszdobozos fekete Police Lancer óra (új, csak ki lett bontva a doboz megnézni az órát , ajándékba kapta a kollégám) -
25 000 Ftilyen (új ára kb 35 000 Ft)
20 000 Ft
(Hardveraprós link)---
2 db Philips Lightscribe DVD-R (bontatlan)
500 Ft / 2 db400 Ft / 2 db4 db Verbatim Digital Movie DVD+R (bontatlan)
1.000 Ft / 4 db600 Ft / 4 db -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Megbízható műanyaghegesztőt ismer valaki Debrecenben?
A kocsi könyöklőjének a fedelével van gond. A kis pöcök letört ami a helyén tartja és állandóan felnyílik.Előre is köszi a tippeket.
Dani -
Nooki
tag
Eladó:
2GB DDR2 800MHz memóriák, 1500ft/db
Samsung 250Gb sata Hdd 2400ft[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
Eladó:
Samsung A8 ( A530F) típusú okostelefon.-Független
-Garancia 2020.02.12.-ig
- Patika, újszerű állapotban.Helyieknek, kedvezmény, grátisz tok, fólia
[ Szerkesztve ]
-
stb123
tag
Ilyen, vagy ehhez hasonló kétoldalú ragasztót Debrecenben hol lehet beszerezni?
-
stb123
tag
válasz Atomantiii #117179 üzenetére
Köszönöm, és zolikaDB-nek is!
-
birq
tag
Tudtok ajánlani valakit aki lakásfelújítás előtt felveri a régi csempét, leszereli a mosdót, kádat szétbontja és minden törmeléket elszállít? és persze olcsón, gyorsan...
üdv: Attila
-
Zola007
veterán
-
szasanyi
félisten
ELADÓ egy kiváló minőségű FiiO X3 veszteségmentes lejátszó és D/A konverter 38k valamint egy LD HP 800 PRO minőségi, zárt fejhallgató 18k.
Mindkét eszköz keveset használt és minőségi termék. Esztétikai és műszaki állapotuk egyaránt kifogástalan, újszerű. Gyári dobozaikban, gyári tartozékokkal elsősorban együtt fix 50k-ért vagy ha egyben nem viszik akkor külön-külön a feltüntetett áron vihetőek 1 hét próbagarival, előzetes kipróbálás után.
Csak személyesen Nyíregyházán, vagy előzetes egyeztetés után 21-én csütörtökön Debrecenben. Csak a minőséget értékelő, komoly érdeklődők keressenek! -
PLaci58
addikt
válasz zolko74 #117166 üzenetére
Én is azt hittem. Életemben nem takarítottam, kentem, karbantartottam ennyit egy kávéfőzőt. 15 KV és vizet kér, 20 után ürítés, takarítás. Gumigyűrűk cseréje ... Ha capuccinos, vagyis tejet is lehet bele önteni, akkor minden főzés után ürítés, mosás, takarítás.
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
hentes555
senior tag
Sziasztok
Az albérletben lenne egy olyan gond, hogy szorul a fürdőszoba ajtaja. Szerintem a zárral lehet valami. Befelé könnyebben csukódik, de ha ki akarom nyitni, akkor már határozottabban meg kell lökni, hogy kinyíljon és azt vettem észre, mintha mostanában egyre nagyobb erővel kellene nyomni. Fosok, nehogy egyszer úgy beszarjon, hogy bent ragadok. Valami homemade megoldás van erre a zárcserén kívül?
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Bjørgersson
félisten
Komplett jáccásra is alkalmas számítógépem eladó: https://hardverapro.hu/tag/svensson
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
mezis
félisten
válasz hentes555 #117188 üzenetére
Üdv.!
Gyanítom, hogy a kilincs nem húzza eléggé vissza a zárnyelvet, ami ék alakú, így csukáskor automatikusan vissza nyomja az ajtófélfába épített acéllemez. Vagyis csukódni még akkor is fog, amikor már egyáltalán nem nyitható.
Sürgősen javítsd (cseréld), mert ez csak rosszabb lesz. (Vagy ahogy már írták, tarts bent egy fejszét. )
mezis
-
mezis
félisten
válasz bobace #117196 üzenetére
Én meg több mint 40 éve használok egy Mofém 2 személyes kávéfőzőt. Korábban kellett cserélgetni benne gumi gyűrűt, biztonsági szelepet. Amióta feltalálták a szilikon gumit, azóta csak akkor kell cserélni, ha ott felejtem a gázon és az olvadáspont közeli állapotba kerül az alumínium.
mezis
-
bobace
addikt
válasz mezis #117197 üzenetére
ez rendben is van, de szerintem egy kotyogós v espresso gép által készített kávé íze elég messze áll egy frissen darálós jó gépétől.
én utáltam a kávét, amíg meg nem kóstoltam egy ilyet, nekem egészen más élményt ad.Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- DIGI kábel TV
- Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Gmail
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok