Új hozzászólás Aktív témák

  • menorel_

    újonc

    válasz KilgoreTrout #6160 üzenetére

    Szia. Teljesen jogos a felvetés. Alapvetően az INLOCK és az inlockhoz hasonló platformok fő célja az, hogy biztosítsák a kriptopénzekben rejlő vásárlóerő mozgósítását. Mivel nagyon sokan a kriptopénzeket hosszútávú befektetésként veszik, ezért a mindennapokban komoly lelki fájdalmat okozhat a Bitcoin vagy egyéb kriptopénzek vásárlásra történő használata. Aki évek óta kriptozik és használja/használta is fiizetőeszközként a crypto-t az pontosan tudja, hogy miről beszélek. Az egyik legelső Bitcoin kisker váráslásom egy kávé volt Prágában. Tavaly a csúcson abból az ott elköltött Bitcoinból lényegében a kávégépet is meg tudtam volna venni.

    Az INLOCKkal nem olyan problémát akarunk megoldani, ami MA létezik, hiszen azokra már számtalan más megoldás van, amiknél persze lehetünk akár jobbak is, de az akkor is keserves harc lenne. Ehelyett hosszú elemzések és kutatások után felmértük, hogy mi lehet a cryptopénzekhez kapcsolódó gond akkor, ha magasabb szintre lép a technológia adaptációja. Egyébként pont a jövő hét második felétől fogjuk ezeket a usecaseket az inlock.io-n is bemutatni.

    Annyit viszont elmondhatok már most, hogy természetesen nem a kriptomilliomosok a platform célközönsége, hisz ahogy Te is erre jól rátapintottál jellemzően nem nekik van szükségük a mindennapokban az ilyen jellegű rövidtávú refinansz hitelekre. Hogy konkrétumot is mondjak, leírok egy nagyon általános példát: Vállakozóként a tavalyi évben nagyon sok hazai és határontúli vállalkozás vezetőjével beszéltek, akik már nyitottak a kriptopénzek irányába,de pont a magas volatilitás miatt fétek befektetés/megtakarításként tekinteni rá, hiszen olyan pénzt allokálnának cryptoba,aminek egy részére egy rövidebbtávú likviditási krízisnél szükségük lehet. Anélkül, hogy hosszú létre ereszteném az irományom: aki vállalkozik az pontosan tudja, hogy még sziborúan kontrollált cashflow mellett is mennyire fontos a likviditási tartalék. Nos ezen tartalékok hatékonyabb allokálásában is segít az INLOCK.

    És mégegyszer: ez a usecase csak egy a számos egyéb usecase mellett, amikre építjük az INLOCK-ot.

    Kérdeztél még egy ilyet: "A hitel bedőlése esetén kinek keletkezik adófizetési kötelezettsége?". A fedezet alapú hitelezés adózása szabályozott. A hitel "zálogaként" nyújtott árucikk likvidálásakor keletkező profit után a hitelfelvevő kell, hogy megfizesse a mindenkori hatályos adót. Ez ebben az esetben egy olyan eseménynek minősül, mintha a Collateral Manager a hot walleted lett volna, aki a Te megbízásodra hajt végre egy stop-loss ordert.

Új hozzászólás Aktív témák