Új hozzászólás Aktív témák

  • tusi_

    addikt

    válasz FecoGee #7091 üzenetére

    En csak egyszeruen ertelmet nem latom annak, hogy legyen egy CCIE papirom, holott a tapasztalatom sehol. Az, hogy egy topologiat felhuzok a labor alapjan az nulla. Azt hiszem a Te bloggodon irta valaki a traffic shaping resznel, hogy ha valaki meglat egy CCIE labor alapjan felhuzott halot egy mukodo kornyezetben, az jobb, ha menekul.
    A tapasztalat azert is fontos, mert a vizsga elso resze az TSHOOT, es itt mar nam a CCNP szintu tshoot van, hanem komoly. Itt nem lehet szerintem a sima ping, traceroute parancsokkal ledaralni a vizsgat, komolyabb felkeszultseg , tapasztalat szukseges. Amugy meg sok olyan dolog van benne, amit igazabol ritkan, vagy soha nem fox felhasznalni. Gondolok itt multicastra, vagy FR-re. Multicast lehet, hogy lesz, ha egy ISP nel vagy es TV-t szolgaltattok, vagy konferencia hivasokat aliitotok be, de normal esetben nem talalkozol vele.

    Ha R/S srac vagy, ZBFW-re sem lesz szukseged, amit meg a vizsgara megtanulsz, az keves, hogy egy igazi vedelmet nyujtani tudj. En is felhuzok egy ZBFW-t, de egy syn attack elleni vedekezes, hogy hany halbconnection utan bontsa a kapcsolatot, vagy melyik application layer parancsra - get, delete.... - reseteljen, vagy droppoljon az mar komolyabb tudast es tapasztalatot igenyel. Ez persze csak az en velemenyem, en igy latom.

    Ha nem leszek soha CCIE, nem nagyon razna meg, viszont CCNP vel es tobb ev tapasztalattal siman elvagy. Itt nem nagyon lattam meg olyan hirdetest, hogy CCIE-t kerestek volna. Most jelentketem egy olyanra, ahol CCNP/CCIE volt a kiiras, megvolt a telefonos interjues nagyon jol sikerult, holott a tudasom kozel sem CCIE szintu. A hirdetesek legtobbjeben nem is kerik a viszgat, ha igen es ervenyest kernek, az tuti a Cisco-s bonuszra hajt, nem az igazi tudasra. Jelenleg tobbre ertekelem a tobb eves dinamikus tapasztalatot - minden nap csinalsz valami fontosat, komoly dolgot - mint a CCNP certet. :)

    eat, sleep, play, replay

Új hozzászólás Aktív témák