Új hozzászólás Aktív témák

  • kaszas19

    senior tag

    Remélem maradhat?
    Facebook csoportban írták ki!
    Sziasztok!
    Mint sokan tudjátok van egy új scam ami olyan brutális módon nullázza le az accountod tiz másodperc alatt amire eddig még nem volt példa.
    Egy új orosz scammer csapat lépett fel az utóbbi két napban és egy kedves barátomat feltörték. Azért jött létre ez poszt, hogy figyelemmel elolvasd és elkerüld az esetleges scammelést.

    “Szóval az egész ott kezdődött, hogy tegnap délután elmentem egy Faceit meccsre CS2-ben és mihelyt kiléptem a meccsből mentem a steam-re, még akkor nem volt semmi, de rá 2 percre bejelentkezett nálam a steam support, hogy szeretnék a fiókomat ellenőrzni. Steam kék chat volt az egész és míg az üzenetet elolvastam addig ez a több emberből álló csapat egyik tagja, visszaállított mindent a steamemen, alaphelyzetbe (barátok blokkolásra kerültek így utológ megtaláltam, csak az úgy nevezett "Steam Support" volt a barátlistámon, ami azért elég komolynak nézett ki, azon kívül Steam Csoport, utóbbi pár hónapja vásárolt játékok visszatérítésre kerültek) szóval tényleg teljesen mint egy alap fiók úgy nézett ki az accountom, miközben olvastam a "Steam Support" chatet addig történt mind ez kb 10 mp volt az egész.Vissza adták a Forza Horizon 5, és valahogy sikerült nekik a CS:GO/CS2 Prime státuszomat is eltávolítani amit a mai nap folyamán visszavásároltam. Ezek a Hackerek megkerülték a Steam Guardot, minden kétlépcsős hitelesítést és minden értesítést(trade/bejelentkezés a fiókba) és sikeresen átvittek minden steam itemem. Nem lehetett API SCAM mivel nem szoktam trading/gambling website-okra belépni és nincs is API kulcsom ( !Fontos, sokan nem tudják, hogy alapból nincsen API kulcsod, azt külön regisztrálni kell!!!!) én nekem csak olyan skinjeim voltak amit használtam ingame, nem olyan amivel kereskedtem volna. ”

    “Amit tudtok ellene tenni! : (talán, nem garancia mivel én is végig néztem az egészet vétlenül) “
    1.Steam jelszót változtattok (1héten 1x vagy leglább havonta) és ne olyan jelszó legyen amit más platformon is használsz, legyen összetett!
    2.”Raktárhelyiséget vásároltok mivel, nekem onnan semmit nem vittek el! “
    3.Akinek van API kulcsa, változtassa meg!
    4.Nézzétek a bejelentkezési történetet!
    Link: [https://help.steampowered.com/en/login/?redir=%2Fen%2Faccountdata%2FSteamLoginHistory&need_password=1]
    5.Figyeljetek és ne kattintsatok semmi olyan linkre amiben nem vagytok biztosak, hogy biztonságos e!
    6.”Ez csak az én javaslatom (amíg nem jelenik meg rendesen a CS2 addig ne vásároljatok skineket és próbáljatok nem bejelentkezni semmi féle websitera!”

    “Velem tegnap történt ez az incidens 2023.09.23 és mai napon 2023.09.24 már kapásból 3 embert találtam aki ugyan ezen áldozatul estek! Beszéltem az egyik sráccal, 2 napja nem ült gép elé, elmondása szerint csak HELLCASE-re volt bejelentkezve de ő sem használt semmi más website-ot, ő is végignézte ezt az egészet tehetetlenül és borzasztó érzés volt számára mint ahogy nekem is!”

    Annyit hozzátennék és kihangsúlyoznék hogy minden olyan platformon változtass jelszót ami azonos a steameddel, ne legyen ugyan az mindenhol a jelszavad. Nem garancia ez semmire de mégis egy minimális biztonságot ad. Szánj időt arra hogy most megváltoztatod külön-külön jelszóra mindened ami fontos és ezeket egy papirra leirva tárold ne a telefonodba egy jegyzetbe kérlek. Őszintén nemtudom hogy ez a scammelés minek tudható be, mi alapján történik vagy hogyan csinálják de az biztos hogy ezentúl keresni fogom a scammelt felhasználókban a közös dolgot, valami alapján ez megtörtént és erre mielőbb rá kell jönni.
    Legyél nagyon óvatos és szkeptikus mindennel kapcsolatban, egyszerűen ezek nem válogatnak steam fiókok között, mindegy hogy 100 eurót ér az inventoryd van 100.000-et, a teljes lenullázásra mennek és az accountod tönkretételére. Ha te évek óta épited a barátlistád,a fiókod és neked ez sokat jelent akkor kérlek tegyél meg mindent hogy megvédd. Köszönöm,
    hogy elolvastad!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák