- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- SkyShowtime
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DIGI internet
- DIGI kábel TV
Aktív témák
-
tag
Sziasztok!
Október 9-én kötötték be a 30/3-as UPC Internetet, a telepítéskor egy WebSTAR EPX2203 típusú modemet kaptam, amely esetemben is az újraindítást követő 1-2 órán belül össze-vissza villog (SEND Data LED villog, a CABLE LED kialszik, de a kapcsolat jól működik.) Körülbelül naponta 1 alkalommal a modem fogja magát és újraindul. A logjában sem látható semmi problémára utaló jel...
Ezúton kérdezném, hogy esetleg más is tapasztal időnként egy-egy random újraindulást?
Köszi!
Üdvözlettel:
Bélabácsi
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
Apollyon
Korrektor
válasz Bélabácsi #11902 üzenetére
Nekem négy éve van ilyen modemem. Annak idején a LED-ek rendesen működtek, egy ideje már nálam is össze-vissza megy, nincs jelentősége.
Nálam nem indul újra, viszont ha megy a torrent random időközönként megszakad a net, és csak egy modem restart-tal lehet helyrehozni. Ez egy elég szemét dolog. Más észrevétel nincs.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
koxes
tag
volt egy "kis" laggolás ma is.[link]
[ Szerkesztve ]
-
Prego
senior tag
Tapasztalta már valaki hogy a UPC legnagyobb netcsomagja kissé marketingszagú?
Haverom pénteken köttette be a 120as Fájbörpáoört és azóta tépi a haját, a sebesség ugyanis nem igazán éri el még az 5Mbit-et sem átlagban.
Ma kijöttek megnézni, a szerelő előtt is produkálta a jelenséget, modemcsere, de 20 percen keresztül nem sikerült szinkronizálni a mittoménmitamivel, majd a szerelő elment "erre nincs időm" szöveggel. Később nagynehezen felállt a kapcsolat, viszont a sebesség ugyanannyi, egyedül az elején volt a UPC-s speedtesztnél valami 30Mbit.
Szomszédom is szívott, az akkori legnagyobb csomaggal (20Mbit), ott is hasonló sebességek mentek.
Az én 15megabitse FP-m viszont gyönyörűen muzsikál (én a kebeltrévé szolgáltatásukkal szívok), majd ma este kipróbáljuk tudok e tőle tölteni 900kbit-tel.[ Szerkesztve ]
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Lackooo84
nagyúr
Mi a rák van megint az UPC-nél?? Tegnap is nem gyenge szarakodás volt, ma meg 160ms -es pingek vannak külföldre, lehetetlen online játszani. Menjenek már a búsba oda...
The Truth is out there...
-
-
*Ropi*
félisten
Tegnap óta nem enged a upc a saját smtp szerverén át mailt küldeni, pedig a beállításoknál be van pipálva az smtp küldés. Elvileg nem jó a felhasználónév / jelszó...
Nem túlzottan zavar, mert átállítottam egy másik szerverre...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
AtHoS
nagyúr
válasz *Ropi* #11914 üzenetére
Nálam pl. megy a levélküldés a UPC smtp.upcmail.hu címén. Igaz insomniac állításával ellentétesen, kell hozzá a hozzáférési név/jelszó.
Mod: Tavaly valamikor nálam is szórakozott egyszer, de magától megjavult. Lehet helyi probléma most is
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
*Ropi*
félisten
-
tPedro_
őstag
válasz Bélabácsi #11902 üzenetére
Hali!
Nálam ugyanez a jelenség. Cable led nem világít, Send led pedig villog.
Változó időközönként a modem újraindult. Újraindulás után kb 10-30percig a cable és a send led is ég és csak később alszik ki/kezd el villogni.
Volt, hogy napi 2x és volt, hogy csak 1x indult újra. A upc-nél azt mondták, hogy próbáljam meg router nélkül és a vicc az, hogy mióta kiiktattam a routert, valóban nem szakadt meg. Remélem csak véletlen egybeesés.
Csak tudnám mi köze egymáshoz a kettőnek. :S
smtp: nálam sincs név/jelszó, tökéletesen működik windows live mail és thunderbird alatt is.
-
AtHoS
nagyúr
válasz *Ropi* #11924 üzenetére
Lehet az adatforgalmi oldali SMTP küldés engedélyezése vagy esetleg nem engedélyezése az ami befolyásolhatja, hogy szükséges-e az azonosítás használata. Nálam engedélyezve van. Tavaly mikor szórakozott és nem tudtam, hogy mi a fene történt, engedélyeztem.
Ekkor mondjuk nem javult meg és nem is tudtam működésre bírni, de 1-2 nap múlva "magától" helyreállt. Mondjuk előtte is ki volt töltve a név/jelszó és működött is, meg azóta is úgy működik.Mod:
Opera-t használom levelezésre[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz *Ropi* #11929 üzenetére
Valóban nem kell.
Most csináltam egy új levelező fiókot Opera-ban és a kimenő kiszolgálóhoz kiválasztottam hitelesítésnek, hogy NINCS. Így is elküldte a tesztlevelet
Mod:
Mondjuk inkább úgy fogalmaznék, hogy nem szükséges, mivel mindkét módon működik. De ha bekapcsoljuk a hitelesítést és rossz adatokat adunk meg, akkor nem megy a küldés.[ Szerkesztve ]
-
Speederer
senior tag
A speedtest.net oldal csak engem akar megtisztalni azzal, hogy egész nap nem jön be rendesen, vagy másnál is ilyen most?!
Tölt vagy 1 percig, aztán olyasmit ír, hogy nincs fenn a flash player, vagy nincs engedélyezve a javascript. Pedig másik oldalakon mind2 működik, csak itt nem.
5let?A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
törölt tag
válasz tPedro_ #11925 üzenetére
Nekem minden nap elalszik estefelé a CABLE led kis időre...
Kapcsolat még van utána jó darabig, aztán egyszercsak megszakad...Egy linksys/cisco routerem van...
Wifinél ugyanez a helyzet, ott is elmegy néha a kapcsolat...egyáltalán nem stabil a net
Eddig azt hittem a Vista kapcsol szét, mert máshol D-link routerrel nem volt ilyen gond, csak néha elveszett a kapcsolat kis időre...de mostanában már minden nap, pedig újépítésűben lakok, minden kábelnek újnak kellene lennie...
-
z67
őstag
válasz Speederer #11934 üzenetére
Nekem sincs, vagy egy hete, pedig eddig minden nap ellenőríztem ezt a betyárt UPC-t.
Ha felteszed azt az adobe kiegészítőt, akkor sem, sőt exploreren sem.Biztos letiltották, ne kötekedjen a paraszt. Pedig már ip címet is cseréltem.
Viszont érdekes, akik őket használják, azok üzemelnek, pl:
Az iphone-on van egy speedtest alkalmazás, az működik ugyanazon a routeren keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Pedig működik
A mellbimbo.eu is, ami egyébként sokkal fontosabb, mint a speedtest.net!!! -
Speederer
senior tag
-
legenda
persze, biztos a upc tiltotta le, meg az a másik négy szolgáltató is, ahonnan még volt lehetőségem kipróbálni/kipróbáltatni, és úgy sem ment...
miért azonnal a szolgáltatót kell szidni, meg ilyesmivel gyanúsítgani?[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
z67
őstag
Különösen jó szívvel ajánlom figyelmedbe az alábbi sorokat:
- szmájli alkalmazásával tudatja üzenete címzettjével, hogy nem tartja képesnek arra, hogy egy megjegyzésről eldöntse, az vicces vagy sem
-
[CS]Blade2
addikt
Az normális, hogy múlt hónapban átváltottam Fiber60-ra, de a következő hónapra szóló csekken a Gold szerepel 9800Ft-ért?
10.25-11.25 -re szól a csekk. A net már az előző hónap felétől Fiber60.
Elvileg 8000Ft-ot kellene fizetnem. -
jerry311
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #11947 üzenetére
Nem, egyáltalán nem normális. Mondjuk nem is ide kellett volna jönni, hanem rögtön a szolgáltatóhoz.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz jerry311 #11948 üzenetére
Ma elintézem. Még nincs befizetve.
99%-ig biztos voltam benne, hogy ez így nem jó.
Az a gáz, hogy előre kell fizetni, így 10.9.-én áttettek fiber60-ra, de már előtte be lett fizetve 9.26-10.25-ig a Gold.
Most kellett volna egy bonyolultabb számlát kapnom, amin rajta van az előző 10.9-10.25-ig Fiber60, ebből levonva az előző 10.9-10.25-ig a Gold, és a következő hónapi (10.26-11.25) Fiber60. Mivel a Gold drágább volt, ezért 7ezer néhány száz Ft-ot kellett volna számlázniuk a 9800 helyett. -
jerry311
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #11949 üzenetére
Ha okt. 9-én tettek másik csomagba, akkor az olyan szempontból késő, hogy akkor már ki voltak nyomtatva a számlák, ezért nem kaptál módosított számlát. Tehát ha az ügyfélszolgálat azt mondja, hogy fiber60-ad van, akkor befizetheted akár ezt is és a köv számlán lesz kisebb az összeg.
Mondjuk ha a modemen fiber60 jön, akkor a számlázás is azon van. Amint kattint a csomagváltásra az ügyfélszolga, automatikusan megtörténik a netes rendszernek is a csomagváltás. (legalábbis az esetek több mint 90%-ában)
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 i3-8100, 8 GB / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X220 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I DP I CAM I W10 I Gari!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5G I 8GB I 512SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest