- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- SkyShowtime
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DIGI internet
- DIGI kábel TV
Aktív témák
-
legenda
válasz jety91 #11352 üzenetére
ja, hogy a ping - az más kérdés, az valóban gáz...
amúgy képzeld, én mit hallottam; egy idióta ügyfél megcsapolta a netet felétek, és a fából faragott vezetékével vitte azt a gépéig, azért volt problémás ott a net...
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Zsiguli
tag
Sziasztok!
Ha interneten megrendelem, és aláírok hűségnyilatkozatot, akkor azt írják az oldalukon, hogy ingyenes a belepési díj.
És mi van a bekötési díjjal?
Vagy azt már tartalmazza a belépési díj?
-
Kartács
aktív tag
Hali,
Ebbe a 300GB-os korlátban pontosan mi tartozik?
Csak a "kézzel fogható dolgok" (film,játék,képek,stb)
vagy a játékok által generált adatforgalom is beleszámít esetleg a neten nézett videók (youtube pl) stb?Más: -van esetleg valami adatforgalom mérő progi amivel megtudom nézni mennyit töltök le havonta esetleg? Csak mert kíváncsi lennék mennyi forgalmam van. (bár kb 15-20DVDnél nem több +napi letöltések: képek, videók, progik.
Köszi a válaszokat előre is.
i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
KicsiUbul
őstag
Mennyire jellemző, hogy a szerelő nem jön az egyeztetett időpontban?
Igaz még van 24 perce az egyeztetett időpont végéig...Értem én...
-
AtHoS
nagyúr
válasz Kartács #11360 üzenetére
"Ebbe a 300GB-os korlátban pontosan mi tartozik?"
Minden kimenő és bejövő adat + a különböző csomagok amelyek az "értékes" adatok továbbításához kellenek. Ez jellemzően töredéke az értékes adatnak, de a pontosság kedvéért illik megemlíteni.
Innentől képzeld bele milyen adatok mennek ki és be a kábelmodemen keresztül, de segítségképpen a játékok szerverrel történő kommunikációja is adatnak minősül.
"-van esetleg valami adatforgalom mérő progi amivel megtudom nézni mennyit töltök le havonta esetleg?"
Adatforgalom megtekintéséhez a UPC kínál egy weboldalt: UPC forgalommérés, viszont itt nem bontja szét a le- és feltöltést. Ha csak a letöltésre vagy kíváncsi, akkor egy mérőprogit kell telepítened álá. DU meter és társai.
read-only mode on the forum
-
Kartács
aktív tag
Huhh... akkor ez elég nagy FAIL dolog az aktív neten játszóknak és torrentezőknek így együtt... :S
forgalommérő meg olyan kellene amihez nem kell UPC előfizetőnek lenni mert én Tonlineos vagyok pell pill
Amúgy kösz
i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
AtHoS
nagyúr
válasz Kartács #11363 üzenetére
Hát ez van, de a 300GB azért elég sok mindenre elég. Tudom még többre nem, de nem kötelező UPC-t választani. Ha hasonló áron lenne hasonló sebességű más alternatíva errefelé én elgondolkodnék a váltáson, bár a 300GB nekem elegendő
"forgalommérő meg olyan kellene amihez nem kell UPC előfizetőnek lenni mert én Tonlineos vagyok pell pill"
Mivel chello-s topicban kérdezted nem tudhattam, hogy nem UPC előfizus vagy, de azt hiszem a Te esetedre is írtam alternatív megoldást: álá DUmeter és társai
Mod:
vagy amit KicsiUbul írt lehetőséget. Mondjuk én Tonlányékat nem ismerem, nem voltam még velük nettel közelebbi kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Kartács
aktív tag
válasz KicsiUbul #11364 üzenetére
Linket tudsz adni, mert googleben sem találok ilye "üszi" dolgot... megköszönném.
T-onlinenál mondjuk 80Mbit/s a legnagyobb bár ott nincs korlát
Érdekelne, hogy ezt a 300GB-os korlátot könnyű túllépni (ha nem figyelsz) v. végülis tök lényegtelen? Leginkább akik nyúzzák is a torrenteket és játszanak is több netes játékkal.
Kösz az infókat és a progit meglesem.
-
Kartács
aktív tag
Minden UPC csomagban benne van ez a 300GB? Még a kicsikben is (5-10Mbit)?
-
Laraxior
titán
érdekes hogy megvettem ezt a TP-Link switchet,de az istennek se akar jönni semmise lefelé... pedig aszonták itt, hogy nem kell semmitse állitani, csak összedugom és kész is..miért akkor a lassú letöltés. és nem a torrentre értem, mondjuk azt is jó lenne tudni....
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
AtHoS
nagyúr
válasz Kartács #11367 üzenetére
Minden UPC-s csomagra érvényben van a 3havi átlagra vonatkozó 300GB-os korlát, aminek elérése után 90%-os lassítás lehet a következmény a hónap végéig.
Netes játékkal pár száz MB-ot szedsz össze havonta, tehát eltörpül a 300GB mellett.
Hogy a 300GB-os korlát elérése könnyű-e? Számolgass kicsit mondjuk egy 15Mbit-es nettel (nemsoká ez lesz a legkisebb csomag, ha a startot kihagyjuk) mondjuk 3/4 sebességgel az ugye kb. 1,4MB/sec -> 84MB/perc -> kb. 4.92GB/óra
Napi 6 órával számolva kb. 29.5GB/nap -> 295GB/10nap
És ez csak a letöltési oldal. Ha torrentet vagy DC-t beveszed a számításba, akkor a visszatöltés még rátesz egy keveset.
Szóval elég hamar el lehet érni, de ugye ebbe nem vettem bele, hogy általában olyat nem tölt le az ember amire nincs szüksége és a napi 6 órás folyamatos töltés is elég extrém dolog.
Meg ugye UPC úgyis ügyeskedik a "csomagmenedzsmentjével" p2p irányban. Ha meg nem figyelsz, akkor a 80% elérésekor kapsz egy szép kis üzenetet mail-ben. Mondjuk ehhez nem árt nézegetni a UPC levelesládátread-only mode on the forum
-
Kartács
aktív tag
Kösz szépen az utolsó 2hszt (megkaptam amit akartam),
Ubul neked meg köszi a linket.i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
KicsiUbul
őstag
na bekötötték.
Értem én...
-
vargalex
félisten
válasz KicsiUbul #11374 üzenetére
Hi!
Szintén FiberPower 15.
Nálam múlt csütörtökön kötötték, a választott időintervallum vége előtt 5 perccel érkeztek (19:55-kor). Te is régi használt modemet kaptál? :-) (Scientific Atlanta) A szerelő szerint az új típusú modem csak a 60, illetve a 120-as csomagokhoz kell.[ Szerkesztve ]
Alex
-
KicsiUbul
őstag
-
Csorbi
addikt
Óóóó, most vettem észre, hogy emeltek (Bp. XIII. ker), Bronze csomag, eddig 4 Mbit volt, most már 15 Mbit Ahhoz képest, hogy decemberben köttettem be 2/1-nek, egészen jól felment
-
MODERÁTOR
Hát ahogy én nézem, a chello gold szolgáltatást, nem lehet majd Fiber 15-re módosítani (pedig ez is elég lenne és fele annyiba kerülne).
Megint lesz egy fél órás telefonharc az ügyfélszolgálattal.20 éve a Prohardveren
-
vargalex
félisten
Hi!
Mint fentebb írtam, múlt hét csütörtökön bekötötték a FiberPower 15-öt. Hoztak egy Scientific Atlanta (WebStar EPX2203) modemet. Csütörtökön este minden rendben volt, de péntekre a Cable feliratú led nem világított. A doksi szerint elvileg ennek folyamatosan világítania kellene a kapcsolat felépítése után. Ennek ellenére netem, telefonom volt.Gondoltam, azért beszélek az ügyfélszolgálattal. Javasolta, hogy áramtalanítsam a modemet. Áramtalanítás után (ez szombaton történt) a Cable led már világított, viszont a Send, illetve Receive ledek folyamatosan világítottak (még, ha nem is volt forgalmam). A doksi szerint (és a józan paraszti ész szerint is) ezeknek villogniuk kell forgalom esetén. Újabb áramtalanítások esetén is ugyan ez volt a jelenség. Persze net továbbra is volt. Ma reggel viszont a Cable led ismét elsötétült, a Receive folyamatosan világít, a Send viszont villog. Netem továbbra is van.
Szerintetek érdemes ezzel foglalkozni, vagy másnál is vannak ilyen hibák? (Ugye így nem lehet normálisan látni a modemről a státuszt.)[ Szerkesztve ]
Alex
-
-
den80
tag
halihó
albiban lakunk haverommal, netet én fizetem, mert nekem van gépem
most ő is vett egyet, és szeretne netezni,
router fog kelleni, upc nél láttam 550/hó ért lehet igényelni, viszont 2500bekötést nem vállalnák, mert összehoznám én is magunknak.
mennyire ajánlatos ezt az utat járni, vagy vegyen egy használt routert innen a ph-ról?volt, van, lesz
-
Zsiguli
tag
Ma voltak nálam bekötni a netet.
Kérdeztem a szerelőket, hogy mit tudnak az adatkorlátról.
Azt mondták, hogy ami az ÁSZF-ben van 300 GB, azt nem kell elhinni,
ugyanis havi 1000 TB-ot engedélyez a UPC, csak ezt nem veri nagy dobra.
-
-
Tutivesztes
tag
Sziasztok, osszatok nekem ÉSZT!
Az történik hogy bekötötték a fiber power 60-at, ami teljes sávszélen jött fel-és le. Én balga felhívtam őket, kérném a 120-at, adták. Innentől kezdve a max letöltésem a sebmérők szerint 62 Mbit, a feltöltésem meg kb 7. A UPC szerint minden oké a modemmel, a gépet is megpingelték, én végképp nem értem mi lehet a gond. A kábel cat5e, xp sp3 laptopon 70-80 mbitet megy, vezetéken. Az én gépemen Vista 64 bit van, az lehet a baj? (qos elől pipa kiszedve..) Ha valaki megoldja, szeretni fogom örökké, persze nem úgy...
Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.
-
Csorbi
addikt
válasz Tutivesztes #11396 üzenetére
Ha a laptop LAN-ja 100 Mbites, akkor marha nagy baromságot csináltál.
Ha gigabites, akkor érdekes a tünet. A kábel közvetlen megy a gépbe a modemből, esetleg van közben egy router?A Vista x64 biztos hogy nem gond. A QoS-hez visszateheted a pipát, nem érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok.
UPC-s netnél a Bronze csomag átállását követően a 15/1,5 Mbit/s sebességnél nem egyenletes a letöltés néha előfordul, hogy leakad a letöltés. Valaki tapasztalt már ilyet vagy esetleg a hálókártyán kell valami beállítást végezni. Amíg a 4/1 Mbit/s volt a sávszél addig nem volt ilyen probléma. -
Frenk
aktív tag
-
Tutivesztes
tag
válasz Csorbi #11397 üzenetére
Már két laptopon vizsgáltam meg. Mindkettőn xp sp3 + upc optimalizáló progi. Az egyik (amelyiknek csak 10/100-as a lanja) csakis csökkentett módban képes elérni a 80-90!! Mbites sebességet, de azt sem mindig, normál esetben 40-et tud, ez egy ilyen kártyától oké. A másik laptop viszont gigabites, és azon is 80 körüli a sebesség... Az asztali pc viszont nem megy 65 fölé. Router az van, D-LINK dir-655, de vele vagy nélküle, ugyanez az eredmény mindhárom gépen...félek egyedül maradok a problémámmal
Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 i3-8100, 8 GB / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X220 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I DP I CAM I W10 I Gari!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5G I 8GB I 512SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest