Aktív témák
-
nagyúr
Kétféleképpen akartam leírni, csak este már belekavarodtam az átfogalmazásba, mert lemerülni készült a notim, és kapkodtam. Eredetileg ezt akartam írni: A 100-as WAN port az 100Megabit/s, amit 12,5Megabájt/s.
Szorri, és köszi a javítást.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
psyho777
tag
válasz Speederer #12698 üzenetére
Cserélj torrentklienst vagy szerezz egy ncore meghívót
DJackson:
ha 60 ból csak 40 jön le akk router gondot ugy lehet ellenőrizni hogy modemre kötög a gépet közvetlenül modem ujjraindit és utánan mehet a gép is.. mer már nem kell a mac cimmel bajlódni..
nekem is ez volt csak 12 mega jött le.. kihivtam öket router volt a ludas.. persze megúsztam mert azt is tőlük béreljük szóval cserélték és azóta lejön 30-31 mega speedtesten..
de inkább a UPC speedtestel próbáld (Mit tud az ön internete fülre katt) mert kitudja giganet menyni szávszélt biztostít a speedtestnek??
[ Szerkesztve ]
Nemtudok helyesen irni, kéretik mindenkitől ne szivasson ezzel!!! BRUTAL NUTRITION ...,,The easy day was yesterday˝... || pls válaszolni a pm-ekre ...||
-
Speederer
senior tag
-
Ren Hoek
veterán
Egy kis ízelítő, hogy nálunk hogyan korlátozza a torrentet a UPC (15/1,5 fiberpower):
Látható, hogy ha max-nak beállítom a 100 KB/sec értéket, akkor stabilan hozza (amúgy sajnos sokszor ez is inkább 5-10 KB/sec) Viszont, ha magasabb értékre rakom, akkor a hálózat érzékeli hogy több p2p adatforgalom van, ezért szépen elkezdi megfogni a packeteket... Amint újra 100, akkor visszaáll stabilra. Azt már nem is merem elmondani, hogy ugyanezek a torrentek digis cimbinél 1,5 - 2 MB / sec-el mennek, tehát nem a seed-el van a baj. (Utorrent 2.0 Titkosítás, erőltetve stb) Sajnos nálam ilyenkor este korlátozzák a legjobban, amikor sokan használják. Nappal viszon néha kipörög az 1.3 MB/sec is, ami azért vigasztaló. Feltöltés sohasem stabil, folyamatosan ugrál 5-150 KB/sec közt, azt erősen lefogják.
Eleje lemaradt a képnek, a max érték 150 KB / sec hajszál pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Ren Hoek #12705 üzenetére
Még annyit hozzátennék mielőtt megkapnám, hogy nézzem át a beállításokat.
1 hétig élt az ADSL-em, igaz gyösz volt, de 24/7 hozta a 200 KB/s-et lefelé, és 32 KB/s-t felfelé hajszál pontosan. Még élt a vonal, mikor UPC be volt vezetve, szal cserélgettem a kábelt és így teszteltem ki. UPC ingadozó fűrészfog, néhol 5-10 KB/s...
Szomszéd wifi-ét is "megnéztem" egy rövid ideig, és ugyanúgy chello, ugyanúgy ezt a jelenséget adta. @ Székesfehérvár belvárosából
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz joe2005 #12707 üzenetére
Azureus, Deluge (win 7-nél el sem indult, Xp-nél kifagyott, szal mellőztem inkább)
De egyértelmű a jelenség, ha átdugott ADSL-el stabilan hozta a 200 kilót. UPC-nél, meg 5-10, néha ugrál 150-re.
Viszont ezt látnotok kell még, besza behu kb
Korlátozva 100-ra, majd KORLÁTLAN-ra (0) állítva érzékelte a kedves szolgáltató a hihetetlen (feltételezett) adatáramlást, és szépen behúzta a kéziféket, majd újra beállítva a korlátot, visszaáll a rend:Elképesztő, hogy ugyanazt a pénzt kifizetem mint mások, és nem használhatom teljes értékű netként (pl legális linux disztrók letöltésére)
Tehát a végszó: Korlátozd le te magad a netet, és akkor nem bánt a nagytestvér. Öröm öröm boldogság, előfizettem az 1 Megabites júpiszi netre... Aminek GARANTÁLT sávszélessége 5 Megabit!!!!Piszkos csaló egy banda...
[ Szerkesztve ]
-
joe2005
senior tag
válasz Ren Hoek #12708 üzenetére
Korábban halite-t használtam ilyen esetre, nálam mindig fullon töltött, most 2-es utorrent-el semmi gond. 30/3-as vagyok. Speedtest változó a helyi mérőm meg fullon mutat forgalmat.
[ Szerkesztve ]
"Have you tried turning it off and on again?"
-
forrest85
senior tag
Megint megállt a UPC számlálója, remélem így is marad.
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
DJackson
tag
szevasztok. akit érinthet a dolog annak hasznos lesz!
fp60, smc 7004vbr kis routerecske. Valamiért nem értettem miért nem jön rendesen 60 megabittel, csak 20-al. kipróbáltam a router nélkül(így a kapcsolat a modem és a gépem között gigabites lett, de nem tudom, hogy ez-e a lényeg) :
aztán leállítottam a torrenteket, routert visszadugtam, vártam 2 percet, aztán elindítottam torrenteket. Hát íme az eredmény:
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
legenda
válasz DJackson #12714 üzenetére
60/6 nethez már amúgy is normális router kell, nem ilyen kőkorszaki...
100-as kategóriában kevés router képes átvinni maradéktalanul a 60 megabit/sec sebességet - de azért van ilyen -, gigabit képes router esetén természetesen már nem gond, sőt ott már 120/10 sem...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
jety91
őstag
Sziasztok!
Kérdésem a következő: (Fiber power 60)
Van két gép itthon és egy wifi-s telefon.
IP csere miatt beregeltem anno az egyik gépen mindkettő hálókarit. Illetve a másik gép is be lett regisztrálvaNos a telefon nem kap IP-t sajnos ezek után.
Azt nem tudom, hogy a telefonban kéne valamit babrálni, vagy be lett regisztrálva a 3db IP cím és ezek után többet nem tudok. Ha nem lehet többet, akkor lehet a regisztrált MAC címeket törölni valahogy?
Gyors magyarázat az itthoni hálózatra:
MODEM > ROUTER LAN PORT-ba dugva
GÉP 1 > ROUTER LAN PORT-ba dugva
GÉP 2 > ROUTER LAN PORT-ba dugvaROUTER: Wifi bekapcsolva, dhcp kikapcsolva
Így kapok több valós IP címet. Fontos a munkámhoz ez a módszer sajnos, és nem jó az egy IP cím itthonra.
Válaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
joe2005
senior tag
válasz jety91 #12718 üzenetére
Ha automatára vagy állítva honnan kapnál a telcsibe dhcp nélkül IP-t? Állítsd fixre a telot, ha lehet. De egy egyszerűbb vegyél e switch-et a routert meg használd wifi ap-ként és az osztja az ip-t. Már nem kell regelni a modem az azonosító!
[ Szerkesztve ]
"Have you tried turning it off and on again?"
-
GML
őstag
csellónál mennyire lehet hinni az online megrendelőoldalon feltüntetett elérhető szolgáltatások listájának? illetve milyen gyorsan kötik a netet? FP 120-ra gondoltam.
-
DJackson
tag
szerintem egész jól lehet hinni neki. Sőt ha valami nincs, attól még lehet hogy igazából van, csak a honlap nem írja. Másik esetet még nem tapasztaltam, de ez én vagyok. Az elkövetkezö 6-7 napra kérheted a szerelők megjövetelét a rendelésed során. (akik vagy jönnek, vagy nem de ilyenkor egy telefon a supportnak és aztán adnak új időpontot)
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
DJackson
tag
idő előtt nem, de ha tudod mikor költözöl, akkor aznapra akár kérheted is a bekötést. Még napszakot is lehet választani. Egyébként a bekötés egyszerü, ha a kábel már elér a lakásba, ha nem akkor kicsit tovább tart, és akkor először azt kötik be... majd utána hozzák a modemet. De ha kábel elér a lakásig, akkor a modemet hozzák, s azonnal van net.
-
littlerock
aktív tag
Sziasztok!
Két hete költöztünk BP-re, és a minap kötötték be nálunk a UPC- kábel digitális TV-t, és internetet. A papíron az áll, hogy ez egy fiber power 15.A probléma a következő: felugrottam a torrent.eval.hu oldalra, és elkezdtem nézelődni, eddig Pápán tudtam onnan letölteni, és most nem megy. Akkor ugyanazt a Wireless Routert használtam, és ment minden. Most valami tagsági problémát ír az oldal, ha rákattintok bármire...
Létezhet olyan, hogy a szolgáltatóm, azaz a UPC a torrentet eleve blokkolja?
Van valakinek ötlete, mit tehetek az ügyben? Nem vagyok nagy net, illetve IT guru.
(két nappal ezelőtt még a router beállítása is, kis utánajárással ez is meg volt Wikipedia foreverMagyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...
-
Spancer RE
aktív tag
válasz littlerock #12727 üzenetére
UPC nem blokkol ilyesmit. Azzal az oldallal lesz ott a gond, én is felnéztem rá, és én se tudok letölteni. (még csak a torrent file-t se) Vagy ha megnézed a forrás oldalt ahonnan linkelve vannak a torrentek (az a nagy kalózos, sok hír volt róla mostanában), na az sem jön be.
-
DJackson
tag
hétvégén nem dolgoznak, ahogy emlékszem csak hétfőtől péntekig lehet kérni időpontot. Ha a fejed fölött van doboz az szuper De két külön dolog a kábelezés, és a modem beszerelése + szerződésírás. Legalábbis én erről tudok beszámolni, hogy a fúrkálástt ha szükséges, illetve hogy a kábelek bejussanak a házba, szobába az egy alvállalkozónak van kiadva, és arra plusz napokat kellhet várni. Tehát ha a vezeték bemegy a szobába ahova kell, akkor gyorsan bekötik, ha meg előtte szükség van kábelezésre, akkor arra többet kell várni, és 2x kell hogy kijöjjenek.
szerintem az a biztos ha a miniszervered addig egy haverhoz lepasszolod míg bekötik.
-
Apollyon
Korrektor
válasz littlerock #12727 üzenetére
A UPC a torrentezést nem blokkolja, csak olyan mértékben lelassítja hogy magad mondjál le róla. ~Kb.
Nekem a belföldi privát trackerekre szinte egyáltalán nem tölt vissza. Leszedek valamit, és örülhetek ha 1 hónap alatt 0.6-ba visszanyomja úgy hogy 0-24 megy a gép. De most azt se. Külföldi keresőkből szedett dolgokat 10x-esen is visszatölti, de a privát trekker halál.
További észrevétel hogy kerek 10.00 órakor mindig megszakad a net, csak m.restart segít.
Hja és µtorrent 2.1 beta (alfa?), erőltetett és engedett titkosítással is
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Apollyon #12731 üzenetére
Tudom lelombozó, de nagyjából kiderítettük, hogyha az elméleti sebességet lekorlátozod 100-150 KB/sec-re, és nem engeded hogy full sebességgel menjen, akkor stabilan hozza a feltöltést is.
Amint kiengeded korlátlanra, érzékeli a UPC és elkezd büntetni, nemcsak a letöltésed, hanem a feltöltésed is. Visszasorolja a packetokat, gondolom mert szarhadék az egész hálózatuk, és akkor Julika nem tudná nézni a cicás videót a youtube-on
Szvsz lehet jobban jársz ha lekorlátozod saját magad, és akkor legalább stabilan hozhatja... Megnézheted, utóbb csináltunk pár screen-t, sajnos igaz az elmélet és nem csak nálam.
Kíváncsi lennék nálad is működik-e vagy sem.
Kérdés mindenkihez:
Amúgy ennél a UPC forgalommérőnél mi a felh név meg jelszó? Vagy ezt az infót honnan lehet leolvasni? (számla, szerződés?)
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Ren Hoek #12734 üzenetére
Olvastam amit írtatok tegnap már ki is próbáltam.
Fiber15 csomag van, beállítottam 100-ra a korlátozást. Eleinte nem változott (maradt az 50-60KB/s közötti ingadozás, aztán úgy két perc múlva felugrott 100-ra. Levettem (0-ra tehát korlátlanra), aztán feljebb ment, majdnem fullra. Most 110-en van és 110-el megy is. Változó, van amikor működik, van amikor nem, mert éjjel pl 100-ra volt állítva, mégis ilyen 20-al döcögött max.
De amúgy jó ötlet, összességében működik!
A forgalommérőnél meg ugyanaz a felh. és jelszavad ami a FŐ e-mail címed, amit az előfizetéshez kaptál
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Apollyon #12735 üzenetére
Kösz... Megnézem de nemhinném hogy a 100 gigát is elértem volna. Mondjuk FTP-ről szedtem rendesen munka anyagokat.
Nekem most pl nem nagyon megy... 10 torrentem aktív, és 29 megát sikerült fellőnöm 45 perc alatt. Pedig van közte 1000 peer-es is. Ez van. Összeségében még így is gyorsabb mint a DSL-em, amiért 6900-at fizettem.
-
AtHoS
nagyúr
Sajna én annak idején online nem tudtam megrendelni, mivel a a címlistában a házcímem nem volt benne és nem volt lehetőség így a rendelésre (semmi UPC szolgáltatás nem volt még előtte a címen), így maradtam a telefonos megrendelésnél (központi szám), amit annak rendje módja szerint meg is csináltam.
Előző net hozzáférésem (más szolgálatónál) kb. még egy hónapig élt és úgy volt tervezve, hogy ezalatt az idő alatt bekötik az újat, tehát nem lesz kiesés.
Úgy egy hónap múlva (előző elő-fizu lejárta előtt pár nappal) érdeklődtem telefonon a központi számon, hogyan áll a folyamat, de akkor annyit mondtak, hogy folyamatban van a megrendelés.
Újabb hónap elteltével már online chat formájában érdeklődtem közvetve, egyik kolléganőm segítségével melóhelyről. Akkor, mint kiderült még csak a megrendelésem sem volt regisztrálva. Mondhatom nagyon örültem ennek
Minden mindegy alapon kicsit emelt hangon szót adtunk a hozzáállásuk nemtetszésének és addig nem léptünk ki, míg egy munkalap számot és egy időpontot nem sikerült kicsikarni az ügyintézőtől. Mivel volt ismerős a szerelők között, ekkor történt egy telefonváltás az irányába, hogy további késlekedés már ne legyen. Éppen hétvégéhez érkezvén, így csak következő héten hétfőn került bekötésre a net, de már reggel 9 körül itt voltak és megcsinálták a szükséges dolgokat.
Akkoriban ajándék vezeték nélküli telefon "járt" az előfizetéshez (net+telefon lett köttetve), illetve csak járt volna, mert ugye ezt elfelejtették hozni.Két napra rá érkezett egy levél UPC-től, hogy a kért címre a szolgáltatás beköthető. Ezen azért felvidultam akkor
Szerencsémre akkoriban beszéltem egyik barátommal telefonon, akinek volt ismerőse UPC megfelelő helyén, így barátom személyesen ment be és hozta el nekem az előfizetéshez járó készüléket. Szóval végérvényben minden a helyére került.
Annyi tanulságom volt a történtekből, hogy a fentebbi időponttól kezdve, ha telefonon beszélek egy ügyintézővel, akkor a beszélgetés végén mindig rákérdezek újra (természetesen menet közben úgyis elfelejtem ), hogy kivel is beszéltem. Ezt szépen feljegyzem az időponttal egyetemben, így van mire hivatkoznom a későbbiekben.
Remélem nem ez az általánosan bevett megrendelés-bekötés menete, de én így jártam.
Azóta szerencsére 1-2 kimaradáson kívül nagyobb problémám nem volt a szolgáltatással.
torrent korlátozást most nem említem, de végérvényben már nem zavarRemélem nem is lesz!
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
macikos
addikt
Hehe, ez meg mi a bánat? [link]
Be*zart a korlátozás egy kis időre vagy mi van?
-
Ren Hoek
veterán
Atyaég... ennyit küzdeni ezért a... (nem folytatom)
Gondolom azért ennyi kiesés után már asztalborogatós hangulatban lehettél :/
Tudom milyen a kiesés, mert nekem 1 hónapig szakadozott 5 percenként DSL vonal, mivel az utcában szerelték az áram kábeleket, és gondolom a tüskék miatt újraindult a modem folyamatosan. Este 7-től abbamaradt a probléma. Nem voltak hajlandók kicserélni, és semmit sem csinálni, pedig a szolgáltató cég egyik helyi igazgatója, aki jó ismerősünk, beismerte hogy szériahibás az a modem, és érzékeny az ingadozásra... Hálisten kaptam ismerőstől egy D-Link-et, és tökéletesen működött.Dehát egy hónapig nemvolt netem reggeltől este 7 ig. No komment.Ki vagyunk nekik szolgáltatva...Ezért hívják (ki)szolgáltatóknak őket
[ Szerkesztve ]
-
DJackson
tag
-
nyunyu
félisten
Erdekes egy banda ez a UPC.
Hugom logott nekik tobbhavi Chello dijjal, nagy nehezen befizette a csekkeket.
Megjott az ehavi szamlaja, bemegy szemelyesen, hogy azt internet utalvannyal szeretne rendezni, meg egyben kabelTVt kottetni.Erre nem fogadtak el, mondvan a rendszer tartozo ugyfelkent tartja nyilvan (nyilvan nem ment meg at a postan az elozo love), igy addig csak KP jatszik, utalvany nem
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
-
GML
őstag
azon miért vagyok meglepődve, hogy a téofflájn nem korlátozott semmit? pedig nekik csak ennyi van.
-
-
Aktív témák
- Android szakmai topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Futás, futópályák
- Hobby elektronika
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- PlayStation 5
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos autók - motorok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest