Aktív témák

  • csellosi

    tag

    válasz Apollyon #6051 üzenetére

    Ez annal kicsit komplexebb ;)

    Mas:

    Tettem vagy fel tucat bejelentest az elmult 2 honapban - mikozben ok is, es en is tudom mitol ilyen szar a net - csak ezt sose mondjuk ki (s mindig igergetnek csak, hogy megprobaljak a problemat megoldani - vegulis ez reszben igaz :) ). Gondolom par nagyon okos fejes hozta azt a dontest, hogy oke adsl emelt, emeljunk mi is (ha nem akarunk sok tizezer elofizetot elvesziteni), de mit csinaljunk a torrentekkel (a legnagyobb problemaval), hogy lehet megoldani, hogy azert ne terhelje le par ezer elofizeto a tobb szazezer ember kiszolgalasara levo halozatunkat. Mert ugyebar eddig volt a korlat, de most mar "nincs" limit de azert vmivel fekezzuk meg a 3ho/750GB mellett a terhelest. (ezzel bizonyitva is van, hogy jocskan alulmeretezett az egesz rendszeruk) Tehat a problemat megfogalmaztak, a kivtelezest a szegeny rendszergazdakra es mitudom_en_milyen szakemberekre biztak, hogy oldjak meg ugy a jelenlegi eroforrasokkal, hogy lehetoleg a cegnek 1 fillerjebe se keruljon. Valahogy igy szulethetett ez a p2p priorozalas. De en ugy veszem eszre, hogy rajottek a "kivitelezok", hogy kijatszhato ez a fajta p2p szures a titkositassal (legutobbi qtorrent-nel megcsinaltak, hogy a p2p szures ne legyen kijatszhato, persze az uj betaval szemben semmit se er, vagy a deluge-val szemben) es most, hogy valahogy megfekezzek ezt is, csinaltak megint vmi okossagot, amitol most meg a pingek ugrottak meg napkozben (200-300ms). Mert egyre tobben panaszkodnak erre a forumokban illetve hallani a kornyezetben is. Gondolom egyelore ott alkalmazzak ezt, ahol sokan toltenek le. (legalabbis arra lehet kovetkeztetni abbol, hogy masoknal pedig jo, sokan irigyeljuk oket)

    Igen, mi irtuk ala a szerzodest - amibe tobbek kozott a nevetseges minimun le-/feltoltesi sebesseg is meg van adva -, de ne ilyen aron biztositsak ezt (nagy ping, mert ha meg aktiv is a napkozben levo p2p szures, meg akkor is lehet a savszel felvel harmadaval tolteni lefele, az ujabb okossag miatt most mar csak ennyivel, es ez nem csak a torrentre ervenyes olyankor). De en most se ertem miert nem lehet egyszeruen ujra bevezetni a korlatot, ami utan - mint regen - lekorlatozzak ho vegeig a sebesseget -, miert kell ilyen szarsagokkal korlatozni az elofizetot (Ha meg nem tudjak biztositani az igert ertekeket, akkor meg minek licitaltak tul az adsl-t. Ja, hogy a marketing es megtevesztes miatt, ami a jog szerint nem is megtevesztes. Emberi nyelven pedig egyszeruen hulyenek nezest jelent.) De ez van, szivunk es fizetunk (ilyen a magyar jog :) ), ki vagyunk szolgaltatva nekik, ennyi. Amugy, hogy jot is irjak roluk (Upc), a tv -es telefon szolgaltatasuk viszont egeszen jo es az ara is :K . (sikerult megszorongatni anno a Matav tokeit rendesen)

    Az adsl-nel is no comment, hogy "elfelejtik" megemliteni az elofizetonek, hogy X Mb csak bizonyos tavolsagig lesz nyujthato, annal tavolabb pedig...

    "Meg hogy más fórumtársat is idézzek: 10 megás meg 5 megás net nem azért van, hogy 15 perc alatt leszedd torrentről a lópornót, hanem hogy előbb lejöjjön a jútub videó meg stb"

    Marketinget leszamitva, miert is van akkor? Nemtudom megfigyelted-e de eleg sok nemzetkozi oldalon (tobbseg) nem epp 10/5 Mb-el tolti be a videokat vagy tolti le a demokat vagy akarmiket, nehany oldalrol neha 300-400KB a max. (De ez erheto is, hogy miert.) Akkor hova ez a felhajtas? Ilyen alapon a regi sebessegek is megfeleltek volna boven.

    De szerintem, ugyis jon olyan aki ezekre racafol vagy epp nala semmi gond sincs :)

    [ Szerkesztve ]

    - Miota dolgozol a cegnel? - Miota megfenyegettek, hogy kirugnak.

Aktív témák